Je zoon of dochter is inmiddels de puberwereld ingestapt en jarig… Een lastig verhaal, meestal, want je wilt natuurlijk wel iets geven, maar wat vindt zo’n kind nu nog leuk? Speelgoed is toch eigenlijk niet meer echt aan de orde, op computerspellen na dan, maar wat geef je dan wel als je alleen maar geld geven niet leuk vindt?

Cadeaus voor kinderen vanaf 12 jaar; Vraag het je puber!

Voordat je moeilijk gaat doen, is het natuurlijk verstandig om het kind zelf zijn woordje te laten doen. Misschien weet je kind heel goed wat het hebben wilt en komt het met heel leuke ideeën waar je best wat mee kan! En dat is toch waar het vooral omgaat: iets geven waar je kind blij van wordt?! Dus sla ook niet meteen alles af wat het op zijn lijstje zet. Zolang het binnen je budget past, zou het toch een kans moeten maken om hét verjaardagscadeau te zijn. Is het wel veel te duur? Dan is geld toch de oplossing…

Geld geven: wel of niet doen?

Ik ben het meteen met je eens: geld geven is gewoon niet leuk om te doen. En wat gebeurt er vervolgens met het geld? Wordt het gewoon verkwist aan nog meer chips en frisdrank of weer een spelletje op de computer wat na twee dagen al uitgespeeld is (en dus nooit meer naar omgekeken wordt)? Toch kan geld best wel een leuk idee zijn. Heeft je kind iets groots wat hij graag hebben wil? Waarom zou je dan geen bijdrage geven aan dit ‘doel’?

Je kunt afspreken dat het echt alleen daarvoor bedoeld is. Wat we hier nog weleens doen, als het cadeau eigenlijk te groot is: wij kopen het wel alvast (dus heeft hij het wel met zijn verjaardag) en hij vraagt geld aan de visite. Vervolgens betaalt hij dan het resterende bedrag terug met dit geld. Zo voorkom je onzinnige cadeautjes waar je kind echt niet blij van wordt en je huis alleen maar onnodig opvult…

Een belevenis of ervaring

Tot slot hoef jij je kind helemaal niet iets fysieks te geven. Maar overweeg eens het geven van een belevenis of ervaring waardoor je kind dat altijd als herinnering mee kan dragen. Dit kan heel eenvoudig zoals bijvoorbeeld de combinatie met het aanvullen van het kleedgeld: door er een uitje van te maken met je puber. Ga shoppen, koop een leuk kledingstuk en ga ergens wat drinken. Gezellig, met één kind. Even persoonlijke aandacht voor je kind in deze verwarrende puberleeftijd. Het zal jullie allebei goed doen!

Een andere belevenis is een sportbelevenis, zoals een keer parachute springen of indoor skydiven, of, wat goedkoper, naar een klimmuur. Ook hier kun je een leuk moment samen met je puber van maken. Maar wellicht wil je kind toch wel liever met een vriend of vriendin deze belevenis beleven? Ook goed, als jij of zij maar plezier heeft!

Deze vind je onder andere hier.

Een bijzonder uitje

Weet je het echt niet? Misschien is het dan wel een idee om een heel bijzonder uitje te organiseren voor je kind. Natuurlijk wel iets dat je niet zomaar iedere week wel even doet. Misschien vraagt je puber al heel lang om een bepaalde activiteit (klimmen, karten, lasergamen, kookworkshop, make-upfestijn…) wat je niet zo snel zo doet. Dan is dat ook een supercadeau! Of koop kaartjes voor een concert of een sportwedstrijd die veel voor je kind betekent!

Meer informatie vind je hier.

Een cadeaubon of een leuk ingepakte bioscoopbon

Altijd een veilige en dankbare optie: een bon: Als je hem een beetje leuk inpakt, scoor je zeker hoge ogen! Wat te denken van een bioscoopbon, ingepakt met wat zakjes popcorn en wat blikjes fris voor een filmavondje? Fantastisch toch? Bonnen te over te koop, voor elke puber zit er wel een bon bij waar hij of zij helemaal happy van wordt. En als je het echt niet weet kun je voor de ultieme cadeaubon gaan waarmee de ontvanger zelf een cadeaubon kan bestellen.

Meer informatie vind je hier.

Beltegoed voor de mobiel

De meeste tieners en pubers hebben tegenwoordig een eigen mobiele telefoon, maar dan met een prepaidkaart zodat de kosten overzichtelijk blijven. Je zal ze dan zeker blij maken met een aanvulling op het budget. Omdat dit altijd zeer gewaardeerd wordt komt Vodafone Prepaid dit jaar met een speciale aanbieding.

Koptelefoon of earpods

Dit gebruiksvoorwerp is niet meer weg te denken uit de spullen van een tiener. Eigenlijk is het niet alleen een gebruiksvoorwerp, maar een voorwerp waarmee hij of zij voor de dag wil komen bij zijn of haar vrienden. Informeer voordat je een koptelefoon gaat kopen, eerst even via een slinkse omweg naar vorm en merk! Dit zal teleurstellingen van twee kanten voorkomen. Grote kans bijvoorbeeld dat je kind graag earpods wil hebben die met een bluetoothconnectie verbinding maken met het device.

Meer informatie vind je hier.

Een leuke accessoire voor op de tienerkamer

Een leuk dekbedovertrek is nooit weg! In de tienerkamer