Mamaliefde is een veel bezochte mama-site waar een heel scala aan informatie en inspiratie, met hier en daar een teken van herkenning. Dit wordt geschreven door een team van diverse schrijvers met een verschillende achtergrond, expertise en ervaring. De achtergrond wisselt van journalisten tot ontwikkelingspyschologen, leerkrachten of voedingsdeskundigen. De leeftijden van de kinderen wisselen ook, zodat er altijd vanuit eigen ervaring geschreven kan worden van zwangerschap tot net het huis uit. Hieronder stelt het team zichzelf voor.

Heb je ook interesse om aan de slag als redactielid, kijk dan hier.

Vaste redactieleden

Linda van Aken

Linda is oprichter van Mamaliefde.nl. Samen met haar man en koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses (juni 2012) en een nieuwsgierige zoon (november 2013) wonen ze in Delft. Vrij dicht op elkaar dus, en stiekem is ze wel opgelucht dat de tropenjaren achter de rug liggen en ze met veel plezier naar school gaan. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, heeft ze een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes achter de laptop te compenseren met leuke activiteiten en quality time met het gezin. Dit zijn dan ook haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Hier stelt ze zich wat uitgebreider voor.

Anita Schokker

Anita mag zichzelf mama noemen van drie ongelooflijk leuke kindertjes, geboren in 2010, 2013 en 2017. Ze is in 2017 begonnen met schrijven, in eerste instantie over haar ervaringen rondom het leven als mama met epilepsie op Mamaindeval. Op een inspirerende, gekke, eerlijke en flap-uitige manier. Sinds 2018 is ze als ‘freelance schrijver’ begonnen met schrijven voor Mamaliefde. Schrijven is een van haar grote passie.

Astrid Tillemans

Astrid is geboren in 1983, na de lerarenopleiding geschiedenis en Mens & Maatschappij heeft ze lesgegeven op de middelbare school in de vakken geschiedenis en aardrijkskunde.Haar hobby’s zijn lezen, reizen en alles wat met kunst en geschiedenis te maken heeft. Verder volgt ze graag sport, zoals tennis, turnen en voetbal. Ze heeft geen kinderen, maar wel veel reiservaring en schrijft daarom wekelijkse een artikel over de reizen en uitjes die ze zelf gemaakt heeft, met de speciale nadruk op kunst en geschiedenis. Daarnaast redigeert zij alle artikelen die gepubliceerd worden.

Isabell Roelands

Isabell is 42 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen; twee jongens en een meisje. Na vele jaren gewerkt te hebben als pedagogisch medewerker op een peuterspeelzaal is ze voor haarzelf begonnen als creatief ondernemer, deze zijn te vinden in haar ETSY shop. Daarnaast vind ze het erg leuk om in de keuken het een en ander uit te proberen, het liefste zo gezond mogelijk, zonder suiker en andere meuk, dit zijn dus ook haar favoriete onderwerpen. Haar derde passie, en de reden dat ze onderdeel is van de redactie, is schrijven.

Jisca van de Kerkhof

Jisca is een van de jongste redactieleden, ze is 24 jaar, alleenstaande moeder en heeft een zoontje uit 2019. Na haar studie Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit in Utrecht heeft ze twee jaar als zzp’er bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining gegeven aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Tegenwoordig schrijft ze als freelancer diverse teksten, van het uitwerken van interviews tot artikelen over het moederschap op Mamaliefde.

 

Wil Cats

Wil is gelukkig getrouwd, trotse moeder van vier kinderen waarvan een deel al het huis uit zijn en vrouwtje van een hele ‘veestapel’. Als klein kind was ze al vaak te vinden achter de typemachine van haar vader. Nadat ze voor diverse bureaus heeft geschreven heeft ze de stap gemaakt om haar eigen bedrijf geWILde teksten te starten waarvan kinderen toch het favoriete onderwerp blijft.

 

Overige redactieleden

Amanda Gout

Amanda is 34 en moeder n 2 mooie jongens (2009 & 2016). Samen met hen én haar vriend, woont ze in het Gooi. In november 2012 is ze begonnen met bloggen. Al snel had ze de smaak te pakken en heeft ze haar netwerk uitgebreid. Sinds oktober 2017 is fulltime blogger op Kiddowz en dat bevalt haar heel goed. Naast het schrijver verzorgt ze ook de acquisitie van opdrachten voor verschillende sites, waaronder Mamaliefde en behandeld ze de inkomende mailtjes.

Angela Reijnhoudt

Angela is pedagoog bij jongassertief.nl en geeft geregeld trainingen aan jongeren die last hebben van verlegenheid. Ze woont samen met haar vriend en lieve papegaai Coco in een schattig huisje met tuin. Naast haar werk als pedagoog werkt ze met veel plezier als drogist. In haar vrije tijd danst ze met Coco, kan ze erg lachen om grapjes en voert ze tegelijkertijd graag diepgaande gesprekken over het leven.

 

Cynthia Wesseling

Cynthia is een gediplomeerd LifeCoach, Sociaal Makelaar, Motivator en Organisatietalent. Ze begeleidt mensen online en in haar praktijk op het gebied van werk, liefde en leven. Ze schrijft e-books, blogs, geeft lezingen, workshops en masterclasses. Ook heeft ze een online programma gemaakt wat in eigen tijd en tempo te volgen is. Cynthia staat voor kwaliteit, daadkracht en no judgement. Ze is moeder van 2 kinderen en weet uit eigen ervaring wat je doormaakt tijdens bijvoorbeeld een scheiding of burn-out. Ze heeft doorzettingsvermogen en een positieve kijk op het leven. Ze is ervaringsdeskundige als het gaat om struggles in life en weer in je kracht komen.

Daphne Keislair

Daphne is 35 jaar en moeder van Stijn, een ondernemend ventje van 3,5 jaar. Voordat ze begon aan een studie als journalist heeft ze tijdelijk ervaring opgedaan als freelance tekstschrijver/ journalist voor Mamaliefde.

 

 

Fleur

Fleur is een echte meiden-moeder van 2 dames uit oktober 2008 en september 2012. Samen met haar partner woont ze in Leiden. Ze werkt als research diëtiste bij het LUMC. Daarnaast schrijft ze op haar eigen blog Mama’s Liefste over haar ervaringen van het moederschap en deelt ze graag haar ervaringen met nieuwe producten, leuke gadgets en de gezellige uitjes voor het hele gezin

 

Geke Douw

Geke is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van twee heerlijk ondernemende jongens (2012 en 2014) en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje (2018). Daarnaast is ze TOA op een middelbare school en bijles docent exacte vakken. Ze heeft ook haar eigen blog Nietvolgensboekje.nl waar ze haar eigen ervaringen deelt met het moederschap. Maar dan zonder strenge geboden en verboden.

 

Hanna

Hanna is begin dertig, getrouwd en trotse mama van Juda (’18). Ze heeft een achtergrond in de ontwikkelingspsychologie en ervaring in het onderwijs. Ze heeft tijdens haar zwangerschap en de eerste jaren daarna vanuit huis gewerkt  als vertaler, blogger en onderwijsontwikkelaar. Ze houdt van weetjes, gadgets en verdiept zich graag in maatschappelijke vraagstukken.

 

 

Joyce van den Eijnden

Joyce is moeder van twee jongens, Luuk (maart 2014) en Maik (oktober 2016). Samen met haar vriend en 2 kinderen woont ze in het mooie Amersfoort. Naast haar eigen blog Mamakletst.nl werkt ze op een BSO en volgt ze een studie tot pedagogisch medewerker. Ze heeft dus niet alleen ervaring als moeder maar leert ook veel over bijzondere situaties.

 

Laura Collin

Laura is geboren in 1982 en woont in Limburg. Ze is getrouwd met Dave en moeder van twee zoons ( 2006 en 2016 ) en een dochter ( 2009). Ze blogt met veel liefde op haar eigen website Wereld van Mama. Zo nu en dan schrijft ze voor Mamaliefde, bijvoorbeeld over leuke uitjes in het zuiden van het land.

 

Loes Van ‘T Hooft

Loes (35) is moeder van 2 kinderen in de leeftijd van heel ondeugend en een beetje ondeugend. Daarnaast werkt ze als verpleegkundige in de psychiatrie.  Ze neem het moederschap met een vette knipoog, dikke glimlach en een flinke korrel zout en deelt die ervaringen op Mamaliefde.

 

 

Maarten Fest

Maarten is opgeleid tot leraar beeldende vorming voor het middelbaar onderwijs, maar via een omweg in de kinderopvang terecht gekomen waar ook zijn vrouw werkt. In zijn werk probeert hij altijd te denken hoe hij zijn eigen kind zou willen opvoeden en daar dan naar te handelen. Vanaf het moment dat ‘papa worden’ aan de orde kwam is dat realiteit geworden. Op Papa’s wereld schrijft hij over zijn ervaringen als vader en onderwerpen waar hij voorheen nooit bij stil had gestaan.

 

Maike Douglas

Maike is moeder van twee kinderen: een kleuter en een peuter. Ze combineert het werken in het onderwijs als kleuteruf met haar eigen website JufMaike. Haar missie is om kinderen in Nederland te helpen in hun ontwikkeling door tips te geven over het onderwijs, spelend leren, ontwikkeling thuis en lesmateriaal voor ouders, leid(st)ers en leerkrachten.

 

Martine Pieters-De Wit

Martine is tijdens haar zwangerschap begonnen als redacteur voor Mamaliefde om daar haar ervaringen te delen met onderwerpen waar ze tegen aan liep. Ze heeft een tijdje ook een eigen blog gehad Scharrelhippie waarin ze haar creatieve hobby bullet journalling deelt. In 2018 is ze bevallen van haar dochter en sindsdien weet ze wat geluk is.

 

Merel

Merel heeft drie dochters (14, 6 en 5) en een vierde kindje op komst, daardoor is het altijd gezellig druk bij haar in huis. Tel daar nog een paar bedrijven waaronder de Mamagids bij op en de chaos is compleet. Ooit studeerde ze Geschiedenis in Rotterdam, ze doet eeuwig aan de lijn, is ontzettend leergierig en nieuwsgierig en heel ambitieus. Dat laatste probeert ze ook aan haar kinderen mee te geven, omdat het leven te kort is om niet te beleven.

 

Miriam Goudsmit

Miriam is moeder van 4 prachtige dochters, Sanne (2013), Veerle (2015), Noor (2018) en Sofieke (2020) ze woont samen met haar partner in het westen van het land. Vier dagen per week werkt ze op kantoor als juriste. Het gezin is voor mij de grootste rijkdom. Het leven is een stuk interessanter sinds de Muppets er zijn. Die ervaringen deelt ze op haar eigen website Meer van Mir.

 

Renate

Renate woont samen met haar partner en twee dochters. Ze werkt parttime als callcenter agent. Daarnaast heeft ze regelmatig geschreven voor Mamaliefde en heeft ze een eigen website smakenverschillen. Hier schrijft ze regelmatig artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Ze heeft veel interesses; schrijven, koken, films/series maar vooral met hetgezin bezig zijn. Ook al is het niet altijd even gezellig, leuk en makkelijk in huis, we doen wel allemaal ons best!