De afgelopen week heb je ze regelmatig voorbij zien komen; goede voornemens. Tenslotte een nieuw jaar, een nieuw begin. Opschrijven hoeveel bezoekers of volgers je dit jaar hoopt te realiseren bijvoorbeeld. Ik heb dit bewust aan de kant laten liggen, je kunt wel doelen gaan bedenken om te behalen dit jaar, maar bedenken om het bedenken heeft geen nut. Leuk dat je nu opeens wilt afvallen, maar binnen drie weken heeft het merendeel het opgegeven. Dat soort veranderingen kunnen op ieder moment van de dag beginnen. Gisteravond volgde ik een aantal workshops waarvan één me wel liet nadenken. Zij zei dat als je iets wilt bereiken je er echt voor moet gaan en er een passie moet zijn. Op je weg zullen er tenslotte een hoop hobbels voorbij komen, waarvan je alleen maar kunt leren. Daarom stelde ik mezelf de vraag; “Wat is mijn passie?” natuurlijk in combinatie met “Wat wil ik nu eigenlijk met deze mama blog bereiken?” Er zijn tenslotte vele honderden (mama)blogs; wat maakt mijn blog daarin uniek? De afgelopen week heb ik de tijd genomen om hierover te brainstormen en na te denken in plaats van het snel online te delen.

Mijn passie

Mijn passie is het willen helpen van een ander, ik wil graag mijn bescheiden bijdrage leveren om de wereld een beetje beter te maken. Dit betekent dat ik graag deel; als tiener schreef ik al graag allerlei handleidingen en handboeken. Ik vond het interessant om iets uit te zoeken, uit te werken en uit te leggen. Later groeide mijn passie voor kinderen en speelgoed vind ik reuze interessant, ik heb echt wel een sterke voorkeur of afkeer voor bepaald speelgoed en wil dat dan ook graag delen. Dat laatste zal vast de invloed zijn van mijn pedagogische opleiding. Ook het theater en op reis gaan zijn een paar van mijn passies. Als het aan mij ligt het liefst zo ver mogelijk. Tot slot vind ik computers machtig interessant, als kind kon ik er al uren achter verdwijnen, niet alleen om spelletjes te spelen maar ook om te ‘programmeren’ van invullijstjes op CU2 tot en met eigen websites in html. Ik heb zelfs tieners geleerd hoe ze dit zelf konden maken. Die passie is alleen maar groter geworden.

Lees ook: Review Programmeren met Co-de-rups van Fisher Price Speelgoed van het Jaar 2016

Waar staat Mamaliefde voor?

Wat jullie in ieder geval niet kunnen verwachten was meteen heel duidelijk: In mijn geval is dat niet de humor waarmee ik dagelijkse situaties aan jullie voorschotel. Of de schitterende foto’s. Het laatste nieuws over wereldsterren en BN-ers zal ik jullie ook niet voorschotelen. Heel actueel ben ik ook niet, ik loop niet voorop als het gaat om het nieuws. Alleen bij hoge uitzondering zal ik hierover schrijven. Voor de perfecte instagramfeed vol gestylede foto’s moet je ook niet bij mij zijn. Maar wat kun je dan wel verwachten?

Er wordt weleens gezegd dat je jezelf als blogger het best kan richten op een bepaalde niche. Een mamablog is te algemeen, een mamablog voor ouders met jonge kinderen tot en met de peuterleeftijd is al iets specifieker. Al zal daar in de loop van dit jaar iets aan veranderen zodra onze oudste dochter naar school gaat. Ook de mamablogs van jonge kinderen zijn echter rijkelijk aanwezig. Nu is de naam Mamaliefde natuurlijk niet voor niets gekozen. Ik vind het namelijk geweldig om moeder te zijn. Zelf heb ik een geweldige moeder gehad die er altijd voor mij en mijn broertje / zusje was, en nog steeds is. Zo’n moeder wil ik ook voor mijn kinderen zijn. Eéntje die vol liefde iedere dag weer voor ze zorgt. Ook als ik er even helemaal doorheen zit. Ik ben tenslotte ook maar een mens.

Dat wil ik graag doen door leuke dingen met de kinderen te doen en ze het liefst alles wil geven. Zonder dat ze verwend worden natuurlijk. Onder leuke dingen versta ik bijvoorbeeld uitstapjes naar een museum, attractiepark, dierentuin, natuurgebied of gewoon een wandeling maken naar het postkantoor en na afloop even spelen in de kinderspeelruimte. Reizen hoort daar natuurlijk ook bij, of het nu een nachtje weg is of een week gezellig genieten van elkaar. Dat zijn dan ook de onderwerpen waar ik het liefst over wil schrijven; datgene wat het leven van een kind net dat beetje meer kan geven. Allemaal vanuit een realistisch oogpunt. Dus geen vijf-sterren maaltijden, DIY-projecten die er pinterest-perfect uitzien of de meest schattige (maar onbetaalbare) kleding.

Aangezien er slechts 24 uur in een dag zitten heb ik besloten me wat meer te focussen in plaats van overal aanwezig te willen zijn. Dit is Facebook aangezien dit mijn grootste toestroom van bezoekers is via social media en Instagram omdat ik dat een leuk medium vind. Waarbij de nadruk ligt op de foto’s van ons als gezin en de kinderen en niet een soort miniblog als feed.

Schrijfstijl

Tot slot gaat het niet over de onderwerpen, maar ook de manier waarop ik het breng. De schrijfstijl. Sinds november krijg ik hulp als het gaat om de spelling; taalfouten komen jullie als het goed is niet meer tegen. Wel probeer ik formeel taalgebruik te vermijden. En dat terwijl ik een master Bestuurskunde heb gevolgd en menig beleidsplan heb geschreven… Ik kies er bewust voor om taal te gebruiken die je gewoon in het dagelijks leven ook zou gebruiken. Alsof ik tegen je aan het kletsen ben. Dit komt ook terug in de foto’s. Geen perfecte foto’s zoals een fotograaf die zou maken in een studio, maar gewoon huis-, tuin- en keukenfoto’s die passen bij het onderwerp.

Samenwerkingen

Misschien is het opgevallen, misschien ook niet maar ik heb heel bewust afgelopen maandag geen winactie online gezet. Dit is ook één van mijn twijfelpuntjes geweest. Niet of ze wel moeten blijven, want ik merk dat deze zeer gewaardeerd worden door jullie als lezers en vind het erg leuk om dat voor jullie te doen. Wel of ik dit blijf delen op een vaste dag, of gewoon wanneer het uitkomt? Met de winacties wil je natuurlijk in eerste instantie de vaste lezers / volgers van een site ‘belonen’. Uiteindelijk toch ervoor gekozen dat dit wel zo prettig is. De afgelopen week zijn er weer heel wat contacten gelegd en er liggen mooie samenwerkingen in het verschiet waar ik nu al naar uitkijk. Wat, dat ga ik nog even niet verklappen ;-) Nieuw dit jaar is de partnerpagina. Hier kan je al een aantal merken en bedrijven vinden waarmee Mamaliefde dit jaar zal samenwerken en je dus zeker ziet terugkomen.

Oproep: Levensverhalen gezocht

Tot slot een nieuwe rubriek; zoals ik aangaf wil ik graag delen. Niet alleen mijn eigen verhalen, maar ook de verhalen van jullie. Daarom dat ik een nieuwe rubriek Levensverhalen wil gaan starten. . Periodiek (één keer per maand, twee weken, week, afhankelijk van de interesse) wil ik graag jullie verhalen delen. Over het ‘echte’ leven dat niet altijd rozengeur of manenschijn hoeft te zijn. Denk aan het verhaal over je jarenlange kinderwens die na een lang medisch traject uiteindelijk toch tot een natuurlijke bevruchting heeft geleid, de baby waarvan je tijdens de echo had gehoord dat het een jongen zou zijn, toch een meisje blijkt te zijn, over je stormachtige jeugd, een kind dat veel medische verzorging nodig heeft, een pittige scheidingssituatie met je partner terwijl er kinderen in het spel zijn, een postnatale zwangerschapsdepressie en alles wat er bij jullie in het gezin leeft. Daarvoor heb ik natuurlijk jullie hulp nodig. Dit kan met naam en toenaam (en link als je zelf ook blogt) of anoniem. Graag ontvang ik jullie verhalen die gerelateerd zijn aan het moederschap / opvoeden van kinderen. Als je interesse hebt ontvang ik graag een mailtje!

Wat verwachten jullie in 2016 van Mamaliefde?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'