Skip to Content

Schrijvers gezocht

Wil jij graag aan de slag als schrijver voor Mamaliefde? Dan kan dat eenmalig, bijvoorbeeld om naamsbekendheid te geven aan je eigen site, of op structurele basis. Omdat je wel graag wilt schrijven en je hersenspinsels wilt delen met een groot publiek, maar niet zit te wachten op alles dat er bij komt kijken.

Ook gastschrijvers die graag hun eigen ervaring of verhaal willen delen zijn welkom om een artikel aan te leveren.

Het streven van Mamaliefde.nl is om niet alleen (aanstaande) ouders wil informeren, maar vooral te inspireren om het leven met kinderen zo interessant mogelijk te maken. Of dat nu binnenshuis is met leuke spelletjes, activiteiten, knutselen, speelgoed of buitenshuis met leuke uitstapjes en reizen. Ondanks dat dit mijn werk is geworden, blijft het ook mijn grote passie. Iedere dag werk ik er met veel plezier aan. Echter reiken mijn ambities nog veel verder. En dat kan ik niet alleen. Daarom dat ik opensta om dit podium te delen met anderen.

Gastschrijfer gezocht

Heb je iets meegemaakt dat je graag wil delen? Of krijg je van anderen te horen dat je zo goed kan schrijven? Dan ben je meer dan welkom om als gastschrijver op Mamaliefde je artikelen te delen.  Eventueel kan er overleg kan er een onderwerp of insteek gekozen worden, onder andere om te voorkomen dat er al eerder over is geschreven. Dit kan eenmalig, maar ook structureel. Je krijgt hier geen geld voor, maar het is wel mogelijk dat je uitgenodigd wordt voor events of gevraagd wordt voor reviews.

Geef in je mail aan naar wat voor soort onderwerpen je voorkeur uit gaat, wat de leeftijd is van je kinderen en waar je woont. Heb je kinderen tussen de 8 en 12 jaar; dan is dat zeker een pre!

Let op: Heb je zelf een site of social media account (let op: geen commerciële website of webshop) en wil je graag eenmalig een gastartikel aanleveren, dan is dat mogelijk. Natuurlijk met linkje naar je eigen site.

Betaalde vacature redactie

Let op: We zijn op dit moment niet actief op zoek

Eventueel is het ook mogelijk om betaald te schrijven voor Mamaliefde. De verwachtingen voor deze artikelen liggen echter vanuit seo-technisch aspect wel een stuk hoger. Ook wordt er minimaal 1x per week een artikel verwacht. Er gewerkt met een lijst aan onderwerpen waar uit gekozen kan worden, al is er natuurlijk ook altijd ruimte om zelf suggesties aan te dragen. Daarnaast geldt dat;

  • Een artikel dat een waardevolle bijdrage levert aan het geheel. Bijvoorbeeld vanwege het informatieve, inspirerende of entertainende karakter. Gastartikelen die ingaan op een bepaalde individuele ervaring (bijvoorbeeld zwangerschapsverhaal of ziektebeeld) of situaties en persoonlijke columns plaats ik alleen bij heel hoge uitzondering.
  • Voorwaarde aan de artikelen is dat de artikelen rond de 1000 woorden zijn en opgedeeld in alinea’s met witregels of voorzien van kopjes. Beeldmateriaal mag aangeleverd worden, maar ik maak vaak ook gebruik van stockfoto’s.
  • Je bent moeder / zwanger of werkzaam met kinderen zodat je affiniteit hebt met de doelgroep.
  • Vanzelfsprekend dat het door jezelf geschreven content moet zijn en niet gekopieerd van andere sites.

Wat staat er tegenover?

  • Als schrijver mag je in het artikel / biografie natuurlijk een link naar je eigen artikel verwerken, zodat je kan werken aan naamsbekendheid & linkbuilding. Bedrijven verwijs ik naar de pagina met betrekking tot samenwerkingen.
  • Vaste schrijvers kunnen gevraagd worden voor een review, bezoek aan evenement of persreis, afhankelijk van je eigen voorkeur en leeftijd van je kinderen. Hiervoor is geen aanvullende vergoeding beschikbaar.
  • Als je wilt werken aan je seo-schrijfvaardigheid zal ik je voorzien van tips.
  • Artikelen worden gedeeld op social media (oa Facebook & Twitter & Pinterest).
  • Taal- en spelfouten hoeven in principe geen probleem te zijn. Alle artikelen worden extern geredigeerd voor publicatie.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@mamaliefde.nl!