Skip to Content

Lente uitjes en activiteiten in het voorjaar met kinderen wat te doen

Lente uitjes en activiteiten in het voorjaar met kinderen wat te doen

De lente is in volle gang en dat betekent dat het weer tijd is om erop uit te gaan met het gezin. Of je nu zin hebt in een actief dagje in de natuur of liever een cultureel uitje plant, er is voor elk gezin wel iets te beleven. Hieronder hebben we de leukste lente-uitjes met het gezin voor je op een rijtje gezet.

Wandelen in de natuur

In de lente is de natuur op haar mooist en daarom is het heerlijk om eropuit te trekken voor een mooie wandeling. Er zijn tal van mooie wandelroutes in Nederland en België, bijvoorbeeld door het bos, langs het strand of door de duinen. Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde wandeling, bijvoorbeeld met een boswachter.

Picknicken in het park

Niets is zo leuk als picknicken in het park met het gezin. Neem een kleedje mee, wat lekkere hapjes en drankjes en geniet van het zonnetje en de natuur om je heen. Veel parken hebben ook leuke speeltuinen waar de kinderen zich kunnen vermaken.

Bezoek een dierentuin

Een dagje naar de dierentuin is altijd een succes bij kinderen. In de lente is het extra leuk omdat de dieren dan vaak jongen hebben en er volop activiteit is in de dierentuin. Bovendien zijn er vaak speciale lente-activiteiten georganiseerd voor de kinderen

Lees ook: Dierentuinen Nederland

Naast de dierentuin zijn er ook veel andere dierenparken die leuk zijn om te bezoeken, zoals een aquarium of een vlindertuin. Hier kun je genieten van de mooiste dieren en planten en je laten verwonderen door de natuur.

Ga naar een bloementuin

De lente is dé tijd van het jaar om te genieten van bloemen. Bezoek bijvoorbeeld de Keukenhof in Lisse of een andere bloementuin in de buurt zoals The Tulip Barn waar je ook echt hele leuke foto’s kan maken tussen de tulpenvelden in, en een stuk rustiger is. Je kunt hier genieten van de mooiste bloemen en prachtige bloemmozaïeken.

Maak een fietstocht

Met het gezin een mooie fietstocht maken is een perfecte manier om de lente te beleven. Kies bijvoorbeeld een mooie fietsroute langs de kust of door de natuur. Onderweg kun je even stoppen voor een picknick of een ijsje.

Bezoek een pretpark

Een dagje naar een pretpark is altijd een succes bij kinderen. In de lente zijn veel pretparken weer geopend en kun je genieten van de leukste attracties en shows. Bovendien zijn er vaak speciale lente-acties en kortingen.

Lees ook: Pretparken Nederland

Ga naar de kinderboerderij

Een bezoekje aan de kinderboerderij is altijd leuk voor jong en oud. Je kunt hier genieten van de dieren, maar ook vaak meedoen aan leuke activiteiten en workshops.

Lees ook: Kinderboerderijen Nederland

Maak een boottochtje

In de lente is het heerlijk om een boottochtje te maken. Bijvoorbeeld over de grachten in Amsterdam of een rondvaart over de Maas. Je kunt ook kiezen voor een boottochtje over een meer of een rivier.

Bezoek een museum

In Nederland en België zijn er tal van leuke musea die geschikt zijn voor het hele gezin. Denk bijvoorbeeld aan het NEMO Science Center in Amsterdam, het Teylers Museum in Haarlem of het Atomium in Brussel.

Lees ook: Kindermuseum Nederland

Ga naar een festival

In de lente worden er veel leuke festivals georganiseerd voor het hele gezin. Denk bijvoorbeeld aan het Lentefestival in Groningen of het Kinderparadijs in Den Bosch. Hier kun je genieten van muziek, theater, workshops en nog veel meer.

Maak een uitstapje naar het strand

Zodra de zon begint te schijnen is het heerlijk om een dagje naar het strand te gaan. Lekker zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee en genieten van de zon. Neem een picknickmand mee en maak er een gezellige dag van.

Lees ook: Stranden Nederland

Ga naar een boerderij

Een bezoek aan een boerderij is altijd leuk voor kinderen. Hier kunnen ze kennis maken met de dieren en leren over het boerenleven. Vaak kun je hier ook verse producten kopen, zoals kaas, melk en eieren.

Lees ook: Boerderij uitjes met kinderen

Maak een uitstapje naar een stad

In de lente zijn er vaak leuke evenementen in de stad, zoals markten, braderieën en festivals. Maak er een dagje van en bezoek bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen of Brussel. Hier kun je ook lekker winkelen en genieten van een terrasje in de zon.

Lees ook: Mooiste steden Nederland

Ga naar een speeltuin

Een bezoekje aan een speeltuin is altijd een succes bij kinderen. Hier kunnen ze lekker spelen en ravotten, terwijl de ouders genieten van een kopje koffie. Er zijn tal van mooie speeltuinen in Nederland en België.

Lees ook: Speeltuinen Nederland

Maak een uitstapje naar een kasteel

In Nederland en België zijn er tal van mooie kastelen die je kunt bezoeken. Hier kun je genieten van de prachtige tuinen en kamers en je wanen in de Middeleeuwen. Vaak worden er ook speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals een speurtocht of een riddertraining.

Lees ook: Kastelen Nederland

Maak een uitstapje naar een klimbos

Voor de avontuurlijke gezinnen is een bezoek aan een klimbos een aanrader. Hier kun je klimmen en klauteren tussen de bomen en genieten van de natuur op een andere manier.

Lees ook: klimparken Nedeland

Ga naar een zwembad

Zodra de temperaturen stijgen is het heerlijk om een dagje naar het zwembad te gaan. Lekker zwemmen, spelen en genieten van de zon. Er zijn tal van zwembaden in Nederland en België, zowel binnen als buiten.

Lees ook: Subtropische zwembaden

Ga naar een pluktuin

In de lente kun je ook zelf bloemen en fruit plukken in een pluktuin. Hier kun je bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of bloembollen plukken. Een leuke en educatieve activiteit voor het hele gezin. Na afloop kun je genieten van een heerlijke fruitsalade of een mooi boeketje bloemen.

Maak een uitstapje naar een historisch openluchtmuseum

In Nederland en België zijn er ook diverse historische openluchtmusea waar je kunt ervaren hoe het leven er vroeger uitzag. Zo kun je bijvoorbeeld in het Archeon in Alphen aan den Rijn zien hoe men vroeger leefde in de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Kinderen kunnen hier zelf ook actief deelnemen aan activiteiten.

Ga naar een minigolfbaan

Een gezellige activiteit voor het hele gezin is minigolven. In de lente zijn veel midgetgolfbanen weer geopend en kun je genieten van een sportief en gezellig uitje. Vaak zijn er ook leuke arrangementen mogelijk, zoals een barbecue of een drankje achteraf.

Maak een uitstapje naar een binnenspeeltuin

Als het weer nog wat frisjes is, kun je ook kiezen voor een uitje naar een binnenspeeltuin. Hier kunnen de kinderen lekker spelen en klimmen, terwijl de ouders genieten van een kopje koffie. Er zijn diverse binnenspeeltuinen in Nederland en België, zoals Ballorig en Monkey Town.

Lees ook: Binnenspeeltuin Nederland

Ga naar een escaperoom

Voor de wat oudere kinderen en tieners is een bezoek aan een escaperoom een spannend en uitdagend uitje. Hier kun je met het hele gezin een uur lang puzzels oplossen en raadsels oplossen om te ontsnappen uit een afgesloten ruimte. Een spannende activiteit voor het hele gezin.

Maak een uitstapje naar een trampolinepark

Een trampolinepark is een leuke en sportieve activiteit voor jong en oud. Hier kun je lekker springen en salto’s maken op de trampolines, terwijl de ouders genieten van een kopje koffie. Er zijn diverse trampolineparken in Nederland en België, zoals JumpXL en Jumpsquare.

Ga naar een kartbaan

Voor de wat oudere kinderen en tieners is een bezoek aan een kartbaan een stoer en sportief uitje. Hier kun je racen in een kart over een parcours en strijden tegen elkaar om de snelste tijd. Een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje of gewoon een gezellig uitje.

Er zijn tal van leuke uitjes te beleven met het gezin in de lente. Of je nu kiest voor een sportief uitje in de natuur of juist voor een cultureel uitje in de stad, er is voor elk gezin wel iets te beleven. Maak er een gezellig dagje van en geniet van de mooie momenten samen. En vergeet natuurlijk niet om een paar mooie foto’s te maken voor later!

Amanda