Het is al weer bijna zo ver, de zomervakantie komt er aan. Nog een paar weken en de schoolgaande kinderen zijn 6 weken vrij. Als het mooi weer is dan is het natuurlijk heerlijk om naar buiten te gaan. Maar soms heb je daar geen zin in. En als het weer tegen zit dan ben je toch vaak binnen te vinden. Maar dat is geen ramp, ook binnen kun je leuke dingen doen, bijvoorbeeld knutselen zomer.

Als je denkt aan de zomer denk je vooral aan lekker veel naar buiten toe. Het strand op, ijsjes eten, zonnetje etc. In Nederland horen daar ook regendagen bij, of zoals afgelopen jaar dagen dat het te warm is om naar buiten te gaan. Dan is het heerlijk om gezellig binnen te gaan knutselen; wat dacht je bijvoorbeeld van een ijsjesslinger voor aan de muur of … Daarom ging ik op zoek naar wat kleurrijke inspiratie.

IJsjesslinger

Deze ijsjesslinger vind ik zelf superleuk. En ze zijn niet moeilijk om te maken. Je hebt alleen maar papier, touw, lijm en een schaar nodig. Leuk om te doen, en het maakt de kamer lekker zomers.

Hartjes dromenvanger

Deze dromenvanger is ook niet moeilijk te maken. Het is supergezellig om samen hartjes te knippen en het is ook heel gezellig in de slaapkamer van de kinderen.

Bloemen

Bloemetjes maken. Ook superleuk en niet moeilijk. Je neemt een oude eierdoos, rietjes, verf en een vel papier.

Zonnebrillen

Deze zonnebrillen maken is ook leuk. Daarna kunnen de kinderen er lekker mee rondlopen.

Oceaan

Zo maak je van een lege eierdoos een prachtige oceaan!

Slippers

En wat hoort er nou meer bij de zomer dan slippers?

Schelpjes lakken

Heb jij wel eens schelpen gekleurd met nagellak? Als je op het strand bent kun je mooie schelpen zoeken, en dan thuis kun je ze lakken.

Deze vinden mijn kinderen supergaaf! Je maakt een parachute en daaraan hang je een poppetje van Playmobil of Lego. Superleuk om te maken en om er daarna mee te spelen.

Ahhh, deze bloementuin is toch prachtig! Ik vind ze in elk geval heel gezellig.

Dit is ook een leuke, zo maak je van strijkkraaltjes een ijsje.

Regenboog zonnestralen

Ahh, de zon. Daar wordt iedereen vrolijk van. Deze maak je van een papieren bordje, met verschillende kleuren crêpepapier en driehoekjes als zonnestralen.

Strijkkralen armband

Dit is ook erg leuk om te doen, armbanden maken. Ook als je op vakantie bent. Je hebt touw of lint nodig, een paar knopen en een paar (strijk)kraaltjes. Daarna kunnen ze lekker rondlopen met hun prachtig armbanden.

Papieren zonnebloemen

Niets is mooier dan een paar schitterende zonnebloemen!

Verrekijker

Je kunt ook een verrekijker maken. Hiervoor heb je wc rolletjes nodig en een koord. Je kunt de buitenkant versieren door het kleuren of te verven, maar je kunt er ook een mooi printje op plakken, of vilt. Toen wij een tijdje geleden op vakantie