Skip to Content

Wat te doen op vrijdagavond met vrienden? Ideeën voor activiteiten en uitjes

Wat te doen op vrijdagavond met vrienden? Ideeën voor activiteiten en uitjes

Lekker met je vrienden het weekend inluiden door op vrijdagavond af te spreken. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar altijd maar ergens bij iemand neerzakken en verder niet is ook zo saai… Wat zou je allemaal kunnen doen op een gezellige vrijdagavond met je vrienden?

Uit of thuis?

Als eerste mag je even bedenken of je wel thuis (bij jou of bij één van de anderen) wilt blijven of dat je er ook lekker op uit wilt gaan. Thuis kun je denken aan:

 • Een film kijken
 • Een leuk gezelschapsspel spelen. Welk spel is uiteraard heel afhankelijk van jullie eigen voorkeuren. Maar voor een echte activiteit op een avond is een spel wat wel wat langer duurt juist heel leuk. Monopoly is dan een hele ‘gouwe ouwe’, maar wel meteen een goed voorbeeld.
 • Met de meiden onder elkaar: geef elkaar een make-over!
 • Lekker koken met elkaar is ook leuk.
 • Bier- of wijnproeverij organiseren
 • Cocktailavondje 

Er lekker op uit

Uiteraard is er op uit gaan zeker een leuke optie. En dan zijn de mogelijkheden helemaal talloos. Dus geven we je graag een aantal leuke ideeën!

Naar de bios

Natuurlijk niet origineel, maar het blijft wel gewoon leuk: een film pakken. Nu kun je het specialer maken door eens naar een andere bioscoop te gaan en misschien kun je het wel combineren met een etentje vooraf. Er worden ook weleens speciale acties gehouden in de bioscopen. Een speciale lady’s night wordt hier nog weleens gehouden. Met je vriendinnengroep misschien júist leuk om heen te gaan.

Koopavond? Ga winkelen

In de avond winkelen heeft toch echt een andere sfeer! En je kunt het prima afsluiten met een drankje aan de bar. Want welk stadscentrum heeft nu geen leuke horeca tussen de winkels zitten? Dat kan in je eigen vertrouwde winkelstad. Maar een keer een andere stad in de buurt bezoeken is uiteraard minstens net zo leuk. Het enige wat je even moet doen is kijken of er nog koopavonden zijn en wanneer dan.

Wellness avondje

Een avondje naar de wellness? Met korting en een mooie sfeer buiten. Toch zeker anders dan een dagje wellness. En je knapt er echt wel lekker van op. Dus wat houd je tegen?

Terrasje of cafeetje pakken

In de zomeravonden is het heerlijk om gewoon lekker op een terrasje neer te strijken en gewoon gezellig te kletsen onder het genot van een drankje en een hapje. Maar: in de winter, richting kerst, hebben de meeste horeca ook een heerlijke sfeer hangen. Met kerstversiering en kerstachtergrondmuziek. Misschien wel met een schaatsbaantje… 

Sporten

Ja, natuurlijk kun je met je vrienden gaan sporten. Ook nu geldt natuurlijk dat het afhangt van jullie interesses wat je dan kunt gaan doen. Misschien zijn jullie wel vaker met elkaar op de tennisbaan te vinden… Maar een keer een heel andere sport met elkaar doen, maakt het tot een heel leuk uitje. Juist omdat het eens iets anders is.

Daarbij kan je denken aan:

 • Skiën of snowboarden in een sneeuwhal
 • Schaatsen op de ijsbaan 
 • Karten
 • Klimmen bij een klimwand
 • Wakeboarden of waterskiën (in de warme maanden)
 • Karaoke thuis of een dansfestijn met een spelcomputer

Zwemmen in een subtropisch zwemparadijs

Oké, zwemmen is ook sporten, maar door naar een subtropisch zwemparadijs te gaan wordt het meer dan dat. In een dergelijk paradijs zal je niet zo snel baantjes gaan zwemmen, maar gaat het veel meer om de lol met elkaar in het water en de leuke waterattracties. Een hele dag kan natuurlijk ook, maar alleen een avond is ook prima. Scheelt vaak ook weer in de portemonnee. 

Workshop volgen

Er zijn veel workshops te vinden op allerlei gebied. Die kun je ergens gaan volgen of ze komen naar jullie toe. Van iets moois maken tot je op laten maken. Van kleding uitzoeken (oké, dan is het een verkoopparty) tot kookworkshops. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is er wel.

Karaokeavond

Zin in veel lol? Dan ga je op de karaoketoer! Dat kan thuis, maar waarom ook niet lekker in een karaokebar? Heerlijk uit volle borst meezingen en vooral heel veel lachen! En wie weet wat voor zangtalenten jullie in de vriendengroep blijken te hebben!

Escape room

Een escaperoom is zeker een leuke optie. Even goed zoeken naar een escaperoom welke spannend genoeg is voor jullie. Let dus op leeftijden en wat ze nu precies aanbieden. Er zijn zelfs escaperooms waarbij er echte acteurs rondlopen, dus dat maakt het allemaal nog weer net een stukje ‘echter’.

Kraak de codes, los de puzzels op of doe die activiteiten die gedaan moeten worden voordat je verder kunt. Kijk maar goed bij de reviews of vraag eens anderen welke escaperooms leuk zijn. Iedere aanbieder zal immers zijn eigen escaperoom het einde vinden… 

Naar een proeverij

Zoals gezegd kun je thuis je eigen proeverij maken. Maar je kunt er natuurlijk ook één bezoeken. Misschien is het even zoeken waar er op vrijdagavond iets dergelijks gehouden wordt. 

Naar het theater

Trek je mooiste kleding aan en ga met elkaar naar het theater. Een prachtige, grote musical bijvoorbeeld of juist een komisch klein cabaret. Het is maar net waar je van houdt én hoeveel geld je ervoor over hebt. Ga je naar een groot theater of juist naar het intieme kleine stadstheatertje. Het heeft allemaal zijn eigen charme. 

Vrijwilligerswerk!

Wát, op vrijdagavond vrijwilligerswerk doen? Ja hoor, er zijn vast instellingen die hiervoor open staan. En dan kun je denken aan het bezoeken van de mensen, maar ook dat jullie juist iets organiseren. Een gezellige breiavond voor de oudjes bijvoorbeeld. En ja, dat is zeker wel heel gezellig om dit met elkaar op te zetten én het geeft je echt wel een heel goed gevoel!

Stadswandeling

Trek jullie wandelschoenen aan en zorg voor een mooie stadsroute door een stad in de buurt. Tussendoor zak je uiteraard op terrasjes neer of ga je de kroeg in… Zo zie je nog eens wat én wandelend ontstaan vaak heel andere gesprekken dan altijd maar aan de bar. Stadswandelingen kan je online opvragen, waarbij je zowel gratis als betaalde wandelingen kunt vinden. Of check uiteraard het VVV-kantoor. 

Spelletjes
Wil Cats
Volg me via: