Skip to Content

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep

Op zoek naar geschikte familiespellen voor een gezellig avondje met het hele gezin of vriendengroep? Er zijn verschillende spellen die je kunt spelen, al dan niet op verschillende niveaus zodat zowel kinderen als volwassenen mee kunnen spelen. Ideaal voor een gezellig avondje, zoals bijvoorbeeld Oudejaarsavond.

Trivial Pursuit Classic

Trivial Pursuit Classic

Een echte klassieker waarmee je zeker weten de hele avond kan vullen. De klassieke editie van dit Trivial Pursuit spel biedt het bekende en geliefde spel, maar dan met het retro-uiterlijk van de jaren ’80!

Met de klassieke speelwijze op het bekende speelbord en 2400 vragen in 6 categorieën: Aardrijkskunde, Amusement, Geschiedenis, Kunst & Literatuur, Wetenschap & Natuur, Sport & Ontspanning.

Spelers verplaatsen over het bord en beantwoorden vragen. Als een speler op een categorievakje eindigt, kan hij een partje van die kleur verdienen wanneer hij de vraag goed beantwoordt.

De eerste speler die 6 verschillende gekleurde partjes verzamelt en de laatste beslissende vraag juist beantwoordt, wint! De klassieke triviant met moderne vragen voor zowel volwassenen als kinderen. Met een grote gezelschap kun je dit spel ook in teams spelen.

Meer informatie vind je hier.

De Allerslimste mens

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Wie van jullie is De Slimste? Speel de populaire tv-quiz De Slimste Mens Ter Wereld thuis aan tafel en ontdek in vijf spannende rondes wie van jullie De Slimste is.

Alle elementen van de tv-quiz vind je terug in het bordspel: Verdien je eerste secondes met de Ronde 3-6-9; geef razendsnel de vier goede antwoorden in de Ronde Open Deur; kun jij de Puzzel oplossen terwijl jouw zuurverdiende secondes wegtikken?

Hoeveel goede antwoorden weet je bij de Ronde Ingelijst? En dan moet de Finale nog beginnen: Eén vraag, vijf antwoorden. Speel je tegenstander naar 0 seconden en kroon jezelf tot De Slimste Mens ter Wereld

Met meer dan 1400 verrassende vragen en antwoorden is De Slimste Mens Ter Wereld. Goed voor uren spelplezier!

Meer informatie vind je hier.

Ik hou van Holland bordspel

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Speel het Ik hou van Holland bordspel! Waan je in de studio bij Linda, Guus, Jeroen en hun kandidaten.

Speel de spelonderdelen zoals ‘Hollandse basiskennis’, het ‘Boodschappenspel’, ‘Kaaswerpen’, ‘Spreekwoorden tekenen’ en alle andere topspellen uit de bekende tv-hit!

Meer informatie vind je hier.

Party & Co

Party & Co

Met Party & Co Family imiteer, teken, wring je je in bochten, geef antwoord op originele vragen en overwin de grappigste uitdagingen. Heb de grootste lol met de nieuwe Party & Co Family: een feestje voor de hele familie!

Het spel kan in teams (maximaal 3 teams van 2 of meer spelers) gespeeld worden of met maximaal 3 individuen. Verdeel de spelers in teams.

Kies met welke kant van het speelbord je wilt spelen: het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten. Het korte parcours ongeveer 25 minuten.

Meer informatie vind je hier.

Monopoly

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Er kan maar één winnaar zijn bij Monopoly Classic. Ben jij degene die straks alles bezit? Het enige echte Monopoly-bordspel staat al jaren garant voor veel speelplezier met familie en vrienden en is de klassieker onder de spellen.

Bij veel mensen zal dit spel nostalgie opwekken, maar het is ook nog steeds een fantastisch spel om voor de eerste keer te spelen.

De Monopoly Classic uitgave is het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te behalen.

In deze vernieuwde versie van het klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan de pionnenfamilie toegevoegd. De ingrediënten om te winnen zijn natuurlijk tactiek, maar ook een beetje geluk.

Het doel van het spel is om groot te worden door straten te kopen, huizen en hotels te bouwen. Koop de Grote Markt Groningen of de Kalverstraat Amsterdam.

Meer informatie vind je hier.

Catan Basisspel

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

De nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun jij je nog meer inleven in de wereld van Catan!

In 1999 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen.

Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen.

Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen.

Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard.

Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!

Meer informatie vind je hier.

Levensweg

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Ben je klaar voor een spannende rit over de hobbelige weg van het leven? Plaats kleurrijke staafjes in de auto en draai aan het rad om je over het speelbord te verplaatsen langs je levensweg van de start tot aan je pensioen

Elk Stop!-vakje vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in het leven. Hier moeten spelers draaien aan het rad om hun lot te kennen of zelf hun weg kiezen. Beslis of je al dan niet gaat trouwen, een gezin sticht of vroeg met pensioen gaat.

Actiekaarten bieden spelers opties over de afloop van hun avonturen! Ben je bereid om een risico te nemen? Investeer in een getal op de investeringstracker om meer geld te krijgen wanneer iemand erop belandt bij het draaien.

Spendeer je geld verstandig, want de winnaar is de speler met het meeste geld op het einde van het spel!

Meer informatie vind je hier.

Suspicious

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Suspicious is een spannend partyspel waarbij je moet opletten op elk woord dat je zegt! Er is een spion in de kamer, maar wie is het?

Suspicious is een snel en opwindend partyspel waarbij de Spion niet weet dat hij of zij een Spion is, en de anderen niet weten dat ze Agenten zijn … Let op je woorden bij dit spannende partyspel, want een enkel woord kan jou ontmaskeren!

Het doel van het spel is om de spion te ontmaskeren. Alle AGENTEN krijgen hetzelfde geheime codewoord, behalve de SPION. Maak gebruik van zorgvuldig gekozen aanwijzingen om je geheime codewoord te omschrijven. Maar wees voorzichtig, misschien ben je zelf wel de SPION!

Meer informatie vind je hier.

Code names

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

In Codenames liggen vijfentwintig spionnen op tafel. Eén speler van elk team weet welke bij zijn team horen. Lukt het hem aanwijzingen te geven van één woord, opdat zijn team de juiste aanwijzen en zij als eerste contact maken met al hun spionnen?

Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere woorden op tafel.

Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen uit de buurt van de huurmoordenaar blijven.

Codenames is een uniek woordspel, waarbij spelers associaties met woorden moeten zoeken. Probeer met één woord een aanwijzing te bedenken die op meerdere woorden op tafel slaat, zodat je medespelers snel veel punten kunnen scoren.

Meer informatie vind je hier.

Dixit

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Raad jij de kaart van de verteller?

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Laat je verbeelding de vrije loop gaan met Dixit! Doordat een verteller kan kiezen tussen het vertellen over een kaart, of deze door zingen of rijmen te beschrijven, wordt de creativiteit van het individu gestimuleerd.

Meer informatie vind je hier.

Carcassonne

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten.

Elke beurt leg je één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt van de tegel af. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide.

In principe mag er niet meer dan één horige op een project staan, maar als twee onafgebouwde delen aan elkaar worden gebouwd, kan het toch voorkomen dat er meer horigen op terecht komen.

Wie de meeste horigen op een afgebouwd project heeft, krijgt daar direct punten voor. Voor elk soort project gelden verschillende spelregels voor het aantal te ontvangen punten.

Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie de meeste punten heeft, wint. Carcassonne is zowel bij families als bij veelspelers geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels voldoende diepgang heeft.

Het vleugje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot het einde om de winst mee te doen. Probeer Carcassonne nu zelf uit met onze online probeervariant. Hoe combineer ik de verschillende Carcassonne-producten?

Meer informatie vind je hier.

30 seconds

30 seconds - Mamaliefde.nl

Spectaculair partyspel voor teams met alledaagse begrippen. Fantastisch op feestjes en partijen!

De spelers vormen teams. Eén van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen je teamgenoten raden, des te meer velden jouw team op het speelbord vooruit mag.

Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Bereikt jouw team als eerste de finish?

Deze speciale editie bevat begrippen die in het leven van alledag voorbijkomen. Daardoor is 30 Seconds Everyday Life ook geschikt voor jongere kinderen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: 30 seconds review

Hitster

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Hitster is het muziekspel waarbij je geen muziekexpert hoeft te zijn. Je kans om te winnen wordt wel groter als je ook de artiesten en titels van het nummer kunt noemen.

Met meer dan 300 van de grootste hits van de afgelopen 100 jaar is Hitster het perfecte partyspel voor een avond lachen, zingen dansen en het delen van herinneringen.

Maak de doos open, scan een muziekkaart en laat de muziek de rest doen om er een feestje van te maken! Dus waar wacht je nog op? Nodig je vrienden uit voor een avondje plezier en ontdek wie uitgeroepen wordt tot Hitster!

Meer informatie vind je hier.

The Decades

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Ga terug naar de jaren ’80, 90’s, 00’s, en 10’s met The Dacades van Jumbo! Wanneer is de eerste IPhone uitgebracht? In welk jaar verscheen het album van Nirvana? The Decades van Jumbo is een heerlijk partyspel dat jullie meeneemt op een reis door de tijd!

Maak twee teams, neem het tegen elkaar op om de exacte jaartallen te raden en het spel te winnen! Ben jij er klaar voor om jouw geheugen op de proef te stellen?

The Decades is een nieuw partyspel voor volwassenen van de makers van Party & Co.!

Meer informatie vind je hier.

Tactic Wedden dat je het kan?

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

In dit hilarisch, nieuwe familiespel proberen alle spelers de meest bizarre en leuke opdrachten uit te voeren, terwijl de andere spelers wedden of de speler dit succesvol kan uitvoeren of niet!

Als de andere spelers goed wedden, dan winnen zij het ingezette speelgeld dubbel terug en de uitvoerende speler krijgt ook een beloning.

Wedden dat je het kan! Is een superaanvulling op elke spelavond! Het interactieve element en de hilarische opdrachten maken het een hit voor zowel Adults als Children!

Meer informatie vind je hier.

Cluedo

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Cluedo is het bekende misdaadspel! Er is een moord gepleegd en er zijn 6 verdachten. Wie lukt het om als eerste de moord op te lossen? Om het spel te winnen, moet je drie dingen uitvinden: wie heeft het gedaan? Met welk wapen? En waar is de moord gepleegd?

Start je onderzoek en bekijk de kamers, wapens en daders die het gedaan kunnen hebben. Was het Pimpel met het pistool in de badkamer? Of Groenewoud met de dolk in de keuken? Schakel de mogelijkheden uit en beschuldig een verdachte!

Als jij als eerste de juiste plek, het juiste wapen en de juiste dader hebt achterhaald, ben je de beste detective en tevens de winnaar van het spel!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review Cluedo

Pandemic

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Strijd tegen ziektes die de wereld bedreigen! In Pandemic zijn er verschillende zeer gevaarlijke ziektes uitgebroken over de hele wereld.

Je bent lid van een eliteteam ziektebestrijders wiens missie het is om de ziektes op hotspots te behandelen en onderzoek te doen naar genezingen tegen deze enge ziektes voordat de situatie uit de hand loopt. Heb jij de juiste motivatie en eigenschappen om de mensheid te redden?

Meer informatie vind je hier.

RARA Wat ben ik?

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Dit is het snelle raadspel voor het hele gezin – nieuwe editie met leuke hoofdbanden. De nieuwe editie met 6 leuke hoofdbanden, een nieuwe kaartenset en vereenvoudigde spelregels. Snel een spelletje spelen en veel plezier voor het hele gezin.

De leuke, nieuwe RARA Wat ben ik?-hoofdbanden zijn verkrijgbaar in: piraat, kat, eenhoorn, koning, patiënt en slaapmuts.

Goede vragen stellen…is het halve werk: Wie aan de beurt is, stelt snel de vragen totdat de zandloper leeg is. Ben ik een dier? Ben ik iets om te eten?

Meer informatie vind je hier.

Escape your House Escape room

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Ga de uitdaging aan in 6 spannende en unieke missies! In elke missie heb je 15 minuten om uit je huis te ontsnappen. Werk samen om de puzzels op te lossen die in het hele huis zijn achtergelaten, zodat jullie uiteindelijk de ‘Meestersleutel’ voor het ‘Super Slot’ kunnen vinden!

Het is spel is bedoeld voor 3 t/m 6 spelers vanaf de leeftijd van 8 jaar! Escape Your House is een coöperatief spel. Dit betekent dat samenwerken en goed communiceren van essentieel belang is om te ontsnappen. Lukt het jullie om binnen de tijd te ontsnappen?

Lees ook: Escape your House Escape room review

Meer informatie vind je hier.

Just Dance 2023

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Just Dance 2023 Edition is de nieuwste game in de bestverkochte muziekgamereeks aller tijden en beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Spelers springen in een nieuw danstijdperk met Just Dance 2023 Edition, een gloednieuw dance-on-demand platform met nieuwe nummers en gamemodi het hele jaar door.

Samen dansen is leuker! Sla de handen ineen met je vrienden in de Coöp-modus en combineer jullie scores om de dansvloer te veroveren! Zoek je een gamemodus voor de kleintjes?

De Kids-modus is speciaal ontwikkeld voor de kleinste spelers. Geniet van 8 kindvriendelijke tracks en choreografieën voor een leuke danservaring.

Lees ook: Just Dance 2023 review

Meer informatie vind je hier.

Bingo

Partygames; bordspellen voor hele gezin, familie en vriendengroep - Mamaliefde

Speel samen met je familie of vriendjes dit leuke Bingospel.
Het spel is klassiek en als vanouds gezellig en erg leuk om te spelen.
Je kunt zelf natuurlijk ook nog cadeautjes weggeven voor degene die als eerste BINGO heeft!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken