Boeken bieden oneindig veel speelplezier, ook voor baby’s! Lekker op schoot zitten is niet alleen leuk voor de woordenschat, maar ook goed voor de hechting van je kind. Voor baby’s zijn er bijvoorbeeld ook: flapjes-, geluiden en knisperboekjes. Lezen maar!

Geluidenboekjes

In deze boekjes zitten knopjes die als je ze indrukt een geluidje maken.

Nijntjes Geluidenboekje. Wat hoor je Nijntje?

Nijntje kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van babyspeelgoed. Bij het opstaan kraait de haan en gaat de wekker af. Welk geluid maakt de koe en herken je de fietsbel? Zing mee met het Nijntjelied en droom weg bij het slaapliedje op de laatste pagina.

Dit boek vind je hier.

 

Luister! Boerderijdieren

Veel kinderen zijn gek van dieren, met dit boekje kan je kind urenlang luisteren naar de boerderijdierengeluiden. Boer Jan wil zijn dieren gaan voeren, maar mist dan het varken Knorrie. Aan het geluid dat een dier maakt, herkent hij zijn dieren. Zo komt hij eerst Bertha de koe tegen. Samen zoeken ze verder. Dan hoort hij Wollie het schaap, die zich bij hen aansluit. Dan horen ze Addie het paard, waarna de stoet met elkaar in de schuur gaat kijken. En wie horen ze daar?

Dit boek vind je hier.

Knisperboekjes

Knisperboekjes zijn zachte boekjes van stof of een soort plastic die baby’s in hun handjes een beetje kunnen fijn knijpen om geluidjes te maken of vanwege ‘special effects’ om te voelen.

Daddy times krant!

Er blijven werelden voor me opengaan. Een krant die niet kan scheuren voor baby’s. Wie dat bedacht heeft, is de nieuwe Einstein. Het knisperen van deze Daddy Times maakt je kind meteen aan het lachen. De liedjes zingen en gedichtjes voorlezen is gegarandeerd dubbele pret! Het staat vol met oud-Nederlandse liedjes en gedichtjes. De grappige geborduurde tekeningen maken de krant extra aantrekkelijk. In de krant zit materiaal dat een knisperend geluid maakt als het kindje de krant vastpakt.

Dit boekje vind je hier.

Mijn eerste stoffen boekje

Babyboek van stof met verschillende activiteiten veilig voor de allerkleinsten. Er zal een wereld voor je kind opengaan in de boerderij van KicoNico en zijn vrienden. Dit stoffen boek zal zijn nieuwsgierigheid zal wekken: texturen, geluiden, reliëfvormen en activiteiten. Met gewatteerde bladzijden die knisperen als je erop drukt, knijpt of aanraakt.

Dit boekje vind je hier.

 

Knisperboekje met kralenketting

Leuk en vrolijk stoffen boekje met op iedere bladzijde een andere afbeelding van een voorwerp binnen de leefwereld van je kind. Compleet met knisperfolie, pieper en kralenketting om hem ergens aan vast te knippen.

Dit boekje vind je hier.

 

 

Knisperboekje met zelf toegevoegde foto’s

Dit boekje van Haba is niet alleen lekker vast te houden. Je kunt hier ook foto’s in doen. Bijvoorbeeld een foto van zijn papa of mama, broer of zus. Of een paard waar jullie vaak op de fiets langsrijden.

Dit boekje vind je hier.

 

 

Babybijbel knisperboekje

Een knisperboekje in stijl van de Babybijbel, voor baby’s om uren mee te spelen ter introductie op de kinderbijbel. En voor ouders om voor te lezen, of om voor te zingen. Corien Oranje maakte naar aanleiding van Psalm 139 een nieuwe liedtekst op de melodie van ‘Hoofd, schouders, knie en teen’. Ook zeker geschikt als kraamcadeautje!

Dit boekje vind je hier.

 

Autoboekjes

Deze boekjes zijn voorzien van een bevestigingsclip waardoor deze makkelijk aan de Maxi-Cosi of wandelwagen zijn te bevestigen. Ideaal om te voorkomen dat deze er uitvallen en je moet stoppen om het weer op te pakken. Zo kan je kind uren blijven spelen.

Lamaze Ontdekkingsboekje

Het leuke Lamaze Ontdekkingsboek van TOMY bestaat uit zachte, pluche bladzijden die elk een functie hebben. Met vriendelijke dieren, heldere kleuren, visuele prikkeling en leuke geluiden voor het ontwaken van auditieve bewustzijn en interessante speeltjes om te verkennen. Inclusief ophangclip om hem overal mee naartoe te kunnen nemen. Alle speeltjes van Lamaze zijn speciaal ontwikkeld voor het aanmoedigen van de ontwikkeling van baby’s en de interactie met hun ouders.

Dit boekje vind je hier.

Sophie de Giraf autoboekje

Er valt van alles te beleven met dit boekje. Het contrast tussen