Skip to Content

10 leuke zwembad activiteiten & spelletjes ideeën

10 leuke zwembad activiteiten & spelletjes ideeën

De zomer is aangebroken en dat betekent dat het zwembadseizoen in volle gang is! Of je nu een opblaasbaar zwembad in je achtertuin hebt of naar een openbaar zwembad gaat, het is altijd leuk om wat nieuwe activiteiten en spelletjes te proberen om het nog leuker te maken.

In dit artikel delen we 10 geweldige ideeën voor zwembadactiviteiten die je kunt uitproberen. Lees verder en laat je inspireren voor een geweldige zomer vol plezier in het water!

Waterpolo Madness

Waterpolo is een geweldige teamsport die je in het zwembad kunt spelen. Verdeel de spelers in twee teams en gebruik een opblaasbare bal om doelpunten te maken. Het is een actieve en competitieve activiteit die veel plezier biedt voor zowel kinderen als volwassenen. Regel een klein toernooi en zie welk team er met de overwinning vandoor gaat!

Aquarobics

Als je op zoek bent naar een actieve en gezonde activiteit in het zwembad, probeer dan aquarobics. Het is een geweldige manier om te werken aan je conditie terwijl je het verfrissende water gebruikt als weerstand. Er zijn veel online tutorials en video’s beschikbaar om je te begeleiden bij verschillende aquarobicsoefeningen. Het is ook een leuke groepsactiviteit om samen met vrienden of familie te doen.

Duikwedstrijden

Duiken is altijd een favoriete bezigheid in het zwembad geweest. Organiseer een duikwedstrijd en moedig iedereen aan om hun beste sprongen te laten zien. Je kunt prijzen uitreiken voor de hoogste sprong, de beste vorm of de meest creatieve duik. Het zal zeker een vrolijke sfeer creëren en veel lachende gezichten opleveren.

Onderwaterfotografie

Breng je fotografievaardigheden naar een hoger niveau door onderwaterfotografie uit te proberen. Er zijn speciale onderwatercamera’s beschikbaar, maar je kunt ook een waterdichte hoes of een wegwerpcamera gebruiken. Leg de vrolijke momenten in het water vast en maak onvergetelijke herinneringen. Je zult versteld staan van de prachtige beelden die je kunt maken!

Dobberende Boeienspel

Dit spel is een variant op tikkertje, maar dan in het water. Eén persoon is de tikker en heeft een opblaasbare boei. De rest van de spelers proberen weg te zwemmen en de tikker te ontwijken. Als je wordt getikt, word je ook een tikker. Het spel gaat door totdat er nog maar één persoon over is die niet is getikt. Het is een spannend en energiek spel dat perfect is voor warme zomerdagen.

Waterbasketbal

Transformeer je zwembad in een basketbalveld en speel waterbasketbal. Plaats een drijvend doel in het water en daag je vrienden uit voor een wedstrijdje. Het doel is om de bal in het doel van de tegenstander te gooien. Het water zorgt voor een extra uitdaging, maar maakt het spel ook leuk en verfrissend. Bereid je voor op wat spetters en veel plezier!

Drijvende Obstacle Course

Maak een drijvende hindernisbaan in het zwembad met behulp van opblaasbare speeltoestellen. Stel een parcours samen met opblaasbare ringen, bruggen en glijbanen waar de deelnemers doorheen moeten navigeren. Het is een geweldige activiteit voor zowel kinderen als volwassenen en zorgt voor veel plezier en uitdaging. Probeer je balans te bewaren terwijl je over het water klautert!

Water-volleybal

Volleybal is een populaire sport op het strand, maar je kunt het ook in het zwembad spelen. Zet een volleybalnet op aan de rand van het zwembad en verdeel de teams. Het spel is vergelijkbaar met traditioneel volleybal, maar met de extra uitdaging van het water. Het is een geweldige manier om samen te werken en plezier te hebben met vrienden en familie.

Onderwater Schattenjacht

Organiseer een spannende schattenjacht in het zwembad. Gooi verschillende voorwerpen in het water, zoals munten, gekleurde stenen of speelgoed, en laat de deelnemers ze zoeken en verzamelen. Het is een geweldige activiteit voor kinderen en kan hen helpen hun zwemvaardigheden te verbeteren terwijl ze plezier hebben. Zorg ervoor dat je goed toezicht houdt, vooral bij jongere kinderen.

Waterlimbo

Wie zegt dat limbo alleen op het droge gespeeld kan worden? Zet een muziekje op en speel een waterlimbo-spel in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Houd een stok vast boven het water en laat de spelers er onderdoor gaan zonder de stok aan te raken. Na elke ronde wordt de stok steeds lager geplaatst, waardoor het steeds moeilijker wordt. Het is een hilarische activiteit waar iedereen van zal genieten.

Met deze 10 zwembadactiviteiten heb je genoeg inspiratie om je zwembadervaring deze zomer naar een hoger niveau te tillen. Of je nu op zoek bent naar sportieve uitdagingen, leuke spelletjes of gewoon wat verfrissend plezier, er is voor elk wat wils. Dus trek je zwemkleding aan, nodig je vrienden uit en geniet van een geweldige tijd in het zwembad!

Spelletjes
Linda van Aken