Skip to Content

25 Horror films voor kinderen; enge kinderfilms (oa netflix)

25 Horror films voor kinderen; enge kinderfilms (oa netflix)

Halloween is natuurlijk de tijd van griezelen. Buiten is het koud, dus ideaal om lekker onder een dekentje op de bank te kruipen. Maar wat zijn nu leuke Halloween griezelfilms die ook geschikt is met (jonge en oudere) kinderen?  Je vindt deze enge films op Netflix, maar ook op Disney+ of YouTube.

Pooh’s Lollifanten Halloween (all)

Het is een spookachtige Halloweenavond in het Honderd Bunder Bos. Roe’s vriendje Lollie heeft veel zin om voor het eerst langs de deuren te gaan voor snoep, totdat Teigetje hem waarschuwt voor de Grote Gruwel. Maar als ze de Grote Gruwel zelf eerst te pakken krijgen, mogen ze een wens doen! Een geweldige film ook met jonge kinderen.

Mascha’s spookverhalen (2+)

In dit animatieprogramma voor kinderen deelt Masha haar eigen versie van sprookjesverhalen door de details net een beetje om te draaien. Waarbij altijd blijkt dat niets is wat het lijkt en de werkelijkheid soms toch een stukje minder eng is.

Vampirina (2)

De jonge vampier Vee is niet wat de oude verhalen beweren. Wanneer ze met haar ouders naar de mensenwereld verhuist doet ze haar uiterste best om erbij te passen. Gelukkig accepteren haar nieuwe vrienden haar zoals ze is. Enkel te zien op Disney Jr.

Casper (6+)

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat (Christina Ricci) in Casper’s spookhuis Whipstaff Manor komt wonen.

Haar excentrieke vader Dr. James Harvey, een ervaren spokenverdrijver, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het huis, de onuitstaanbare Carrigan Crittenden en haar partner Dibs (Eric Idle), om Casper en de andere spoken weg te jagen.

Coco (6+)

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Hij wil dolgraag net zo beroemd worden als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar muziek is verboden in zijn familie. Op mysterieuze wijze komt Miguel op de Dag van de Doden in het kleurrijke Dodenrijk terecht. Daar ontmoet hij Héctor en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken.

Coraline (6+)

Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z’n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is…

Nightmare Before Christmas (6+)

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

Hotel Transylviana (deel 1 t/m 3)

Welkom in Hotel Transylvania, Dracula’s luxueuze ‘vijf-stakenresort’, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven, bevrijd van de bemoeienissen van de menselijke wereld. Maar hier is een weinig bekend feit over Dracula: hij is niet alleen prins van de duisternis, hij is ook vader. Overbeschermend voor zijn tienerdochter Mavis, fabriceert Dracula uitgebreide gevaren om haar avontuurlijke instelling te ontmoedigen.

Coco (6+)

Coco is een betoverende en hartverwarmende animatiefilm die de kijkers meeneemt op een kleurrijke reis door de Mexicaanse folklore en het hiernamaals. Het verhaal volgt de jonge Miguel, die per ongeluk in het Land van de Doden belandt. Met levendige muziek en adembenemende animaties ontdekt Miguel het belang van familiebanden en de kracht van herinnering. Coco is zowel visueel indrukwekkend als emotioneel aangrijpend, waardoor het een perfecte keuze is voor een magische Halloweenavond.

Coraline (6+)

Coraline neemt het publiek mee naar een surrealistische wereld vol magie en mysterie. Wanneer de nieuwsgierige Coraline een parallelle wereld ontdekt met alternatieve versies van haar ouders, begint een betoverend, maar soms griezelig avontuur. Met indrukwekkende stop-motion animatie en een intrigerend verhaal, is Coraline perfect voor degenen die houden van een vleugje duisternis in hun Halloweenvertoningen.

Corpse Bride (6+)

Tim Burton’s Corpse Bride is een duister en toch charmant stop-motion meesterwerk. Het vertelt het verhaal van Victor, die per ongeluk trouwt met de betoverende lijkachtige bruid Emily in het Land van de Doden. Met prachtige visuals en Burton’s kenmerkende macabere stijl biedt de film een ontroerend verhaal over liefde, trouw en het onverwachte. Corpse Bride is een kunstig gemaakte film die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

ET (6+)

ET mag dan wel een buitenaards wezen zijn, maar de film bevat genoeg magie en avontuur om het tot een tijdloze favoriet te maken, zelfs tijdens Halloween. Het hartverwarmende verhaal van vriendschap tussen de jongen Elliott en de buitenaardse ET raakt de juiste snaren en creëert een onvergetelijke ervaring. ET is een film die zowel lachen als een traan oproept, waardoor het een fantastische keuze is voor een familie-vriendelijke Halloweenavond.

Hocus Pocus (6+)

1693, Salem, Massachusetts. Drie heksen brouwen een afschuwelijk drankje waarmee ze alle kinderen van Salem willen doden. Zo zouden ze de jeugd van de kinderen overnemen en zelf onsterfelijk worden. Binx, een dertienjarige jongen, kan de plannen van de heksen verijdelen, maar wordt zelf in een kat veranderd. Als wraak spreken de heksen een vloek uit over de inwoners van Salem… 1993.

Jaren later op Halloweennacht vergezelt Max zijn negenjarig zusje op de traditionele bedelronde. Tijdens hun tocht komen ze bij het huis van Allison, een schoolmeisje op wie Max verliefd is. Om indruk te maken op Allison, brengt Max de twee meisjes naar het oude huis van de heksen…

Sinds kort is er ook een deel 2 van deze film.

The Little Vampire (6+)

The Little Vampire is een charmante familiefilm met een vleugje griezeligheid. Het verhaal volgt de jonge Tony, die bevriend raakt met een vriendelijke jonge vampier genaamd Rudolph. Samen proberen ze Rudolph’s familie te helpen hun menselijkheid terug te krijgen. Met een mix van avontuur en vriendschap biedt deze film een mild griezelige maar toch hartverwarmende kijk op vampieren, perfect voor een Halloweenfilmavond met het gezin.

Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (6+)

Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit brengt de geliefde klei-animatiepersonages naar een Halloweenavontuur vol humor en spanning. Wallace en zijn trouwe hond Gromit runnen een ongediertebestrijdingsbedrijf en worden geconfronteerd met een reusachtig konijnenprobleem tijdens een jaarlijkse groentewedstrijd. De film combineert briljante stop-motion animatie met geestige dialogen en is een geweldige keuze voor een luchtige en grappige Halloweenavond.

Ghostbusters (9+)

Ghostbusters is een iconische komedie die spokenjagers volgt terwijl ze New York redden van bovennatuurlijke dreigingen. Met zijn humor, slimme dialogen en onvergetelijke personages is Ghostbusters een tijdloze keuze voor een Halloweenavond vol lachen en schrikken.

Goosebumps (9+)

Tiener Zach Cooper vindt het allesbehalve leuk dat hij vanuit de grote stad naar het platteland moet verhuizen. Maar wanneer hij zijn mooie buurmeisje Hannah ontmoet, fleurt hij op. Hannah heeft echter een mysterieuze vader, niemand minder dan R.L. Stine, auteur van de bestsellerreeks “Goosebumps”.

Stine is een vreemde man en de reden daarvoor is, dat hij de gevangene is van zijn eigen verbeelding. De monsters die zijn boeken zo beroemd maken, zijn echt en Stine beschermt zijn lezers door ze gevangen te houden in zijn boeken. Wanneer Zach per ongeluk de monsters vrijlaat, beginnen ze het dorpje te terroriseren.

Deel 2 van deze film waarbij; Twee tieners nemen een kijkje in het aftandse huis waar ooit de auteur R.L. Stine woonde. Ze vinden er het boek getiteld ‘Haunted Halloween’ en weten niet hoe gevaarlijk deze ontdekking is. Al snel komt Slappy, de pratende en wandelende pop, weer tot leven samen met een hele groep moorddadige monsters.

Never Ending Story (9+)

Never Ending Story is een tijdloos avontuur dat zich afspeelt in de magische wereld van Fantasia. Wanneer een jonge jongen een mysterieus boek opent, wordt hij meegesleept in een episch verhaal vol mythische wezens en heldendaden. Deze film blijft een geliefde keuze voor een betoverende Halloweenavond vol fantasie en avontuur.

The House with a Clock in its Walls (9+)

The House with a Clock in its Walls is een bovennatuurlijk avontuur dat jonge kijkers betovert met zijn mix van magie en spanning. De weesjongen Lewis ontdekt dat zijn oom en tante eigenaardige tovenaars zijn, en samen proberen ze een magische klok te stoppen die de wereld kan vernietigen. Deze film biedt een perfecte balans tussen griezelig en fantasierijk, waardoor het een geweldige keuze is voor een Halloweenfilmavond.

The Witches (9+)

The Witches, gebaseerd op het boek van Roald Dahl, neemt kijkers mee naar een wereld waar heksen echt bestaan. Een jonge jongen komt per ongeluk terecht in een hotel waar heksen een boosaardig plan beramen. Met magische transformaties en een vleugje duistere humor, is The Witches een boeiende keuze voor een Halloweenfilmavond.

Beetlejuice (12+)

Beetlejuice is een komische horrorfilm die het verhaal vertelt van een pas overleden echtpaar dat probeert hun huis te beschermen tegen nieuwe bewoners met de hulp van de excentrieke Beetlejuice. Met zijn eigenzinnige personages en donkere humor is Beetlejuice een film die zowel griezelig als grappig is, perfect voor een Halloweenavond vol eigenaardigheden.

Gremlins (12+)

Gremlins combineert humor en griezeligheid op unieke wijze. Wanneer de schattige Gizmo onbedoeld in aanraking komt met water, vermenigvuldigen zich kleine wezentjes die al snel ondeugend en gevaarlijk worden. Deze film biedt een mix van spanning en komedie, waardoor het een favoriet is voor Halloween-filmavonden.

The Haunted Mansion (12+)

The Haunted Mansion is gebaseerd op de beroemde attractie van Disney en levert een spookachtig avontuur op. Wanneer een vastgoedmakelaar en zijn gezin een vervallen landhuis betreden, ontdekken ze dat het bezeten is. Met komische wendingen en een spookhuis vol geestige karakters, biedt deze film een lichte dosis griezeligheid, perfect voor een Halloweenavond met een glimlach.

Monster Squad (12+)

Monster Squad is een avontuurlijke komedie waarin een groep kinderen het opneemt tegen klassieke monsters zoals Dracula, Frankenstein en de weerwolf. Met een combinatie van actie en humor biedt deze film een vermakelijke kijk op de interactie tussen kinderen en griezelige wezens.

The Dark Crystal (12+)

The Dark Crystal is een fantasie-epos dat zich afspeelt in een betoverende wereld vol magische wezens en duistere krachten. Met indrukwekkende poppenanimatie en een meeslepend verhaal vol avontuur, is deze film perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en fantasierijke Halloweenbeleving.

Wednesday (12+)

De serie vertelt het verhaal van Wednesday Addams als studente aan de Nevermore Academy waar ze poogt om haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen. Ondertussen probeert ze een monsterlijke moordpartij die de plaatselijke stad heeft geterroriseerd te dwarsbomen, en het bovennatuurlijke mysterie op te lossen waarin haar ouders 25 jaar geleden verwikkeld waren – en dat alles terwijl ze met haar nieuwe en zeer verwarde relaties in Nevermore moet omgaan.

Willow (12+)

Willow is een fantasie-epos geregisseerd door Ron Howard, waarin een dwerg genaamd Willow een avontuur begint om een speciaal kind te beschermen tegen kwade krachten. Met zijn betoverende setting en meeslepende verhaal biedt Willow een ontsnapping naar een wereld vol magie, ideaal voor een Halloweenavond met een vleugje epische fantasie.

Linda van Aken