Naar mate kinderen ouder worden kan het steeds lastiger worden om cadeautjes te vinden. Ze krijgen steeds meer een eigen mening en vinden iets leuk of stom. Ook de mening van leeftijdsgenootjes wordt daarin meegenomen. Het kan daardoor een flinke uitdaging zijn om een passend cadeau / speelgoed te vinden. Kinderen van 11 jaar kunnen al heel wat en hun interessegebied heeft zich op deze leeftijd al erg ontwikkeld.

Ze kunnen al een tijdje lezen, zijn misschien al bezig met een sport of gaan naar de muziekschool. Op deze leeftijd kan een kind met van alles bezig zijn. Sommige kinderen beginnen al graag te lezen, anderen spelen liever buiten. Afhankelijk van de omgeving waarin je kind opgroeit, kunnen er verschillende interesses bestaan. Zo beginnen meisjes meer interesse te krijgen in zaken zoals make-up en haar, of bezig zijn met school en lezen. Terwijl jongens vooral graag willen gamen.

Meestal weten kinderen van deze leeftijd toch al erg goed wat ze willen en kan je dat het beste ook meenemen in je keuze. Het is de leeftijd waarop kinderen een lange tijd met dezelfde activiteit kunnen bezig zijn. Als ze een bepaalde interesse eenmaal gevonden hebben, kunnen ze zich er namelijk nogal stevig in vastbijten. Dit kan ook zeer positief zijn, zo kunnen ze al enige vorm van ambitie vertonen.

Educatief speelgoed kinde 11 jaar

Vandaar dat educatieve geschenken een goede keuze kunnen zijn. Door geschenken zoals een puzzel, krijgen de kinderen wat meer inzicht en leren ze zichzelf te concentreren, wat zeer belangrijk zal zijn voor hun verdere studies en latere carrière. Voor een kind alleen kan ook een puzzel een leuk cadeau zijn, alsook een spel zoals IQ-auto kan tof zijn om alleen te spelen. Dit is een spel waarbij je een manier moet vinden om uit het labyrint te geraken door de andere auto’s te verschuiven.