Skip to Content

De 11 leukste LEGO lente & Pasen speelsets

De 11 leukste LEGO lente & Pasen speelsets

Als de dagen langer beginnen te worden, is het natuurlijk gezellig om je huisje ook helemaal klaar te maken voor de lente. Dit kan je op verschillende manieren doen, maar voor de echte LEGO liefhebber zijn er natuurlijk ook een aantal LEGO sets die hier heel goed bij passen. Ideaal voor bijvoorbeeld op een thematafel, of ter decoratie in het interieur.

LEGO Pick-up truck (10290)

Lente lego sets - LEGOliefde.nl

Even helemaal weg van alle drukte! Reis terug in de tijd naar de jaren 50 met dit LEGO® Pick-uptruck (10290) bouwproject. Dit model weerspiegelt de vintage look van een echte pick-uptruck met zijn ronde lijnen.

Ontdek alle realistische kenmerken zoals een stepside bak, deuren en laadklep die open kunnen en afneembare houten hekken aan de zijkanten.

De truck is het hele jaar door druk in de weer met het leveren van seizoensproducten, zodat je steeds een nieuw tafereel kunt creëren. Er zit een kruiwagen met bloemen en een gieter bij voor de lente.

Voor de zomer krijg je 2 houten kratten, tomaten, wortels en een melkemmer. De herfst brengt een krat pompoenen met zich mee, terwijl je voor de winter een krans en een kerstcadeau krijgt.

Deze set maakt deel uit van een serie LEGO bouwmodellen voor volwassenen die van prachtige ontwerpen houden. Het model biedt een boeiende bouwervaring en is een leuk cadeau voor fans van klassieke auto’s.

LEGO Ideas Vogels (21301)

Lente lego sets - LEGOliefde.nl

Met deze LEGO® Ideas set van modellen van bekende vogels haal je de natuur dichtbij zonder verrekijker! Ze zijn ontworpen door tuinier en vogelkenner Thomas Poulsom en geselecteerd door de leden van de LEGO Ideas club.

De vogels zijn afkomstig van verschillende continenten: de roodborst uit Europa, de blauwe gaai uit Noord-Amerika en de kolibrie uit Zuid-Amerika.

De prachtige, gedetailleerde modellen hebben een displayvoetje waar de wetenschappelijke naam van de vogel op staat, maar je kunt het model daar natuurlijk ook afhalen om ermee te spelen.

Bij de set horen ook 3 informatieboekjes met allerlei wetenswaardigheden over de prachtige vogels en over de maker van de schitterende modellen.

LEGO Creator 3-in-1 Wit Konijn (31133)

Lente lego sets - LEGOliefde.nl

Deze LEGO® Creator 3in1 Wit konijn (31133) set bevat een konijn om zelf te bouwen met een verstelbare kop, poten, bek en oren en keuze uit 2 snacks: een wortel of een bloem.

Daarnaast biedt de LEGO Creator 3in1 set kinderen 3 verschillende bouw- en speelervaringen. Ze kunnen een speelgoedkonijn bouwen en dit vervolgens ombouwen tot een prachtige kaketoe die zaadjes eet of een schattige witte zeehond met een vis als tussendoortje.

Leuk extraatje voor tijdens het spelen; het konijn kan zijn kop, poten, bek en oren bewegen, de kaketoe kan zijn vleugels, staart en nek bewegen en zijn kop 360 graden draaien en de zeehond kan zijn bek en vinnen bewegen.

LEGO Creator 3-in-1 Vogelhuisje (31143)

Lente lego sets - LEGOliefde.nl

Deze zeer gedetailleerde LEGO® Creator 3in1 Vogelhuisje (31143) bouwset bevat een vogelhuisje met een dak dat open kan op een standaard, plus 5 kleurrijke en verstelbare speelgoedvogels die op de takken kunnen zitten.

Het vogelhuisje wordt geleverd met 5 kleurrijke speelgoedvogels: een pimpelmees, een rode kardinaal, een saffraangors, een groenling en een huismus

Daarnaast kunnen kinderen met deze LEGO 3-in-1 set kiezen uit 3 verschillende bouwbare taferelen. Ze kunnen een vogelhuisje bouwen met 5 vogels, dit model ombouwen tot een egel en eekhoorn op een bankje in het park of tot een bijenkorf met 4 bijen en een honingraat.

LEGO Brickheadz Parkiet (40443)

Lente lego sets - LEGOliefde.nl

Vogelliefhebbers zullen in grote getale afvliegen op deze BrickHeadz™ Parkiet (40443) set die je kunt bouwen en uitstallen. Het parkietje en haar jong zitten boven op iconische BrickHeadz standaarden die op houten roeststokken voor vogels lijken.

De standaarden passen op een stevige, bruine bodemplaat die lijkt op de bodem van een vogelkooi en de set bevat 2 stickers – 1 met veren, 1 met pootafdrukken – om de bodem mee te versieren.

Deze bouwbare huisdierenset is het ideale cadeau voor alle kinderen, BrickHeadz verzamelaars en iedereen die van vogels houdt.

LEGO tulpen (40461)

De 11 leukste LEGO lente & Pasen speelsets - Mamaliefde

Vier de lente of een andere bijzondere gelegenheid met deze LEGO® Tulpen (40461). Ze zijn het ideale cadeau voor Moederdag of om iemand te laten weten hoeveel je om diegene geeft.

De eenvoudig in elkaar te zetten set bevat 3 bloemen – 1 witte, 1 paarse en 1 gele – met lichtgroene bladeren die symbool staan voor het frisse nieuwe leven in de lente.

Dankzij de in lengte verstelbare stelen passen ze in de meeste vazen.

LEGO Paashaas (40463)

Lente lego sets - LEGOliefde.nl

Als je op zoek bent naar een bijzonder paascadeau, zoek dan niet verder. Hier is de schattige LEGO® Paashaas (40463)!

Dit leuke personage in een groene weide bevat 2 aanpasbare paaseieren, een kop en oren die je kunt verstellen en een verborgen LEGO verrassing. Een leuke manier om kinderen, vrienden en familieleden een “Vrolijk Pasen” te wensen.

LEGO Paaskonijntjes (40523)

Lente lego sets - LEGOliefde.nl

Vier de paasdagen met deze schattige LEGO Paaskonijntjes (40523) bouwset. De set bestaat uit een wit konijntje en een lichtbruin konijntje die samen in een lente wei zitten.

De 5 fleurige paaseieren en 3 tulpen maken het tafereel af en kunnen naar eigen keuze worden neergezet.

LEGO fans zullen het doorzichtige element in iriserend roze op een van de eieren (nieuw vanaf januari 2022) zeker weten te waarderen.

LEGO Valentijn Dwergpapegaaien (40522)

LEGO Valentijn sets voor hem en haar - LEGOliefde.nl

Niets zegt liefde zo goed als een paar tortelduifjes. De perfecte Valentijn display-set voor partners om te delen, de vogels rusten op een tak versierd met roze harten en bloemen naast een groot rood hart om duidelijk te maken hoeveel de twee verliefd zijn.

Deze st is een geweldige gedeelde activiteit voor twee om samen tijd door te brengen met bouwen op Valentijnsdag en het is een geweldige set om het hele jaar door mee te pronken.

LEGO Bird’s Nest (40639)

Nieuwste LEGO sets februari 2023 - LEGOliefde.nl

Een leuke nieuwe en betaalbare seizoensset is dit vogelnest; ideaal om het begin van de lente te vieren. De set bevat een nest met een bloeiende tak en ruimte voor een 11 cm lange mama vogel, 2 kuikens en 3 paaseieren.

De vogels en eieren kunnen worden verwijderd, ook de bloemen op het nest en de tak kunnen herschikt worden! De mama- en babyvogels kunnen uit het nest worden gehaald en hebben beweegbare vleugels zodat ze op verschillende manieren kunnen worden neergezet.

De set is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Zeer geschikt voor een zinvolle seizoens- of paasuitstalling voor op een tafel of plank, of als een creatief cadeau voor gezinnen en oudere kinderen met een passie voor dieren en de natuur

LEGO narcissen (40646)

De 11 leukste LEGO lente & Pasen speelsets - Mamaliefde

Fleur je dag op met deze 4 decoratieve LEGO® Narcissen (40646). Bouw de 2 gele en 2 witte bloemen en zet ze neer in je eigen vaas (niet inbegrepen). Dankzij de aanpasbare bladeren is het eenvoudig om je blikvanger aan te passen.

Deze set is ook een mooi cadeau voor Valentijnsdag of een andere gelegenheid. Je kunt de narcissen combineren met andere LEGO bloemensets.

Linda van Aken