Ondanks het digitale tijdperk waarin we nu leven, kan het nog best een kunst zijn om geschikte apps te vinden voor jonge kinderen. Apps die ze begrijpen (Nederlandstalig) en aansluiten op de taal, ze uitdagen (al dan niet educatief verantwoord) en ook nog eens leuk zijn.

Zelf vraag ik zo af en toe aan andere moeders wat voor apps hun kinderen leuk vinden. De apps die ze regelmatig gebruiken komen op mijn telefoon, en de rest gaat op mijn oude telefoon waar zij soms op mogen spelen. Maar wat zijn nu interessante apps en waar vind je ze?

Tip: Vergeet niet een (universele) hoofdsteunhouder en koptelefoon aan te schaffen zodat je kind ‘veilig’ filmpjes kan kijken en je niet constant hoeft mee te genieten.

Apps voor peuters

Er zijn al apps voor de kleine peutertjes in de wereld. De ontwikkelaars denken ook aan iedereen. Hieronder een paar waar ons peutertje erg blij van wordt.

Zappelin

In deze app kun je van alles doen. Kleuren, een verhaaltje voor laten lezen, dansjes doen. Maar het liefst speelt onze peuter met Ollie. Je kunt tegen Ollie praten en dan praat hij hetzelfde terug in een gek stemmetje.

Onze zoon geeft hem graag te eten en dan het liefst de banaan. Want wat Ollie vervolgens met de bananenschil doet blijft elke keer weer iets om van in een deuk te liggen.

Meer informatie vind je hier.

Lego Duplo

Met deze duplo-app mag je een trein bouwen. Er wordt echt al gewerkt aan het leren tellen. Nou kan mijn peutertje dat nog niet goed, dus hij blijft het telkens maar proberen. Hij leert zo niet alleen rekenen, maar ook om door te zetten. Iets wat misschien nog wel belangrijker is in het leven.

Meer informatie vind je hier.

Paw Patrol

Het liefst loopt onze zoon de hele dag in zijn pyjama van Paw Patrol rond. Jouw peuter kan de Avonturenbaai redden. Hij kan samen rennen en springen met zijn lievelingspup. Of de Pup pup boogie dansen met Marshall. En als beloning verdient hij allerlei huisdiertraktaties en speelgoed. Deze app kost: € 3,19.

Meer informatie vind je hier.

Dr Panda

Je kunt samen met Dr. Panda leren tellen, naar het zwembad, zoek de verschillen, je eigen personage samenstellen. De avonturen met Dr. Panda zijn eindeloos.

Meer informatie vind je hier.

Toca Boca

Dit is de app voor peuters die later kapper of kapster willen worden. Maar ook voor de kinderen die het leuk vinden om de één na het andere gekke kapsel willen knippen bij mensen. Een aanrader! Zelfs mama vindt het leuk om dit te doen. Oké, dit is niet echt een educatieve app, maar wel superleuk voor de kids 😊.

Meer informatie vind je hier.

De wereld van Nijntje

Elke dag met Nijntje zit vol nieuwe verrassingen. Ga samen op ontdekking in haar wereld. Je kunt samen spelen, haar kleding uitkiezen, samen tanden poetsen en spelen met Snuffie. Jij kunt samen met Nijntje een lekkere taart bakken. Nu maar hopen dat de geur ook uit de tablet komt!

Meer informatie vind je hier.

Brikki’s app

In deze app vind je een boekje met 15 verhaaltjes, ook is er de mogelijkheid om zelf verhalen te maken. (gratis)

Anton kan Toveren

Deze is uitgebracht door uitgeverij Gottmer en hoort bij het gelijknamige boek. (1,99)

KRO Kindertijd

Met de app van KRO Kindertijd kunnen programma’s van KRO Kindertijd bekeken worden of gedownload worden. (gratis)

Hair do design

In de app ‘Hair Do Design’ kun je haren wassen en föhnen. Ook kun je een mooie vlecht in het haar maken, er knipjes in doen, of zelfs het haar verven. Er zijn vier verschillende meiden waar je mee aan de slag kunt. (gratis)

Verken de oceaan

Dit is een memoryspel waarbij het kind twee dezelfde afbeeldingen, waarop dieren uit de oceaan staan afgebeeld, moet vinden.  In diverse levels. (gratis)

Leer tellen met dieren

Leer tellen met dieren is een educatieve app waarin kinderen aan de hand van spelletjes leren tellen van 0 t/m 10. (gratis)

Nederlands leren voor kinderen

In deze app leren kinderen op een leuke manier de Nederlandse taal. Dit doen ze door eenvoudige spelletjes in verschillende thema’s te spelen.

Bumba

Deze app ken ik nog niet, maar deze app van studio 100 bestaat uit allerlei animaties die iets kunnen doen. Inclusief de bekende Bumba stem. de app laad verrassend snel. Dat kan ik niet van iedere app zeggen.

Toddler counts

Regelmatig tellen we met onze dochter, en zo af en toe neemt ze een aantal getallen over. Zo kan ze al een, twee, drie en zeven, acht negen achter elkaar opzeggen. In dit spelletje moet ze voorwerpen aanklikken en telt de app in het nederlands mee.

Cute animal

Lijkt een beetje op de app van Bumba. Je kan kiezen uit vijf leefwerelden zoals oceaan, woestijn, jungle, boerderij etc. Waarin zich diverse dieren bevinden. Als je deze aanklikt bewegen ze of maken ze geluid.

<