Skip to Content

Tijdschriften kinderen; de leukste abonnementen ook voor peuters en kleuters

Tijdschriften kinderen; de leukste abonnementen ook voor peuters en kleuters

Als ouder zul je waarschijnlijk willen stimuleren dat je kind veel leest, maar soms zijn boeken nog nét iets teveel gevraagd of toont je kind hier simpelweg geen interesse in. Maar lezen doe je niet alleen in boeken! Er zijn zoveel meer verschillende manieren om je kind aan het lezen te krijgen.

Vergeet ook niet om zelf het goede voorbeeld te geven natuurlijk, door zelf regelmatig te lezen en je kind ’s avonds voor het slapengaan gezellig voor te lezen. Maak daar een gezellig ritueel van en je zult zien dat je kind ook uit zichzelf interesse gaat tonen in lezen.

Naast boeken zijn er bijvoorbeeld ook kranten speciaal voor kinderen, zodat je kind, net als bij bijvoorbeeld Het Jeugdjournaal, het actuele nieuws in gemakkelijkere taal kan volgen. Ook zijn er heel veel verschillende tijdschriften speciaal voor kinderen!

Zoiets is hartstikke leuk om je kind cadeau te geven, want elke week of maand valt er weer een nieuw blad op de mat. Wil je weten welke tijdschriften voor kinderen er allemaal zijn? Ik zocht het voor je uit! Ook zie je eenvoudig voor welke leeftijdsgroep het tijdschrift geschikt is.

Tijdschriften voor peuters en kleuters:

Pippo (1-3 jaar)

Pippo is een vrolijk en leerzaam maandblad voor je dreumes of peuter. De kleine avonturen van de hoofdrolspelers Pippo, Beertje Bruin, Muisje Meisje en natuurlijk Nijntje zullen heel herkenbaar zijn voor jouw (klein)kind. Elke maand komt een ander thema aan bod en op die manier vergroot je (klein)kind spelenderwijs zijn of haar woordenschat. Pippo verschijnt 12 keer per jaar.

Mini Mix voor Peuters (2-4 jaar)

Puzzels zijn er voor iedereen! In Mini Mix voor peuters vind je allemaal leuke puzzels voor kinderen vanaf 2 jaar. Het boekje telt 24 pagina’s vol leuke vrolijke en leerzame puzzels waarbij kinderen leren tellen, kleuren en lijnen teken. Ook zitten er in dit puzzelboek stickers om mee te puzzelen. Mini Mix voor Peuters verschijnt 4 keer per jaar.

Bobo (3-6 jaar)

Wie gaat er mee op avontuur met Bobo en zijn vrienden? Iedere vier weken lost deze grappige speurneus samen met de lezers (3 tot 6 jaar) een probleem op. De kinderen voeren teken- en knutselopdrachten uit, leren nieuwe letters, lossen puzzels op en doen zelfs al schrijfoefeningen. Ook staat er elke keer weer een leuk verhaaltje in Bobo. Zo leren kleuters ongemerkt over cijfers, letters, woorden, vormen en kleuren. Bobo bereidt kinderen in groep 1 en 2 voor op de grote stap naar groep 3. Bobo verschijnt 13 keer per jaar.

Mini Mix voor Kleuters (3-5 jaar)

Mini Mix voor kleuters (3-5 jaar) is een kwartaaluitgave van Denksport Junior. Elke 3 maanden verschijnt er een nieuw puzzelblad (32 pagina’s) met allerlei puzzels die je kleuter al zelfstandig kan uitvoeren, zoals telopdrachten, kleuren op nummer, lijnen trekken, maar ook doolhofjes, verbind de puntjes en zoek de verschillen. Het niveau sluit aan bij wat er in groep 1 en 2 op school wordt aangeboden. Mini Mix voor Kleuters verschijnt 4 keer per jaar.

Er Was Eens (4-6 jaar)

Erwaseens… een geweldig tijdschrift met korte verhalen. Met ERWASEENS haal je meer leesplezier in huis. Het tijdschrift bevat korte verhalen om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen. Er staan sprookjes in, wereldverhalen, grappige gedichten, dierenverhaaltjes, mythen en legenden en meer. Alle verhalen hebben prachtige illustraties van illustratoren van over de hele wereld. Achterin staan puzzels, spelletjes en een prijsvraag die aansluiten bij de verhaaltjes. Er Was Eens verschijnt 4 keer per jaar.

Mijn Eerste Puzzelboek (4-6 jaar)

Mijn eerste puzzelboek van Denksport Junior verschijnt tweemaandelijks en telt 48 pagina’s. De doolhofjes, zoek de verschillen, verbind de puntjes en andere puzzels zijn bestemd voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Natuurlijk staan er ook leuke kleurplaten in, zoals ‘kleuren op nummer’ (maar dan met symbooltjes in plaats van getallen). Mijn Eerste Puzzelboek verschijnt 7 keer per jaar.

Pompoen (4-6 jaar)

POMPOEN is een leerzaam maandblad voor kleuters in groep 1 en 2. Dit blad stimuleert de nieuwsgierigheid van je (klein)kind en prikkelt de creativiteit en fantasie. Er zitten eenvoudige strips in, weetjes over dieren en ook een grote zoekplaat. Het blad is bestemd voor peuters die PIPPO zijn ontgroeid. Pompoen verschijnt 10 keer per jaar.

Van Punt naar Punt (4-6 jaar)

Van punt naar punt is een uitgave van Denksport Junior voor kleuters. Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen in dit vrolijke puzzelblad mandala’s en andere kleurplaten inkleuren en lijnpuzzels oplossen (verbind de puntjes). Hierdoor verfijnen kleuters hun motoriek en leren zij spelenderwijs tellen. Dit puzzelblad verschijnt 4 keer per jaar. Van Punt naar Punt verschijnt 4 keer per jaar.

Tijdschriften voor kinderen vanaf 6 jaar

Donald Duck Junior (6-7 jaar)

Donald Duck Junior is het jonge broertje van de gewone Donald Duck. De Junior verschijnt tweewekelijks en is speciaal bedoeld voor de beginnende lezer (6 of 7 jaar). De teksten zijn kort, eenvoudig en zijn perfect voor kinderen die net zelfstandig leren lezen in groep 3 en groep 4. Donald Duck Junior verschijnt 26 keer per jaar.

Mijn Eerste Sudoku (6-10 jaar)

Wie eenmaal de smaak te pakken heeft, wil niets anders… sudoku’s zijn verslavend! Denksport Junior speelt daar handig op in met Mijn eerste sudoku, een 48 pagina’s tellende kwartaaluitgave. Er staan ook varianten in (zoals met symbolen of kleuren) en ook puzzels met minder vakjes. Mijn Eerste Sudoku verschijnt 7 keer per jaar.

Okki (6-8 jaar)

Okki staat voor leren lezen, schrijven en rekenen, maar ook voor lachen, weten, maken en doen. Iedere vier weken gaan de lezers (6 tot 8 jaar) van Okki aan de slag met woordopdrachten, leuke verhalen en sommetjes. Daarnaast staat elk tijdschrift vol weetjes, knutsel- en tekenopdrachten, quizjes, moppen en heel veel puzzels. Okki is precies afgestemd op de lesstof en het (lees)niveau van kinderen in groep 3 en groep 4 en wordt aanbevolen door leerkrachten en AVI-auteurs. Okki bewijst dat leren ook leuk kan zijn! Okki verschijnt 13 keer per jaar.

Speelboek (6-8 jaar)

Het Denksport Junior speelboek verschijnt tweemaandelijks en telt maar liefst 96 pagina’s. De zoek de verschillen, doolhofjes, verbind de puntjes en leerzame woordzoekers zijn bestemd voor beginnende puzzelaars van 6 tot en met 8 jaar. Ook staan er rebussen en raadsels in. Het speelboek verschijnt tweemaandelijks. Speelboek verschijnt 7 keer per jaar.

Vakantie Doeboek (6-10 jaar)

Het Denksport Junior vakantiedoeboek verschijnt vier keer per jaar, vlak voor de kindervakanties. Elke editie is maar liefst 160 pagina’s dik! Jouw zoon of dochter hoeft zich in de vakantie dus niet te vervelen. Met al die coole puzzels, doolhofjes, zoek de verschillen, rebussen en woordzoekers voor 6 tot 10-jarigen zijn ze namelijk wel even zoet… Vakantie Doeboek verschijnt 4 keer per jaar.

Quarks Puzzelblok (6-8 jaar)

Kent jouw kind de Quarks al? Mark Quark en zijn vrienden bedenken buitenaards leuke puzzels voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar: doolhofjes, sudoku’s met plaatjes, woordzoekers… noem maar op. Er verschijnen jaarlijks 4 scheurblokken met 48 uitneembare pagina’s.Quarks Puzzelblok is een uitgave van Denksport Junior. Quarks Puzzelblok verschijnt 4 keer per jaar.

Donald Duck (7-11 jaar)

Sinds jaar en dag is Donald Duck de bekendste eend uit Duckstad en omstreken! Zijn vrolijke weekblad is het meest populaire kinderblad dat er bestaat voor kinderen van 7 tot 11 jaar (nou, eigenlijk 7-99 jaar!). Het staat elke week vol gezellige strips die door jong en oud met plezier worden gelezen. Een abonnement op dit kwakend leuke Disneytijdschrift is nu extra voordelig! Donald Duck verschijnt 56 keer per jaar.

Donald Duck Extra (7-11 jaar)

Het Donald Duck weekblad ken je al, maar ken je ook Donald Duck Extra? Dit tijdschrift is er voor wie EXTRA van onze Duckstad vrienden wil genieten! De stripverhalen zijn extra lang, extra spannend en extra leuk. Alleen voor extra grote Disney fans! Donald Duck Extra verschijnt 15 keer per jaar.

Katrien Duck (7-11 jaar)

Speciaal voor meisjes is er de Katrien. Want de Donald Duck is wel heel leuk, maar wij meiden willen toch ook graag een eigen Disneyblad, nietwaar? Katrien staat boordevol strips en verschijnt elke 4 weken (14 keer per jaar).

Kidsweek (7-12 jaar)

Met Kidsweek blijven kinderen op de hoogte van wat er speelt in Nederland en daarbuiten. Het nieuws is helder verwoord zodat een kind het niet alleen begrijpt maar er ook een mening over kan vormen. Er is wekelijks veel aandacht voor dieren en andere onderwerpen die kinderen belangrijk vinden, zoals natuur en milieu, maar ook sport en kinderboeken. Met moppen, weetjes, puzzels en mooie prijsvragen. Kidsweek verschijnt 52 keer per jaar.

LEGO Ninjago (7-11 jaar)

Is jouw kind een echte LEGO Ninjago fan en wil het geen enkel tijdschrift missen? Neem dan nu een abonnement op het LEGO Ninjago tijdschrift. Een avontuurlijk magazine vol spannende stripverhalen, uitdagende spelletjes en interessante weetjes over de ninja’s Zane, Cole, Kai en Jay uit New Ninjago City. Bovendien ontvangt je zoon of dochter bij elk maandblad een LEGO minifiguur of miniset cadeau! LEGO Ninjago verschijnt 12 keer per jaar.

Mijn Modefabriek (7-11 jaar)

Mijn modefabriek (van Denksport Junior) is een lekker dik kleurblok voor creatieve meiden. De 80 pagina’s zijn uitneembaar zodat ze niet doordrukken tijdens het kleuren. En wat valt er veel in te kleuren..! Kasten vol hakken, paspoppen en natuurlijk talloze galajurken, zomeroutfits, sportkleren, accessoires en nog heel veel meer. Soms zijn de patronen al ingetekend, maar kinderen kunnen zelf ook naar hartelust versieren. Mijn Modefabriek verschijnt 4 keer per jaar.

Doeboek (8-10 jaar)

Het Denksport Junior doeboek verschijnt tweemaandelijks en telt maar liefst 96 pagina’s. De coole puzzels, doolhofjes, zoek de verschillen en woordzoekers zijn bestemd voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar. Ook staan er rebussen en kruiswoordraadsels in. Oftewel: echt een leuk en leerzaam doeboek! Doeboek verschijnt 7 keer per jaar.

Jump (8-11 jaar)

Jump is een nieuw stripblad dat maandelijks verschijnt. Er staan allerlei strips in: een vervolgverhaal van Suske & Wiske, Gilles de Geus, Rembrandt, Kid Lucky (Lucky Luke in zijn jonge jaren) en nog veel meer. Er werken veel bekende striptekenaars mee aan dit blad. Om er een paar te noemen: Marq van Broekhoeven (Peer de Plintkabouter), Hein de Kort (Jean-Pierre), Margreet de Heer (Dagboek van Stella) en Alex Turk (Timo, bekend van Kidsweek). De 10-jarige Tim werkt op de redactie en interviewt bekende mensen. Ook geeft hij elke maand een slimme tekentip. Jump verschijnt 12 keer per jaar.

Logisch Kleuren + Tekenen (8-12 jaar)

Logisch kleuren en tekenen is een uitgave van Denksport Junior die zeven keer per jaar verschijnt. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich vermaken met 48 pagina’s kleurplaten, mandala’s, kleuren op nummer, verbind de puntjes en ook codeplaatjes, waarbij ze bepaalde genummerde vakjes zwart kleuren zodat er een afbeelding ontstaat. Logisch Kleuren en Tekenen verschijnt 7 keer per jaar.

Mijn Eerste Woordzoeker (8-10 jaar)

Jong geleerd, oud gedaan. Met Mijn eerste woordzoeker van Denksport Junior leren kinderen (8-10 jaar) naar woordbeelden speuren en vergroten ze spelenderwijs hun woordenschat. Dit puzzelboekje verschijnt tweemaandelijks en bestaat uit 64 pagina’s met themawoordzoekers, slingerdeslang woordzoekers, telramen (hoe vaak staat een woord in het lettervak?) en zelfs woordzoekers die bestaan uit verhaaltjes. Mijn Eerste Woordzoeker verschijnt 7 keer per jaar.

Nickelodeon Magazine (8-11 jaar)

Nickelodeon op tv? Jazeker, en ook in de brievenbus! Alle tv-helden van je zoon of dochter komen voorbij in dit coole kindertijdschrift: SpongeBob, Fairy Odd Parents, Henry Danger, maar ook bekende YouTubers en vloggers als Furtjuh, MeisjeDjamilla, Tiktokkers Yazid & Nova en… noem maar op! Met filmrecensies, nieuws over games en vips en verder nog strips, puzzels, een poster, melige moppen, tekenopdrachten en een wedstrijd met mooie prijzen. Nickelodeon Magazine verschijnt 2 keer per jaar.

Puzzelblok voor Meiden (8-12 jaar)

Het puzzelblok voor meiden is een scheurblok van Denksport Junior met 48 puzzelpagina’s. Het staat bomvol modepuzzels, woordzoekers, sudoku’s en nog meer puzzelplezier voor meisjes tussen de 8 en 12 jaar. Er zitten ook stickers bij om de sudoku’s mee op te lossen. Puzzelblok voor Meiden verschijnt 7 keer per jaar.

Tina (8-13 jaar)

Echte meiden hebben natuurlijk een Tina-abonnement. Dit weekblad staat stampvol superstrips zoals Noortje en Suus en Sas. Nederlandse YouTubers komen ook regelmatig voorbij, en nog veel meer sterren. Er is wekelijks aandacht voor mode, make-up, jongens (alleen leuke!) en nog veel meer. Tina is er voor jou! Tina verschijnt 55 keer per jaar.

Wild van Freek (8-10 jaar)

Freek Vonk is de bekendste avonturier van Nederland en hij heeft nu zijn eigen tijdschrift! Wild van Freek verschijnt maandelijks en staat bomvol met dierenweetjes, puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk Freeks eigen strip, samen met zijn kameleon Johan. Wild van Freek verschijnt 13 keer per jaar.

National Geographic Junior (9-12 jaar)

Is jouw zoon of dochter tussen de 9 en 12 jaar en houdt hij/zij van dieren? Dan is National Geographic Junior het ideale tijdschrift! Iedere vier weken komen junior natuurliefhebbers in dit blad alles te weten over dieren, natuur, mensen en de mooiste en meest exotische plekken op aarde. Het tijdschrift staat vol met spannende reportages van onderzoekers, over bijzondere dieren, spectaculaire natuurverschijnselen, bizarre records en wonderlijke weetjes.

Ook super handig voor spreekbeurten en werkstukken op school (groep 6, groep 7, groep 8 of de brugklas)! In National Geographic Junior (NGJ) zijn natuurlijk ook puzzels, moppen, grappige stripverhalen en prachtige fotografie te vinden. National Geographic Junior verschijnt 13 keer per jaar.

Panna! (9-13 jaar)

Met een Panna abonnement ontvangt je kind maandelijks het coolste voetbalblad van Nederland en leest hij/zij jij alles over de nationale en internationale voetbalwereld. Mede dankzij grote broer ELF Voetbal Magazine is het Panna tijdschrift overal als eerste bij! Naast leuke verhalen en interviews in binnen- en buitenland lezen abonnees iedere maand hilarische voetbalmoppen en krijgen ze sportieve posters en een voetbalstrip. Ook zijn er leuke prijzen te winnen. Panna! verschijnt 12 keer per jaar.

Samsam (9-13 jaar)

Het Samsam tijdschrift ken je misschien zelf nog wel van de basisschool. Het gaat over kinderen in andere landen en hoe zij daar leven, wonen en spelen. Ook (verschillen in) godsdienst en cultuur komen er veel in voor. Elk tijdschrift heeft een ander thema, zoals chocolade, Amerika, plastic soep en ingewikkeldere thema’s als democratie, vrijheid en kinderrechten. En nu is het dus mogelijk om Samsam ook thuis te ontvangen. En dat is handig, want de onderwerpen zijn actueel en relevant en komen vaak ook op school ter sprake. Met Samsam gaat er een wereld voor ze open! Samsam verschijnt 5 keer per jaar.

Zig Zag Zoom (9-12 jaar)

ZigZagZoom is het naaimagazine voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. In het tijdschrift, dat 3x per jaar verschijnt, wordt stapsgewijs uitgelegd hoe kinderen eenvoudige en minder eenvoudige projecten met de naaimachine maken, zoals een zelfgemaakte knuffel, maar ook een superleuke tuinbroek, opbergzak, een stoffen dagboek, een zomershirt en nog veel meer.

Met behulp van de naaimachine naaien jonge kinderen de leukste dingen helemaal zelf! Natuurlijk leren ze eerst hoe ze de naaimachine moeten bedienen. Soms is een beetje hulp van een volwassene wel handig. Zig Zag Zoom verschijnt 3 keer per jaar.

Zo Zit Dat (9-13 jaar)

Nieuwsgierige kinderen lezen Zozitdat. In dit tijdschrift komen actuele vragen aan bod en worden onderwerpen behandeld die kinderen bezighouden, zoals sport, computers, techniek en luchtvaart. Ook is er uitgebreid aandacht voor de natuur. En bij het lezen van dit maandblad denk je steeds: aha! Zit dat zo? Zo zit dat! Zo Zit Dat verschijnt 16 keer per jaar.

Jisca