Hiep hoera je kind is jarig en wordt 1 jaar, een hele mijlpaal die eerste verjaardag. Of misschien ben je uitgenodigd voor een eerste verjaardag. Maar wat geef je nu aan een jongen dat 1 jaar wordt? Of al is en dat je op zoek bent naar geschikt speelgoed voor een kind van deze leeftijd? Of op zoek naar een geschikt Sinterklaas of Kerst cadeau? Iets voor binnen of buiten, of juist een groot cadeau? Hieronder vindt je diverse ideeën gegroepeerd, ook originele tips zodat je zeker weet dat je met een uniek cadeau komt.

Inhoud toon

Wat geef je aan een jongen van 1 jaar?

De eerste verjaardag van je zoon of dochter voelt toch als iets heel bijzonders. Het babyjaar wordt afgesloten en voor het eerst mag je een verjaardag organiseren voor je kindje. Zeker bij de eerste zal je je misschien afvragen waar je allemaal aan moet denken om het toch bijzonder te maken. Daar hoef je helemaal niet moeilijk over te doen, want jouw kleine dreumes (wat het nu dus geworden is) vindt het al een feest om gewoon met het cadeaupapier te mogen spelen…

Maar natuurlijk wil je meer. Dus koop je leuke versiersels met een grote 1 erop. Nodig je familie en vrienden uit en uiteraard zorg je voor een lekkere taart. Zorg er wel voor dat je kindje gewoon aan zijn slaapje toekomt! En laat de visite niet de hele dag komen om een overprikkeld kind te voorkomen. En die taart? Die versier je met een kaarsje in de vorm van een 1 erop, dat spreekt voor zich. Misschien moet je nog even terugdenken aan vorig jaar, toen je voor het eerst dat afhankelijke baby’tje in je armen hield.

En moet je nu eens zien: jouw mannetje of vrouwtje is veranderd in een mensenkindje wat al best veel kan. Misschien zet het zelfs al een paar stapjes of kruipt het razendsnel de kamer door. Maar voor zo’n eerste verjaardag wil je ook op de proppen komen met een mooi cadeau. Geen idee wat je kopen moet? Eigenlijk is juist deze verjaardag heel leuk om iets voor te kopen, omdat er gewoon zo heel veel is! En de speelgoedkasten liggen tenminste nog niet vol met de spullen van vorige verjaardagen….

Constructie & Fantasie speelgoed voor jongen 1 jaar

V-tech Toettoet & Zoef-dieren

Wat een echte aanraders is, is de Toettoet-serie, de Zoef-dieren of de vrolijke vriendjes voor zover er sprake is van jongens- en meisjesspeelgoed dan. Met name de luchthaven en het station is mooi om te beginnen. Met een paar losse autootjes kan je ook een voorraadje aanleggen.

De diverse toettoet dieren vind je hier, Zoef-dieren hier, vrolijke vriendjes hier

Little people

Voor poppen zijn ze vaak nog te klein, toch vinden kinderen het heel leuk om bekende situaties tegen te komen. Zoals een kinderdagverblijf, dierentuin of woonhuis. Bij Little People worden deze nagemaakt, maar dan met materialen en onderdelen die geschikt zijn ook voor kleine handjes (en mondjes). Het voordeel van Little People is dat het ook lange tijd leuk blijft. Ze zijn er niet snel mee uitgespeeld, ook als kleuter spelen ze er nog graag mee. Toch te groot, dan maak je er nog prima iemand anders blij mee. Onze zoon heeft een hele verzameling gekregen van Little people en vindt dat helemaal het einde. Met name de geluiden dierentuin, woonhuis en de vouwwagen zijn populair.

Little People vind je hier.

Lego Duplo

Voor het bouwen zijn ze misschien nog te klein. Daarvoor is Duplo primo (alleen tweedehands te koop) zeer geschikt. Toch vinden ze het leuk om hiermee te spelen en ontdekken. Al is het maar om de torentjes die mama bouwt om te gooien. De diverse sets scoren altijd erg goed; of je nu gaat voor een doos met losse blokjes of in een bepaald thema. Een aanrader zijn ook de fantasiedieren, Duplo-ijsjes en de Duplo-trein.

Duplo vind je hier.

Playmobil (1,2,3)

Op deze leeftijd zal je kind beginnen met het (na)spelen van verhalen. Situaties uit het dagelijks leven kunnen ze op die manier eigen maken waardoor ze beter situaties begrijpen. Playmobil is daar uitermate geschikt voor. Het is een keer in elkaar zetten en dan kunnen ze er naar hartelust mee spelen. Er zijn diverse werelden die voor peuters heel erg interessant zijn. De populairste sets voor 3-jarige jongens zijn de dierentuin, de peuterspeelzaal / kinderopvang of het woonhuis De kleinste voorwerpen kan je het beste in een zakje bewaren tot ze wat ouder zijn m