In de lente staat alles in het teken van het voorjaar en nieuw leven. Dit thema zie je ook vaak terugkomen met Pasen met vrolijke paaseieren en paashazen die geknutseld worden. Ook zijn er andere ideeën voor knutselen Pasen. Van eenvoudige ideeën tot wat meer uitdagend voor oudere kinderen. Super leuk voor een middagje lekker creatief bezig zijn.

Paasei schilderij knutselen met rietjes

Als je eieren gaat verven kan je ze voorzien van vrolijke kleuren en patronen. Deze rietjes zijn al voorzien van vrolijke kleuren. Door ze in diverse afmetingen af te knippen kan je er vervolgens een soort paasei mee knutselen. In plaats van papieren rietjes kan je natuurlijk ook gekleurde papieren stroken gebruiken.

Propjes paasei

Dit reuze paasei is helemaal voorzien van propjes papier.

‘Gevulde eieren’

Hoe gaaf zijn deze eieren, de bovenkant is afgesneden zodat je een vaasje krijgt. De eieren hebben een ‘verentooi’ gekregen van masking tape en twee oortjes, een gezichtje en staan in een ring waardoor ze rechtop blijven staan.

Pompon kuikentjes

Volgens hetzelfde principe waarop pompons worden gemaakt zijn deze kuikentjes gemaakt. Het draad is een aantal keer om een ei-vormig karton gewikkeld, voorzien van pootjes, snavel en oogjes en klaar is je kuikentje.

Paaskonijn photobooth prop

Met een ijslolliestokje, watje en chenille maak je deze konijnensnuit om zo je eigen photobooth prop te maken.

Kabouterdeurtje voor de paashaas

Waar de paashaas woont? Nou achter dit kabouterdeurtje ;-)

Papieren konijnenbeker

Van een papieren beker worden konijnen gemaakt met oortjes, ogen en een neusje.

Paaskrans

Van uitgeknipte paaseieren in een cirkel maak je deze krans.

Paas suncatchers

In het voorjaar gaat de zon steeds meer schijnen. Hoe gaaf zijn dan deze suncatchers om voor het raam te hangen. In de vorm van eieren, Nijntjes of kuikentjes.

Kuiken in het ei

Van een wasknijper maak je een ei met een barst er in waardoor het kuikentje tevoorschijn komt.

Kuikens borduren

Borduren kan nog erg lastig zijn. Maar met een grote naald en dik touw is dat ook voor peuters prima te doen.

Kuikenpompons

Met als basis de pompon wordt er met papier deze kuikentjes gemaakt.

Portretkuikentjes

Op papier plak je de portretfoto, daar wordt met watten een kuikentje van gemaakt. En vervolgens de voetjes uitknippen en erop plakken.

Kuikentje

Met Pasen worden er natuurlijk heel veel eieren gegeten, van die kartonnen dozen kan je deze kippen maken.

Narcissen

Deze narcissen maak je van papier met een cupcakevormpje en een ijslolliestokje als steeltje.

Papieren stroken konijnen

Met papieren stroken maak je een bol onderaan en een kop boven met twee oortjes en een gezichtje.

Kuiken uit het ei

Door met lagen te werken krijg je het effect dat het lijkt alsof er uit de barst een kuikentje tevoorschijn komt.

Verven met scheerschuim

Door te spelen met scheerschuim en verf en daar een vel papier in af te drukken krijg je deze gemarmerde print. Vervolgens laten opdrogen en dan uitknippen in een ei-vorm.

Lees ook: Verven met scheerschuim

Vogelkooitjes

Van papier maak je deze ronde bakjes (bijvoorbeeld om een onderzetter heen) en vervolgens met smalle strookjes het kooitje maken en er een vogeltje in hangen.

Washitape paasboom

Met washitape en vrolijk gekleurde eieren maak je zelf deze paasboom.

Ei vlechten

In een ei knip je deze strookjes waar je andere stroken papier tussendoor kan weven. Wat gras eronder en klaar.

Konijnen en kuikentjes van glazen potten

Van glazen potten maak je deze kuikentjes en konijnen. Eerst verven en daarna versieren.

Paashaashanger

Zoutdeeg eieren

Deze eieren zijn gemaakt van zoutdeeg; na het bakken of drogen kan je ze vervolgens van een kleurtje en patroontje voorzien. Met een gat erin kan je ze ook ophangen in de paastak.

Paasei met touw en kralen

Van karton knip je dit vormpje van een ei, vervolgens ga je hem met verschillende kleuren touw omwikkelen en gebruik je een aantal kraaltjes als extra decoratie. Aan de bovenkant een touwtje zorgt er voor dat je hem ook kan ophangen.

Transparante eieren

Voor deze kunstwerkjes heb je nodig gekleurd papier en een lamineerapparaat. Je knipt vervolgens allemaal kleine bloemetjes of decoratie die je lamineert en vervolgens in het gekleurde karton plakt.

Strijkkralen

Met strijkkralen creer je heel eenvoudig deze gekleurde ieren. Hiervoor is een vierkant bord gebruikt waar je de vorm van een ei oplegt, daarna even strijken en klaar. Eventueel kan je er een touwtje doorheen halen om op te hangen.

Paaseieren quilling

Quilling is een techniek waarbij je stroken papier heel strak oprolt en daarna op papier lijmt. Zowel als rolletje, of juist iets losser zodat er krullen en lussen ontstaan. Perfecte oefening voor de fijne motoriek.

Konijntjes krans

Deze krans maak je van een silhouet van een paasei, met vrolijke bloemetjes en twee konijntjes die daar bovenuit kijken. Als je zoekt op interne top kleurplaat konijn kom je heel veel sjablonen tegen die je kan gebruiken.

Lente paasei

Dit papier is opgevouwen tot een soort waaier en vervolgens meerdere aan elkaar geplakt. Vervolgens voorzien van een lente-achtig tafereel met bloemetjes en een lieveheersbeestje.

Kuikentje piep

Met een splitpen laat je dit kuikentje zo uit het eitje piepen. Het sjabloon vind je hier.

Mozaiek eieren

Dit is een ideale activiteit voor peuters en jonge kleuters. Eerst oefenen met het omgaan met de schaar door allemaal stukjes uit te knippen, of scheuren en daarna daarmee als een mozaiek dit ei mee beplakken.

Kuikentjes in krans