Skip to Content

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie

Tegenwoordig zijn ze razend populair; smartwatches. Niet alleen voor kinderen, maar ook juist bij volwassenen zie je ze steeds meer.

Ze zijn ook erg handig wanneer je bijvoorbeeld door je werk niet de hele tijd je telefoon bij de hand kunt hebben, maar het wel wilt zien wanneer je dat ene belangrijke mailtje ontvangt.

Ideaal ook voor als je je kind nog niet met een telefoon op pad wil sturen, de meeste horloges worden geadviseerd vanaf 4 jaar.

De favoriete top 10

Onderstaand zie je een lijst met wat op dit moment de favoriete top 10 is.

Alcatel Move Time Kids

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

Dit type smartwatch werkt met verschillende besturingssystemen, zo kun je hem verbinden met smartphones die draaien op Android, iOS, Windows en Blackberry OS. Ook dit model heeft een gps-functie.

Verder is hij vrij basic, hij is namelijk ook maar te bestellen in één enkele kleur; blauw met een oranje rand.

BELIO gps-horloge

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

Dit horloge is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen van deze leeftijd hebben nog helemaal geen smartphone nodig en juist daarom is deze smartwatch geschikt voor jonge kinderen.

Het neutrale design heeft een zwart-wit LED display en je kunt kiezen uit de kleuren blauw, limegroen en roze.

Connect Touch

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

GPS-tracker telefoonhorloge voor kinderen. Unieke gecombineerde drievoudige positioneringtechniek GPS-LBS-WI-FI! Met handige touchscreen om de telefoonfuncties te kunnen bedienen.

Bellen kan via snelkeuzenummers. Daarnaast beschikt dit horloge over een SOS, intercom en wekkerfunctie. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Connected Kids K01

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

Wil jij je kinderen veilig hun omgeving laten verkennen en toch een oogje in het zeil houden? Dankzij de gps-sensor in de Connected Kids K01 kindersmartwatch houd jij via je smartphone in de gaten waar je zoon of dochter op dat moment is. Ook stel je op de Connected Kids K01 veilige zones in. Je ontvangt direct een melding wanneer je kind de zone verlaat.

Het horloge houdt ook bij hoeveel stappen je kind op een dag zet en hoeveel calorieën het verbrandt. Verkeert je kind in een noodgeval? Dan gebruikt het de SOS-functie op het horloge en wordt er meteen contact opgenomen met een vooraf ingesteld nummer. Het horloge is blauw, maar er zijn verschillende kleuren voor het beeldscherm.

Let op: de Connected Kids K01 kindersmartwatch werkt uitsluitend in combinatie met een abonnement.

Fitbit Ace

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

De Fitbit Ace 2 motiveert je kind om elke dag genoeg te bewegen. De activity tracker meet het aantal stappen en verbrande calorieën van kinderen van 6 jaar of ouder. Wanneer je kind genoeg beweegt, krijgt hij of zij een virtuele beloning. Via de Fitbit App dagen vriendjes, broertjes en zusjes elkaar uit voor wedstrijden.

Hierdoor komt je kind op een speelse manier aan de dagelijks aanbevolen 60 minuten beweging. Bovendien helpt de Ace 2 met het krijgen van een gezond slaapritme dankzij de slaapherkenning. Je kind kan zonder problemen een duik nemen in het zwembad. Deze activity tracker is namelijk waterdicht tot een diepte van 50 meter. Hij is verkrijgbaar in het rood of blauw.

Garmin Vivovit Jr. 2

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

Met de Garmin Vivofit Jr. 2 motiveer je jouw kindje om genoeg te bewegen. De activity tracker telt stappen en legt de slaaptijd vast. Als ouder stel je taken in via de bijbehorende app. Dit is handig wanneer je jouw kind wilt herinneren aan het maken van huiswerk of aan het opruimen van zijn of haar kamer.

Je kindje krijgt hiervan een melding op het horloge. Met het behalen van taken en dagelijkse activiteitsdoelen speelt je kind nieuwe avonturen en spelletjes vrij. Het siliconen horlogebandje is verstelbaar en kan bovendien tegen een stootje. Met het Disneythema maakt je kindje helemaal de blits op het schoolplein of bij de sportvereniging.

Lees ook: Garmin Bounce smartwatch voor kinderen review

Kinder smartwatch

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

Trendy smartwatch voor kinderen met mobiele telefoonfunctie waardoor het mogelijk is om direct en snel een verbinding te hebben met je kind met deze Kids Smartwatch. Je kind kan het gebruiken om te bellen en spraakberichten te verzenden. Maximaal kunnen er 10 contactnummers en 3 SOS-spraakberichten worden opgeslagen.

Via een app kan je ook eenvoudig de locatie van uw kind zien. In noodgevallen kan de grote SOS-knop worden ingedrukt aan de zijkant van de Kids Smartwatch en worden de contactnummers gebeld. Ook kun je een beveiligingszone instellen. Komt je kind buiten deze beveiligingszone, geeft jouw telefoon een alarmsignaal.

De Kids Smartwatch is voorzien van een duidelijk en leesbaar OLED-display. Deze toont spraakberichten, tijd, datum, batterijniveau en signaalkwaliteit. Tevens is er een stappenteller in de Smartwatch geïntegreerd. De Kids Smartwatch heeft een batterij met lange levensduur en kan eenvoudig worden opgeladen met de meegeleverde USB-kabel.

Lees ook: One2Track; gps horloge voor kinderen

Kurio Smartwatch

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

Ook dit horloge is weer ideaal voor kinderen vanaf 5 jaar. Er kunnen namelijk diverse leuke spelletjes op gespeeld worden, maar er kunnen ook foto’s mee worden gemaakt. Met het bijbehorende bewerkingsprogramma kunnen de foto’s direct bewerkt worden.

Verder zit er een SOS-knop op die is verbonden met een app, zodat jij precies kan zien waar je kind is. Binnen de SOS-knop kun je medische informatie kwijt en ook de belangrijkste contactpersonen kunnen erin gezet worden.

Lees ook: Review: Kurio Watch

Rebel cactus smartwatch

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

Rebel Cactus belhorloge is een zelfstandige, stand-alone smartwatch. Je belt gewoon met je horloge waar een simkaart in gaat. Praten doe je boven het klokje. Je bent nooit meer je mobiel kwijt en altijd bereikbaar. Rebel Cactus is ideaal voor jonge, opgroeiende boomklimmers, telaatkomers, hondenuitlaters, stoepvoetballers, plassenstampers en dagdromers die steeds zelfstandiger worden.

Met Rebel Cactus laat je ze gerust buiten spelen, alleen op de fiets naar school, naar de sportclub of spelen met vriendjes. Zorgeloos een pretpark ontdekken of de natuur in op vakantie. Altijd in contact met je kind.

VTech Kidizoom Smartwatch voor kinderen

Top 10 smartwatch voor kinderen; met gps horloge of belfunctie - Mamaliefde

De volgende in de lijst is de Vtech Kidizoom Smartwatch. Deze krachtige smartwatch heeft een camera en de tijd wordt op een leuke, speelse manier weergegeven. Ook zijn er verschillende spelletjes die de kinderen hierop kunnen spelen.

Met de stappenteller kunnen ze ook nog eens bijhouden hoeveel ze die dag hebben gelopen. Dit model is overigens ook vrij voordelig. Je bestelt hem namelijk al vanaf €54,95 en is er in het roze en blauw.

Smartwatch voor kinderen

Als kinderen bij mama en papa een smartwatch zien willen ze er vaak al snel zelf ook eentje. Een smartwatch is echter vrij prijzig, en daarom wil je er misschien in eerste instantie niet aan denken zo’n dure gadget te kopen voor je kind.

Helemaal als hij of zij nog vaak buiten speelt, is het zonde als de smartwatch na amper drie weken al kapot is.

Toch kan het juist daarom een aanrader zijn om er één aan te schaffen:

  • Veel smartwatches werken namelijk ook als gps-tracker zodat je een beetje kan zien hoe of wat.
  • Daarnaast is het voor kinderen een leuke gadget omdat je al je meldingen erop kunt zien.
  • Het volgende nummer aan kunt zetten wanneer je muziek aan het luisteren bent.
  • En zelf de telefoon op kunt nemen, bij veel toestellen kan je vooraf aangeven welke telefoonnummers mogelijk zijn!
  • En tot slot kan een smartwatch, met wat meer functies dan de vorige generatie gps-trackers, ook je kind stimuleren om wat meer te bewegen!

Heb jij al een smartwatch voor je kinderen?

Renate