De ontwikkeling van een peuter gaat heel hard; van een beetje ‘aanrommelen’ wordt er steeds gestructureerder gespeeld. De ideale leeftijd dus om op zoek te gaan naar het speelgoed  wat goed past bij je kind. Een nieuwe fase dus waarin het lastig kan zijn om speelgoed te zoeken dat aansluit bij de belevingswereld van je kind. Daarom deze speelgoed- & cadeautips voor peuter jongens voor hun 3de verjaardag of  op het verlanglijstje voor Sinterklaas. Van uitdagend tot buiten speelgoed, en andere leuke en originele cadeautjes. Groot en klein.

Educatief speelgoed kind 3 jaar

Elektro

elektroDit spel is een echte aanrader om alvast de concentratie en het spelelement te oefenen. Bij dit spel horen diverse platen met een verschillend niveau waarvan ook geschikt voor drie-jarigen zodat je rustig aan kan opbouwen. Bij dit spel horen twee pennen waarmee je verbindingen moet maken en vragen beantwoorden. Nog iets te lastig? Ze hebben ook sets met wonderpennen van Woezel en Pip. Zodat het aansluit bij de belevingswereld van je peuter.

Elektro koop je hier.

Loco Bambino

mini-locoDe vrolijke Loco Bambino basisdoos heeft 6 kleurrijke blokjes. Op de ene zijde staat een symbool, op de andere zijde gekleurde bolletjes. Bij de doos horen leuke boekjes met opdrachten, die apart moeten worden gekocht. Met de doos kunnen kinderen zelf de uitkomsten controleren. Kloppen de bolletjes? Dan hebben ze alles goed!

Loco Mini koop je hier.

Smartmax

smartmaxSmartmax zijn grote staven met magneetjes er in en magnetische ballen waarmee ze zelf voorwerpen kunnen bouwen en ook nog kunnen oefenen met magnetisch speelgoed. Deze BASIS-doos is een ideale magnetische bouwset en bevat 23 grote elementen en een uitgebreid boekje met voorbeelden en tips. Leeftijd 1+ Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met de bestaande smartmax-sets. Samen met de staven en metalen ballen, kom je tot een eindeloze reeks mogelijkheden! Speciaal voor de ‘beginners’ heb je een startsmax ’try me’ set of een waarmee je een auto kan bouwen.

De diverse sets van Smartmax vind je hier.

Co-de-Rups

2015-02-24-10-46-35-640x427Deze rups is niet alleen leuk speelgoed dat kruipend de hele kamer ontdekt. Je kind leert hier ook mee programmeren. Een vaardigheid die in de huidige samenleving steeds belangrijker wordt. Ook later voor als ze gaan werken. Het is niet voor niets Speelgoed van het Jaar 2016. Fisher-Price Co-de-Rups bestaat uit 9 gemakkelijk aan elkaar te koppelen delen die kinderen steeds anders kunnen ordenen om het speelgoed in een bepaalde richting te laten bewegen. Co-de-Rups kan vooruit, naar links, naar rechts, wiebelen, dansen of een paar seconden wachten voordat hij weer gaat bewegen. Kindjes kunnen de delen zo ordenen dat Co-de-Rups naar doelwitten loopt die zij in de kamer hebben neergezet. De gemotoriseerde kop met lichtjes, geluidjes en knipperende ogen brengt Co-de-Rups tot leven! Zo leren kinderen spelenderwijs coderen. Co-de-Rups is een van de nieuwe educatieve speeltjes van Fisher-Price. Dit speelgoed gaat een stap verder dan het leren van ABC’s en 1-2-3-‘s: het leert kinderen zelfstandig denken. Elk speeltje stimuleert vaardigheden voor de 21ste eeuw, zoals nieuwsgierigheid, experimenteren en probleemoplossing op manieren die kinderen nog niet kenden. Je kleintje ontdekt spelenderwijs steeds weer nieuwe mogelijkheden. Stimuleert de leergierigheid, nu en later.

De Co-de-rups koop je hier.

Lees ook: Review Programmeren met Co-de-rups van Fisher Price Speelgoed van het Jaar 2016
Lees ook: Interactief speelgoed om te leren programmeren & coderen

Codi, Mijn robodino

Maak kennis met verschillende muziekstijlen, gevoelens en karakters samen met Codi, mijn robodino van vTech. Plaats de stekels op de rug van Codi en zie wat er gebeurt! De set bevat 3 stekels per categorie; muziekstijl, gevoel en karakter. Iedere kleur heeft een eigen vormpje zodat je ze maar op 1 plek kan plaatsen. Zo is het mogelijk om 27 verschillende combinaties te maken. Druk op de dinodanstoets om codi te zien dansen. Berg na het spelen de stekels op in het di