Zelf een lampion maken? Vanavond is het Sint-Maarten. Dat realiseerde ik me pas vanmorgen. Sinds het begin van deze week zit ik al helemaal in de Sinterklaasstemming. Door de commercie word je uitgebreid gewezen op Halloween, maar Sint-Maarten gaat vrij stilletjes voorbij. Net zoals met Halloween kan het voorkomen dat er kinderen langs de deuren gaan. Straks dus even wat snoepjes halen, want die zijn ondertussen op. Onze dochter heeft nu ook een leeftijd dat het leuk kan zijn om langs de deuren te gaan.

Help, dat betekent dus snel aan de slag gaan. Als het goed is liggen er op zolder nog van die lampionstokjes, wel zo veilig met jonge kinderen. Op zoek dus naar wat haalbare ideeën om te knutselen, van diverse materialen die je vast wel in huis hebt liggen. Dan staat hij in ieder geval klaar, om als er vanavond kinderen aan de deur komen, zelf ook op pad te gaan.

Lampion maken met zwart fotopapier

15 diverse Last minute Sint Maarten lampionnen - Mamaliefde

De basis van deze lampion is van stevig zwart fotopapier. Daaruit kun je vervolgens sterren knippen of prikken en vervangen door gekleurd vliegerpapier. Ziet er erg sfeervol uit.

De beschrijving vind je hier.

Vlinderlampion maken

Deze lampion maken doe je bijvoorbeeld met een pringelsbus. Daar haal je vakken uit die je beplakt met vliegerpapier. Omwikkelen met papier en daar vlinders uit prikken en klaar is je lampion.

De beschrijving vind je hier.

Lampion herfstbladeren

Voor deze lampion is enige creativiteit vereist. Je begint met wat stevig karton voor omhulsel. Dan het vliegerpapier en tot slot de bladeren, bij voorkeur op tijd gedroogd.

De beschrijving vind je hier.

Lampion muffinvormpjes