Naar mate kinderen ouder worden kan het steeds lastiger worden om cadeautjes te vinden. Ze krijgen steeds meer een eigen mening en vinden iets leuk of stom. Ook de mening van leeftijdsgenootjes wordt daarin meegenomen. Het kan daardoor een flinke uitdaging zijn om een passend cadeau / speelgoed te vinden. Kinderen van 10 jaar kunnen al heel wat en hun interessegebied heeft zich op deze leeftijd al erg ontwikkeld.

Ze kunnen al een tijdje lezen, zijn misschien al bezig met een sport of gaan naar de muziekschool. Op deze leeftijd kan een kind met van alles bezig zijn. Sommige kinderen beginnen al graag te lezen, anderen spelen liever buiten. Afhankelijk van de omgeving waarin je kind opgroeit, kunnen er verschillende interesses bestaan. Zo beginnen meisjes meer interesse te krijgen in zaken zoals make-up en haar, of bezig zijn met school en lezen. Terwijl jongens vooral graag willen gamen.

Meestal weten kinderen van deze leeftijd toch al erg goed wat ze willen en kan je dat het beste ook meenemen in je keuze. Het is de leeftijd waarop kinderen een lange tijd met dezelfde activiteit kunnen bezig zijn. Als ze een bepaalde interesse eenmaal gevonden hebben, kunnen ze zich er namelijk nogal stevig in vastbijten. Dit kan ook zeer positief zijn, zo kunnen ze al enige vorm van ambitie vertonen.

Educatief speelgoed kinderen 10 jaar

Vandaar dat educatieve geschenken een goede keuze kunnen zijn. Door geschenken zoals een puzzel, krijgen de kinderen wat meer inzicht en leren ze zichzelf te concentreren, wat zeer belangrijk zal zijn voor hun verdere studies en latere carrière. Voor een kind alleen kan ook een puzzel een leuk cadeau zijn, alsook een spel zoals IQ-auto kan tof zijn om alleen te spelen. Dit is een spel waarbij je een manier moet vinden om uit het labyrint te geraken door de andere auto’s te verschuiven. Per moeilijkheidsgraad zijn er verschillende kaartjes.

Project MC2

Project Mc2 is een team van superslimme en ernstig coole meiden. Ze gebruiken hun liefde voor wetenschap en hun spionagevaardigheden om missies uit te voeren voor de geheime organisatie NOV8 (‘innovate’)! NOV8 heeft nu je hulp nodig om een geweldige schoonheidservaring samen te stellen via wetenschap. Laat zien hoe knap je bent (zowel qua uiterlijk als qua brein) met deze leuke cosmetische experimenten.

Sluit je aan bij Project Mc2, echte meiden met echte vaardigheden, en gebruik S.T.E.A.M. om de wereld een make-over te geven, experiment voor experiment. Kijk naar de originele Project Mc2-serie op Netflix! Maak je eigen make-up met deze geweldige cosmetische experimenten! Met de ultieme tas voor een make-over kan een geheim agent heerlijk experimenteren en er geweldig uitzien met deze make-upexperimenten die vermomd zijn als kunstenaarsmaterialen.

Maak je eigen nagellak, lipgloss, haarmascara en make-up van krijt. Bewaar al je geheimen in het chique lab dat is vermomd als een modieuze rugzak. Experimenteer steeds opnieuw en neem je cosmetische scheikunde met je mee, waar je ook gaat of staat.

Meer informatie vind je hier.

Clementoni Mind Designer Robot

Voor technologiefans is dit een ongelooflijke wetenschappelijke kit die is ontworpen om een robot met 7 afspeelmodi urenlang plezier te maken! Download de gratis app op een smartphone of tablet en programmeer de robot met blokgebaseerde programmering, het invoeren van voorwaarden, acties, cycli en procedures. Neem spraakberichten op, verander ze door veel verschillende effecten en geluidfilters toe te passen en verzend ze vervolgens naar de robot. Je kunt hem laten reproduceren wanneer je maar wilt!

De robotmicrofoon is ook perfect voor walkie-talkiespellen en je kunt vanaf een afstand met je vrienden chatten! En met de op papier gebaseerde programma’s zijn er opdrachtreeksen te maken met behulp van de kaarten met QR-codes die door de app met augmented reality kunnen worden gelezen. De wetenschappelijke handleiding bevat veel informatie over robotica en elektronica, zodat jongeren de codeerwereld gemakkelijk kunnen ontdekken terwijl ze plezier hebben!

Meer informatie vind je hier.

Spektro Starter

Met Spektro maak je een mooie start met het ontdekken van elektriciteit. In de bijgeleverde werkboekjes staan veel opdrachten waarmee je stap voor stap de verschillende onderdelen leert gebruiken. Laat bijvoorbeeld een lampje branden of een muziekje afspelen. Maar je kunt ook een propeller laten vliegen! Door de stevige drukknoopverbindingen is Spektro keer op keer te gebruiken.

Meer informatie vind je hier.

Buki Scheikunde set

Deze Buki Scheikunde set is een complete box met 150 veilig uit te voeren experimenten zonder het gebruik te maken van chemicaliën. De set maakt gebruik van alledaagse keuken ingrediënten. Speel de creatieve laborant met deze Buki chemie-set. Je maakt je eigen experimenten zonder gevaarlijke chemicaliën te gebruiken. De set bevat een illustratie voor elk experiment, waardoor je begeleiding hebt in je aanpak.

Met de 150 mogelijkheden aan experimenten ben je al gauw een ervaren laborant! Zelf je eigen zeep, yoghurt, kaas en roomijs maken? Ook kun je zelf figuren maken uit gelatine, kristallen laten groeien, hoe is het om slijm te maken? Wat is zure regen? Waarom veroorzaken chemische reacties warmte? Hoe kun je onzichtbare inkt maken? En verschillende andere interessante experimenten uitvoeren. De 150 activiteiten laten je proeven maken van alle bijzonderheden die je elke dag om je heen hebt!

Meer informatie vind je hier.

Wetenschap & Spel Grappige wetenschap