Zelf een lampion maken? Vanavond is het Sint-Maarten. Dat realiseerde ik me pas vanmorgen. Sinds het begin van deze week zit ik al helemaal in de Sinterklaasstemming. Door de commercie word je uitgebreid gewezen op Halloween, maar Sint-Maarten gaat vrij stilletjes voorbij. Net zoals met Halloween kan het voorkomen dat er kinderen langs de deuren gaan. Straks dus even wat snoepjes halen, want die zijn ondertussen op. Onze dochter heeft nu ook een leeftijd dat het leuk kan zijn om langs de deuren te gaan.

Help, dat betekent dus snel aan de slag gaan. Als het goed is liggen er op zolder nog van die lampionstokjes, wel zo veilig met jonge kinderen. Op zoek dus naar wat haalbare ideeën om te knutselen, van diverse materialen die je vast wel in huis hebt liggen. Dan staat hij in ieder geval klaar, om als er vanavond kinderen aan de deur komen, zelf ook op pad te gaan.

Lampion maken met zwart fotopapier

15 diverse Last minute Sint Maarten lampionnen - Mamaliefde

De basis van deze lampion is van stevig zwart fotopapier. Daaruit kun je vervolgens sterren knippen of prikken en vervangen door gekleurd vliegerpapier. Ziet er erg sfeervol uit.

De beschrijving vind je hier.

Vlinderlampion maken

Deze lampion maken doe je bijvoorbeeld met een pringelsbus. Daar haal je vakken uit die je beplakt met vliegerpapier. Omwikkelen met papier en daar vlinders uit prikken en klaar is je lampion.

De beschrijving vind je hier.

Lampion herfstbladeren

Voor deze lampion is enige creativiteit vereist. Je begint met wat stevig karton voor omhulsel. Dan het vliegerpapier en tot slot de bladeren, bij voorkeur op tijd gedroogd.

De beschrijving vind je hier.

Lampion muffinvormpjes

15 diverse Last minute Sint Maarten lampionnen - Mamaliefde

Perfect voor de wat oudere kinderen die echt een mooie lampion maken willen. Bijvoorbeeld met een lege pot, wat gekleurde bonbonvormpjes en kralen. Lekker aan de slag.

De beschrijving vind je hier.

Regenbooglantaarn

Als je niet weet wat je kind leuk vindt doet deze regenboog het altijd wel goed, die sliertjes maken het natuurlijk extra fun.

De beschrijving vind je hier.

Pinguïnlampion

Een vrolijke lampion maken in de vorm van een pinguïn met een buik waar het licht doorheen kan schijnen.

Monsterlampion

Geen eng monster, maar juist heel lief en schattig is deze!

Voslampion

Deze ziet er wel heel erg strak uit met het hoofd van een vos.

Draaklampion

De basis van deze lampion is een cirkel waar de draak omheen is gemaakt met kop en vleugels en staart, met als blikvanger toch wel de twee voetjes die aan de onderkant bungelen.

Uillampion maken

Ik weet niet waarom, maar de lampion vind ik altijd erg leuk bij jonge kinderen. Ook deze ziet er heel strak uit.

Cactuslampion

Een vrolijke lampion maken in de vorm van een cactus.

Slakkenlampions

Lekker verven en aan de slag met zo’n centrifuge. Om daar vervolgens een mooie slak van te maken.

Eenhoornlampion

Als je deze lampion knutselen (samen met je kind) weet je zeker dat je kind heel erg trots zal zijn en iedereen haar lampion zal showen. Of hij nou wit is, of roze of alle kleuren van de regenboog.

De beschrijving vind je hier.

Dierenlampion

Vanuit deze basis kun je vrijwel ieder dier maken dat je kind leuk vindt.

Makkelijke Halloweenlampions

Ook deze lampions in Halloweenstijl zijn erg eenvoudig en makkelijk om te maken.

Lampion papieren stroken

15 diverse Last minute Sint Maarten lampionnen - Mamaliefde

Met papieren stroken kun je deze gave ballon maken. Dit principe heb ik echter in het verleden al eens geprobeerd om een moederdagcadeautje in te pakken. Mijn ervaring; het ziet er zo op de foto mooier uit dan ons eindresultaat.

De beschrijving vind je hier.

Kubuslampion

Voor de middenbouw- / bovenbouwleerlingen is deze kubuslampion maken een fijne uitdaging.

Lampion van papieren bordjes

Een eenvoudige lampion met sterren.

Rupsje nooitgenoeg lampion

Een lampion in de vorm van een appel met daarin een hongerig rupsje.

Uilenlampion

Ook deze lampion is in de vorm van een uil, maar weer anders dan de eerste. Mocht je papieren bordjes in huis hebben is dit ook een heel eenvoudige constructie. Twee bordjes tegen elkaar, even wat verven, versieren en klaar.

IJslolliestokjes

Als je kind fan is van Kapla, zal deze lampion vast ook wel heel erg in de smaak vallen! Deze kun je maken met ijsstokjes zoals het voorbeeld, zodat hij hee