Een speurtocht organiseren voor een kinderfeest is ontzettend leuk en kan echt een hoop plezier opleveren. Maar standaard een paar pijlen tekenen op de stoep en aan het einde een zakje snoep: tja, dat is ook wel weer een beetje afgezaagd. Inspiratie nodig voor een originele speurtocht? Lees dan maar snel verder!
Een speurtocht is niet alleen maar leuk voor een kinderfeestje, ook voor volwassenen kan een speurtocht ontzettend leuk zijn. Daarmee wordt het een leuk idee voor een feest voor allerlei leeftijden.
Pijltjes, lintjes of…
Als kind maakte je vaak zelf een speurtocht door met stoepkrijt pijtjes neer te zetten. Op kamp gebruikten ze vaak lintjes in bomen. Maar het kan natuurlijk nog heel anders.
Je kan er een tocht van maken waarbij vooral aanwijzingen uit het straatbeeld zelf de oplossing zijn. Geef een routebeschrijving mee met aanwijzingen als: “Ga bij de rode deur linksaf”, of “Bij het blauwe bord met het witte kruis ga je naar rechts”.
Natuurlijk moet je opletten dat alles ook nog klopt op de dag dat je de route echt gaat doen. Deuren kunnen immers overgeschilderd worden én de buurman kan ook opeens een rode deur hebben!
Doe er wel regelmatig een checkpoint bij, want de route is natuurlijk nog minder te volgen dan standaard de lintjes volgen. Je kan ook werken met foto’s. Dus als ze de plek van de foto gevonden hebben, moeten ze linksaf.
Nog een stapje verder: vraag aan bewoners van de route of je een bordje in hun tuin of achter het raam mag zetten. Bijvoorbeeld met een letter en een pijl. Zo is er direct een extra opdracht: vind het woord!
Aanwijzingen
Maak een lijst van aanwijzingen van verschillende locaties in de buurt, zoals parken, speeltuinen en andere openbare ruimtes. Geef de kinderen de lijst met aanwijzingen en laat ze die volgen om de schat te vinden.
Bingo speurtocht
Een speurtocht waarbij kinderen items moeten zoeken die op hun bingokaart staan. Deze variant voegt een spelelement toe aan de traditionele speurtocht, waardoor het leuk en competitief wordt.
Cijfer speurtocht
Plaats cijfers op verschillende locaties en laat de kinderen ze vinden. Zodra alle cijfers zijn gevonden, kunnen de kinderen de cijfers combineren om een code te vormen die leidt naar een geheime boodschap of schat.
Code kraker
Geef de kinderen aanwijzingen die leiden naar verschillende locaties. Op elke locatie vinden ze een puzzelstukje dat hen naar de volgende locatie leidt. Aan het einde moeten ze de puzzelstukjes combineren om de code te kraken.
Code speurtocht
Deelnemers volgen aanwijzingen in de vorm van codes die moeten worden ontcijferd. Deze cryptografische speurtocht bevordert probleemoplossende vaardigheden en maakt de tocht extra intrigerend.
Detective speurtocht
Verander de speurtocht in een detectiveverhaal waarin de deelnemers aanwijzingen verzamelen om een mysterie op te lossen.
DIY speurtocht
Een uniek concept waarbij deelnemers zelf een speurtocht maken en elkaars gemaakte routes verkennen. Dit stimuleert creativiteit en teamwerk, terwijl elke deelnemer de kans krijgt om zijn eigen speurtochtkunsten te demonstreren.
Dobbel Speurtocht
Deelnemers gooien met een dobbelsteen om de route te bepalen, waarbij elk cijfer een andere actie of richting aangeeft. Deze willekeurige factor voegt een verrassingselement toe aan de speurtocht.
Escape room
Maak een mini-escape room in een kamer of een gebied en laat de deelnemers op zoek gaan naar aanwijzingen om te ontsnappen.
Lees ook: Escape room maken
Fotografeer opdracht
Maak een lijst van verschillende locaties, objecten of situaties waar de deelnemers een foto van moeten maken, bijvoorbeeld een standbeeld in de stad, een specifiek item in een winkel, of een bepaalde gebeurtenis.
Fotozoektocht
Een fotozoektocht is een leuke variant op de traditionele speurtocht, waarbij de deelnemers op zoek gaan naar foto’s die gemaakt zijn op verschillende locaties. Maak een lijst van objecten of locaties die de kinderen moeten vinden en laat ze een foto maken van elk item. De eerste groep die alle foto’s heeft gevonden en vastgelegd, wint.
Een fotozoektocht kan een leuke en interactieve manier zijn om een bepaalde omgeving te verkennen en nieuwe dingen te ontdekken. Het biedt veel mogelijkheden voor creativiteit en aanpassing aan verschillende leeftijden en interesses.
Geluiden speurtocht
Laat de kinderen op zoek gaan naar verschillende geluiden, zoals vogels, sirenes en dieren. Geef ze een lijst met verschillende geluiden die ze moeten vinden en laat ze de locatie noteren waar ze elk geluid hebben gehoord.
GPS-tocht of geocaching
Natuurlijk kan je ook kiezen voor een bestaande GPS-tocht of geocaching. Op een moderne manier, maar daarom (juist of toch?) leuk. Er zijn genoeg mogelijkheden en het scheelt jou heel wat denkwerk…
Misschien ondertussen niet meer origineel te noemen, maar leuk blijft het natuurlijk wel: de schat zoeken via Geocaching. Met deze app kan je gewoon bij jou in de buurt simpel een speurtocht lopen. De schatten zijn overal verstopt, ook bij jou in de buurt.
Let alleen wel even op dat je de schat ook weer opbergt zodat anderen er ook nog naar op zoek kunnen gaan!
Lees ook: Geocache; wat is geocaching, en hoe doe je het?
Kralenspeurtocht
De route wordt bepaald aan de hand van een ketting van gekleurde kralen die verschillende acties of aanwijzingen aanduiden. Deze tactiele en visuele benadering maakt de speurtocht interactief en visueel aantrekkelijk.
Natuur speurtocht
Laat de kinderen op zoek gaan naar verschillende soorten planten, dieren en insecten in de natuurlijke omgeving. Geef ze een checklist met dingen die ze moeten vinden en laat ze foto’s maken als ze de verschillende items hebben gevonden.
Opdrachten speurtocht
Deelnemers volgen niet alleen de juiste route, maar voeren ook verschillende opdrachten uit tijdens de speurtocht. Deze opdrachten kunnen variëren van creatieve taken tot uitdagende puzzels, waardoor de speurtocht een mix van avontuur en hersenkrakers wordt.
Piraten speurtocht
Laat de deelnemers zich verkleden als piraten en geef ze een lijst met aanwijzingen om de schat van de piraat te vinden in een bepaald gebied.
QR-code speurtocht
Een QR-code speurtocht is een moderne variant van de traditionele speurtocht, waarbij deelnemers op zoek gaan naar QR-codes die hen naar verschillende locaties leiden.
Een QR-code speurtocht kan een leuke en interactieve manier zijn om een groep mensen bij elkaar te brengen voor een verjaardag, vrijgezellenfeest, teambuilding of gewoon voor de lol. Het biedt veel mogelijkheden voor creativiteit en aanpassing aan verschillende doelgroepen en gelegenheden.
Reflectortocht
Een avontuurlijke speurtocht die plaatsvindt in het donker, waarbij deelnemers reflectoren volgen van de ene naar de andere locatie. Deze tocht voegt een extra dimensie van spanning toe, aangezien deelnemers afhankelijk zijn van reflecterend licht om hun weg te vinden.
Scavenger hunt
Geef de deelnemers een lijst van objecten die ze moeten vinden en verzamelen, bijvoorbeeld items die beginnen met een bepaalde letter of kleur.
Schatkaart speurtocht
Een klassieke speurtocht waarbij deelnemers een ouderwetse schatkaart ontvangen om de route naar de verborgen schat te ontcijferen. Deze variant voegt een gevoel van avontuur en mysterie toe aan de speurtocht.
Spoorzoekertje
Sporenzoekertje, ook bekend als “spoorzoekertje” is een leuk spel voor kinderen waarbij ze op zoek gaan naar sporen in de natuur. Het doel is om verschillende sporen te vinden, zoals dierensporen, planten, insecten, stenen, etc.
Dit kan zowel binnen als buiten worden gespeeld en kan worden aangepast aan verschillende leeftijden en niveaus.
Sporenzoekertje is een leuke en educatieve activiteit voor kinderen waarbij ze de natuur op een speelse manier kunnen ontdekken.
Tip: Je hebt tegenwoordig ook een Spoorzoeken spel met aanwijzingen dat je kan gebruiken om een speurtocht uit te zetten, of zelf uit te laten zetten. Dit spel vind je hier.
Superhelden speurtocht
Geef de deelnemers superheldenmissies om aanwijzingen te verzamelen die leiden naar de schurken die het gebied bedreigen.
Virtuele speurtocht
Een speurtocht die vanuit huis wordt gespeeld, waarbij spelers aanwijzingen opvolgen en virtueel de route afleggen. Deze moderne variant maakt gebruik van technologie en maakt speurtochten toegankelijk vanaf elke locatie.
WhatsApp speurtocht
Een moderne speurtocht waarbij deelnemers via WhatsApp gekke opdrachten uitvoeren om aanwijzingen te verdienen. Deze interactieve speurtocht combineert de digitale wereld met fysieke activiteiten, waardoor deelnemers zowel online als offline betrokken worden.
Speurtocht-app
Ja hoor, ook voor het maken van een speurtocht heb je een app. Denk bijvoorbeeld aan troovie. Hier kan je een avontuur uitkiezen, een prijs bedenken, opdrachten plaatsen en meer. Het is gratis te downloaden en je kan van alles gratis uitproberen. Vind je het leuk en wil je meer? Dan kan je ook speurtochten kopen.
Of kijk eens op lightfind. Hier kan je locaties, foto’s en vragen aanmaken en de app maakt er een leuke game voor buiten van!
Kant en klaar speurtochten (ook gratis)
Er zijn verschillende websites die gratis kant-en-klare speurtochten aanbieden. Hier zijn enkele voorbeelden:
- Scavengerhunt.com: Deze website biedt gratis speurtocht sjablonen en ideeën. Je kunt ze downloaden en aanpassen aan de leeftijdsgroep van de kinderen en het thema van het feestje.
- Speurtochtmaken.nl: Hier vind je een verzameling van gratis speurtochten voor verschillende leeftijden en thema’s. Van piraten tot prinsessen en van escape rooms tot natuur speurtochten.
- Printjefeestje.nl: Op deze website kun je gratis speurtochten downloaden en printen. Ze bieden ook thema speurtochten voor een kleine prijs.
- Kijk op speurtocht.org: Hier vind je gratis en betaalde speurtochten voor binnen en buiten. De speurtochten variëren van dieren tot detectives en van piraten tot thema’s als Frozen en Minecraft.
- Mygamequest.com: Hier vind je gratis speurtocht ideeën en thema’s, inclusief handige tips en tricks.
- Speelz.nl: Hier vind je verschillende speurtochten voor verschillende leeftijden. Zoals een speurtocht voor kinderen van 4 tot 7 jaar, maar ook een digitale speurtocht voor kinderen vanaf 8 jaar.
Tip: Geen zin om zelf iets in elkaar te zetten; check dan de speurtocht van LifebyXenia deze kan je heel eenvoudig uitprinten en uitzetten.
Alle bovenstaande websites bieden gratis en kant-en-klare speurtochten voor verschillende leeftijden en thema’s.
Verras de kinderen met een speurtocht. Een spannende speurtocht vinden alle kinderen leuk! Dol enthousiast rennen ze weg om te zoeken naar de schat, die met behulp van het materiaal uit het spel is gemaakt. Een zoektocht naar schatten maken was nog nooit zo eenvoudig.
Met duidelijke stap voor stap instructies ontwerp je een spannende speurtocht voor binnen of buiten. Zes uitwisbare bordjes leiden de piraten bordje voor bordje naar de schat. Op de bordjes geeft een volwassene aan waar de piraten naar moeten zoeken.
Meer informatie vind je hier.
Tips speurtocht maken
Het organiseren van een leuke speurtocht kan een uitdaging zijn, maar het is zeker de moeite waard als je de kinderen een leuke en spannende ervaring wilt geven.
Hier zijn enkele tips voor het maken van een leuke speurtocht:
- Bepaal het thema: Kies een thema dat past bij de interesses van de kinderen, zoals piraten, ridders, detectives, of superhelden.
- Maak een verhaallijn: Bedenk een verhaal waarin de kinderen op zoek gaan naar aanwijzingen om een mysterie op te lossen of een schat te vinden. Dit maakt de speurtocht spannender en interessanter.
- Maak de aanwijzingen uitdagend: Zorg dat de aanwijzingen niet te makkelijk zijn, maar ook niet te moeilijk. Het moet een uitdaging zijn voor de kinderen om de aanwijzingen te vinden en te ontcijferen.
- Gebruik verschillende soorten aanwijzingen: Maak gebruik van verschillende soorten aanwijzingen, zoals geschreven aanwijzingen, pictogrammen, codes, of puzzels.
- Verstop de aanwijzingen op verschillende locaties: Verstop de aanwijzingen op verschillende locaties, zowel binnen als buiten. Dit houdt de kinderen bezig en voorkomt dat ze te snel klaar zijn.
- Voeg uitdagende opdrachten toe: Voeg opdrachten toe die de kinderen moeten uitvoeren voordat ze verder kunnen met de speurtocht. Dit kan bijvoorbeeld een raadsel zijn dat ze moeten oplossen of een hindernisbaan die ze moeten afleggen.
- Beloon de kinderen: Beloon de kinderen aan het einde van de speurtocht voor hun inspanningen en betrokkenheid. Dit kan bijvoorbeeld een klein cadeautje zijn of een diploma voor het oplossen van het mysterie.
Door deze tips te volgen, kun je een leuke en spannende speurtocht organiseren die de kinderen nog lang zal bijblijven. Vergeet niet om de speurtocht vooraf te testen om te zien of alles werkt en veilig is.
Welk thema je aanhoudt hangt natuurlijk af van je gezelschap, maar kan je ook prima aanpassen aan de reden van het feestje.
Tips voor doelgroepen
Speurtocht voor jonge kinderen
Maak je een speurtocht voor kleine kinderen dan kan je het heel eenvoudig houden en lekker ouderwets met lintjes of pijltjes de route aangeven. Maak een route langs leuke plekken, zoals een speeltuin, het park voor een potje voetbal of bijvoorbeeld een picknickplekje.
Opdrachten kan je erin verwerken, maar is voor de kleintjes vaak niet eens nodig. Want spelen is toch vooral het allerbelangrijkste.
- Een speeltuintocht
- Zoektocht naar een knuffel
- Zoek de schat
- Vind de dief of prinses of…
Voor oudere kinderen
Voor oudere kinderen kan je echt met opdrachten gaan werken. En je kan het zelfs zo moeilijk maken dat je door de opdrachten ook de route aangeeft. Je kan een thema aan de route ophangen en door de opdrachten moeten de kinderen een soort missie vervullen.
Zo heb ik ooit een speurtocht georganiseerd voor één van mijn kinderen, waarbij de kinderen een professor moesten helpen om een ruimtevoertuig te vinden. De professor gaf de opdrachten via sms.
Schakel gewoon iemand in, die het vanuit huis voor je wil doen. Natuurlijk kan je het ook stiekem zelf doen, maar dat hebben ze al snel door!
- Blijf de vijand voor (dus vind een veilig onderkomen, het einddoel dus, voor een bepaalde tijd)
- Behaal zoveel mogelijk punten door vragen goed te beantwoorden (puzzeltocht)
- Help de professor, bioloog of wat dan ook met zijn onderzoek
- Vind de bom en maak onschadelijk (op tijd)
Voor thema kinderfeestje
Hier zijn enkele ideeën voor een speurtocht op een kinderfeestje:
- Vind het cadeau voor de jarige
- Vind de ringen bij een bruiloft
- Bij een jubileum kan je iets met foto’s van de afgelopen jaren doen. Door ze chronologisch te volgen heb je de juiste route ofzo.
- Detective-thema speurtocht: Verander het feestje in een detectiveverhaal waarin de kinderen aanwijzingen verzamelen om een mysterie op te lossen.
- Superhelden-thema speurtocht: Geef de kinderen superheldenmissies om aanwijzingen te verzamelen die leiden naar de schurken die de stad bedreigen.
- Piraten-thema speurtocht: Laat de kinderen zich verkleden als piraten en geef ze een lijst met aanwijzingen om de schat van de piraat te vinden.
Lees ook: Kinderfeestje organiseren; handige tips en activiteiten inclusief checklist en planning
Speurtocht voor volwassenen
Je kan bovenstaande nog verder uitbreiden door de opdrachten in verschillende moeilijkheidsgraden te maken. Bij de ene stek zal dus de jonge garde voor het antwoord moeten zorgen, bij een andere plek juist de ouderen.
Met leuke plekken waar je langs komt voor versnaperingen of even pauze te houden (en de kinderen kunnen spelen) maak je het geheel compleet. O ja, ook een leuk idee: laat de gasten gewoon naar jouw huis komen en via de speurtocht komen ze aan bij de feestlocatie of een restaurant voor een diner…
Een speurtocht moet niet alleen leuk zijn om het spoor te kunnen vinden of het einddoel te bereiken: de hele tocht moet op zich al leuk zijn! En hoe bereik je zoiets? Precies: door leuke opdrachten of vragen te verzinnen! En uiteraard kan je ook de aanwijzingen extra moeilijk maken.
Familie speurtocht
Een familie speurtocht is een leuke manier om tijd door te brengen met familieleden van alle leeftijden. Hier zijn enkele tips om een geslaagde familie speurtocht te maken:
- Kies een thema: Kies een thema dat past bij de interesses van de familie, zoals geschiedenis, natuur, of een familieverhaal.
- Maak aanwijzingen: Maak aanwijzingen die de familieleden naar verschillende locaties leiden waar aanwijzingen of opdrachten zijn verstopt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van geschreven aanwijzingen, afbeeldingen of symbolen.
- Maak opdrachten: Maak opdrachten die passen bij het thema van de speurtocht. Dit kunnen bijvoorbeeld raadsels, puzzels, quizvragen, of uitdagingen zijn.
- Zorg voor variatie: Zorg voor variatie in de aanwijzingen en opdrachten, zodat er voor alle familieleden iets leuks te doen is. Houd ook rekening met de leeftijden en vaardigheden van de deelnemers.
- Zorg voor veiligheid: Zorg voor de veiligheid van de deelnemers. Geef duidelijke instructies over de route en eventuele gevaren. Laat de deelnemers weten wat ze moeten doen als ze verdwaald raken of in nood zijn.
- Beloon de deelnemers: Beloon de deelnemers voor hun inzet en prestaties. Dit kan bijvoorbeeld een klein cadeautje zijn of een diploma voor het voltooien van de speurtocht.
- Maak er een leuke dag van: Maak van de speurtocht een leuke dag door bijvoorbeeld een picknick of barbecue te organiseren op het eindpunt. Dit geeft de familieleden de kans om bij te praten en te genieten van elkaars gezelschap.
Een familie speurtocht kan een leuke en gezellige manier zijn om quality time door te brengen met de hele familie. Het biedt veel mogelijkheden voor creativiteit en aanpassing aan verschillende leeftijden en interesses.
Hoe maak je een speurtocht in het bos?
Een speurtocht in het bos kan een leuke en avontuurlijke activiteit zijn voor kinderen en volwassenen. Hier zijn enkele stappen om een speurtocht in het bos te maken:
- Bepaal het thema: Kies een thema dat past bij de interesses van de deelnemers, zoals dieren in het bos, sprookjes of piraten.
- Maak een route: Maak een kaart van het bos met de locaties van de aanwijzingen en opdrachten. Zorg dat de kaart duidelijk is en dat de deelnemers de locaties gemakkelijk kunnen vinden.
- Maak de aanwijzingen: Maak aanwijzingen die de deelnemers naar verschillende locaties in het bos leiden. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van geschreven aanwijzingen, afbeeldingen, symbolen of een combinatie van deze.
- Voeg uitdagende opdrachten toe: Voeg uitdagende opdrachten toe, zoals het herkennen van dierengeluiden, het vinden van specifieke planten, of het bouwen van een hut.
- Beloon de deelnemers: Beloon de deelnemers voor hun inzet en prestaties. Dit kan bijvoorbeeld een klein cadeautje zijn of een diploma voor het voltooien van de speurtocht.
- Test de speurtocht: Test de speurtocht van tevoren om te zien of alles werkt en veilig is. Loop de route zelf een keer en kijk of de aanwijzingen duidelijk zijn en of de opdrachten haalbaar zijn.
Speurtochten kopen
Zelf niet zo handig in het maken van een speurtocht? Ze zijn ook gewoon te koop via internet. Je krijgt dan een compleet verhaal met opdrachten thuis. Soms zit er ook een knutselwerk bij dat je kan gebruiken bij het verhaal. En vaak nog meer suggesties.
Het enige wat jij nog moet doen is in je eigen omgeving de tocht uitzetten, maar de opdrachten en een verhaallijn heb je dan in ieder geval al.
Hoe lang moet een speurtocht zijn?
Hoe lang een speurtocht moet zijn hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de deelnemers, de moeilijkheidsgraad van de aanwijzingen en opdrachten en de locatie van de speurtocht.
Over het algemeen is het aan te raden om een speurtocht te maken die ongeveer één tot twee uur duurt. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het concentratievermogen en de fysieke conditie van de deelnemers.
Voor jongere kinderen is het aan te raden om een kortere speurtocht te maken, bijvoorbeeld 30 minuten tot een uur.
Voor oudere kinderen en volwassenen kan de speurtocht langer duren, bijvoorbeeld twee tot drie uur. Zorg er wel voor dat de speurtocht niet te lang wordt en dat de deelnemers tussendoor even kunnen rusten.
Het is ook belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden en het tijdstip waarop de speurtocht plaatsvindt. Als het erg warm of koud is, kan het verstandig zijn om de speurtocht korter te maken. Als de speurtocht ’s avonds plaatsvindt, kan het handig zijn om deze ook wat korter te maken.
Kortom, de lengte van een speurtocht hangt af van verschillende factoren en kan variëren van 30 minuten tot enkele uren. Zorg ervoor dat de speurtocht niet te lang wordt en dat de deelnemers voldoende tijd hebben om de aanwijzingen en opdrachten te voltooien en te genieten van de omgeving.
Wat is het doel van een speurtocht?
Het doel van een speurtocht is om deelnemers op een leuke, uitdagende en interactieve manier te laten verkennen en ontdekken van een bepaalde omgeving, terwijl ze op zoek zijn naar aanwijzingen en het oplossen van opdrachten.
Hierbij leren de deelnemers vaak nieuwe dingen over de omgeving waarin ze zich bevinden en kunnen ze hun vaardigheden op het gebied van samenwerking, probleemoplossing en creativiteit ontwikkelen.
Een speurtocht kan ook andere doelen hebben, zoals het versterken van teambuilding en samenwerking, het stimuleren van de creativiteit, het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden of simpelweg het bieden van plezier en vermaak.
Door deel te nemen aan een speurtocht kunnen deelnemers hun vaardigheden en kennis op verschillende gebieden vergroten en worden ze gestimuleerd om actief te zijn in de buitenlucht en hun omgeving te verkennen.
Meer inspiratie vind je hier.
Speurtocht
- Speurtocht maken
- Speurtocht opdrachten, vragen & puzzels
- Route technieken speurtocht
- Autospeurtocht met het gezin of kinderen
- Natuur speurtocht met opdrachten
- Sinterklaas speurtocht
- Spoorzoeken; Op jacht naar de koekjesdief
- Schatzoeken
- Geocaching
- Spooktocht organiseren
- Vossenjacht organiseren
- Dropping organiseren
- Escape room maken
- Buiten spelen met kinderen
Kinderfeestje
- Kinderfeestje organiseren
- Kinderfeestje thuis ideeën
- Kinderfeestje ideeën buitenshuis
- Kinderfeestje thema’s
- Kinderfeestje voor meisjes
- Kinderfeestje voor jongens
- Eerste kinderfeestje organiseren
- Kinderfeestje vanaf welke leeftijd?
- Eerste kinderfeestje 5 jaar
- Kinderfeestje 12 jaar
- Tiener kinderfeestje verjaardag
- Puber kinderfeestje
- Sweet sixteen party
- Duurzaam kinderfeestje
- Betaalbaar kinderfeestje
- Uitnodiging kinderfeestje
- Bedankje kinderfeestje
- Kinderfeestje activiteiten & spelletjes
- Spelletjes met ballonnen
- Hapjes kinderfeestje
- Verjaardagstaart
- Cadeau spel opdrachten
- Cadeau kinderfeestje
- Geld cadeau geven kinderfeestje
- Wanneer Sinterklaas vieren; 5 of 6 december? - 28 november 2023
- Hoe maak je pubers zelfstandig? - 25 november 2023
- Sinterklaas; surprise ideeën volwassenen - 24 november 2023
Troovie helaas ook niet meer denk… Krijg er niets meer van gevonden behalve de site. Jammer, want zag er echt leuk uit!
ok..
Lightfind bestaat niet meer..