Skip to Content

Buitenzwembad Nederland; de leukste en mooiste openluchtzwembaden en waterparken ook met kinderen

Buitenzwembad Nederland; de leukste en mooiste openluchtzwembaden en waterparken ook met kinderen

Als het net zo warm wordt als in de zomer waarbij het ene record na de andere was gesneuveld en de ene hittegolf de andere opvolgde, is het wel zo fijn om ergens heerlijk verkoeling te kunnen zoeken. Bijvoorbeeld in een openluchtzwembad.

Even heerlijk kunnen plonsen in het koele water, van de glijbaan afglijden, spelen met zand of gewoon heerlijk op het gras of langs het bad liggen. Vooral in de provincies in het oosten van het land zijn er veel openluchtzwembaden te vinden, al dan niet bij een vakantiepark. Dit zijn de leukste openluchtzwembaden / waterspeeltuinen van Nederland!

Inhoud toon

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Drenthe

Zwembad Emmer Compascuum – Emmer Compascuum

Het buitenzwembad vind je vlakbij de sportvelden, recreatievijver en het in ere herstelde riviertje “de Runde” midden in het bos. Het badwater wordt door 55 zonnecollectoren verwarmd en daardoor één van de milieuvriendelijkste zwembaden in Nederland. De baden zijn voorzien van zachte kunststoffolie en zijn rondom betegeld. Er zijn drie baden; een peuterbadje met spuitclown, een groot familiebad met bubbelbank, spuitdouche en watergordijn en een diep zwembad met duikplanken. De glijbaan komt uit in een apart bad. Kinderen zonder diploma mogen alleen onder begeleiding van een ouder/begeleider van de glijbaan. Daarnaast is er een zonneweide om te zonnen / sporten en zijn er twee beachvolleybalvelden en voetbalveld aangelegd. In de nabijheid van de zonneweide zijn enkele tafeltennistafels aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Geert Vos Bad – Erica

Het Geert Vos Bad in Erica is rond 1960 gemaakt door de inwoners van het dorp. Het bad beschikt over een familieglijbaan, duikbassin, speeltoestellen, volleybalvelden en een kiosk. Voor de kleine kinderen is er een apart peuterbad. In dit zwembad worden ook zwemlessen gegeven en er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals Aqua Varia, een combinatie van aquajogging, aquafit en aquarobic. Ook kunnen bezoekers er plankspringen, snorkelen en kleuterzwemmen. Afgelopen jaar is het zwembad flink gerestaureerd met onder andere een betonnen bodem.

Meer informatie vind je hier.

Ermerstrand & Binnenspeeltuin Dol-fijn – Erm

In een natuur- en recreatiegebied aan de rand van Erm, een klein dorp bij Emmen, ligt Ermerstrand. Het park heeft een oppervlakte van 80 hectare waarvan ongeveer de helft water is. Alle faciliteiten zijn rond onze recreatieplas gebouwd en bezoekers hebben dan ook overal uitzicht op het water. Op het Ermerstrand is altijd iets te beleven, maar door de ruime opzet van het park is het ook de ideale plek om volledig tot rust te komen. Met binnenspeelparadijs DOL-FIJN staat Ermerstrand voor kinderen gelijk aan genieten. Je kan hier ook je kinderfeestje vieren.

Meer informatie vind je hier.

Openluchtbad De Leewal – Exloo

Het openluchtbad De Leewal in Exloo beschikt over een kleuterbad, een polo(wedstrijd)bad, waarin natuurlijk ook op een ontspannende manier baantjes kunnen worden gezwommen en een recreatief bad met een bruisbank, een wildwaterkreek en twee spectaculaire glijbanen (een zogenaamde high wall en multislide). Verder is er een grote speel- en ligweide met diverse speelattributen, beachvolleybalveld en tafeltennistafels. Ook een horecapunt met groot buitenterras ontbreekt niet.

Meer informatie vind je hier.

Bosbad Vledder – Frederiksoord

Het bosbad ligt, zoals de naam het al zegt, beschut in een bosrijke omgeving. Bosbad Vledder bestaat uit twee bassins, een peuterbad, een familiebad en vele speelvoorzieningen. Het bad wordt, mede door gebruik te maken van zonnecollectoren, verwarmd tot 23ºC. Sinds 2017 is het zwembad uitgebreid met een speelparadijs met diverse speeltoestellen voor alle leeftijden. De beide bassins worden omringd door een grote zonneweide en een zandstrand. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar. In het ‘Paviljoen’ kan je terecht voor patat, snacks, ijs, snoep, chips, gekoelde frisdranken etc.

Meer informatie vind je hier.

DX Adventurepark – Gasselte

DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte. In dit park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven. De topattractie is een spectaculaire waterschans die zelfs bij de echte waaghalzen zorgt voor een adrenalinekick. Het aquapark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob.

Let op: Voor het aquapark is zwemdiploma verplicht. Voor de jongere kinderen is het obstacle cours beschikbaar boven zand.

Meer informatie vind je hier.

Bosbad – Noord-Sleen

Bosbad Noord-Sleen is een verwarmd bad in de buitenlucht. Het bosbad heeft een groot bad en een peuterbad voor de kleintjes en het is prachtig gelegen in de bossen van het Slenerzand. De ruime speel- en zonneweide biedt mogelijkheden voor alle leeftijden: volleybal, basketbal en tafeltennis. Er is een kiosk voor een lekker hapje of drankje tussendoor.

Meer informatie vind je hier.

Lemferdinge – Paterswolde

Het zwembad “Lemferdinge” is prachtig gelegen nabij het landgoed Lemferdinge, de Duinen en de Vosbergen. Het bad is omsloten door een natuurlijke bebossing. Het zwembad is geheel gerenoveerd in de wintermaanden 2010/2011. Vanaf deze tijd wordt er in beide baden geen chloorbleekloog (veroorzaker van rode ogen en/of geïrriteerde slijmvliezen) meer gebruikt, maar wordt de zwemwaterkwaliteit nu gewaarborgd d.m.v. zoutelektrolyse, dat wil zeggen minder gebonden chloor in het zwemwater en dus ook minder rode ogen en geïrriteerde slijmvliezen.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad – Ruinen

Zwembad Ruinen is een mooi en gezellig openluchtzwembad in een landelijke en bosrijke omgeving, toegankelijk voor het hele gezin. Nieuw is het welnessbad met massagejets, luchtbellengordijn en nekdouche met daarnaast een ontspanningsveld.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Leemdobben -Vries

Het openluchtzwembad “De Leemdobben” ligt tussen de sportvelden en de ijsbaan van Vries. Het zwembad beschikt over een grote zonneweide omgeven door bos, voorzien van speeltoestellen en picknickbanken. Ook zijn er twee beachvolleybalvelden en doelen voor het voetballen. Er is een groot vast opblaasbaar springkussen waar de kinderen zich prima op kunnen vermaken. Voor de echte sportieveling is er een survivalbaan aanwezig. Tot slot is er een horecapunt.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Wiekslag Weiteveen – Nieuw Schoonebeek

Zwembad De Wiekslag is een openluchtbad gelegen tussen de twee Drentse dorpen Weiteveen & Nieuw-Schoonebeek. Het zwembad geeft plezier voor alle leeftijden en wordt dan ook druk bezocht tijdens de zomer.

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Flevoland

Zwembad de Alk – Biddinghuizen

Het openluchtzwembad De Alk is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Het bad bestaat uit: een 25 meter wedstrijd bad met een diepte van 1.40m tot 2.00m,  een ondiep instructiebad met diepte 0.40m tot 1.40m. Daarnaast beschikt De Alk over een ruime zonneweide. Onze gediplomeerde toezichthouders zien toe op de veiligheid. Het zwemwater is schoon en wordt meerdere keren per dag gecontroleerd.

Meer informatie vind je hier.

Bosbad – Emmeloord

Het Bosbad is één van de leukste zwembaden van Flevoland. Je kan hier heerlijk zwemmen in één van de twee recreatiebaden met diverse waterattracties. Daarnaast is er een 25m wedstrijdbad met een springtoren en een duikplank. Een warmwatertherapiebad van (33°) is er voor specifieke doelgroepen. Bij mooi weer kan je buiten zwemmen in het zwembad dat voorzien is van diverse waterglijbanen.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Abelen – Swifterband

Het buitenbad bestaat uit: een 25 meter wedstrijdbad en een ondiep bad. Daarnaast beschikt De Abelen over een ruime zonneweide met daarop een grote air-trampoline. Er is regelmatig een luchtkussen in het water, walk-on-water ball en andere activiteiten zoals Aqua Joggen, schatduiken, watervolley en touwtrekken.”

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Friesland

Het Bosbad – Appelscha

Het verwarmde openluchtzwembad heeft een apart gedeelte voor peuters, een groot bad met een speeltoestel in het ondiepe gedeelte en een diep bad met een hoge en een lage duikplank. Probeer de lange glijbaan uit of ga met het hele gezin van de familieglijbaan! Bij Laco Bosbad Appelscha kun je volop genieten van een heerlijke dag in de buitenlucht. Ook uit het water valt er van alles te beleven. Op de ruime zonneweide vind je twee trampolines, wipkippen, een groot springkussen en een speeltoestel. Trek gekregen van het zwemmen en spelen? Bij de kiosk zijn verschillende lekkere versnaperingen te verkrijgen.

Meer informatie vind je hier.

Flippies Plonstuin – Bakkeveen

Waterpret verzekerd…bij lekker weer kunnen kinderen heerlijk zwemmen en plonsen in Flippies Plonstuin. Het buitenzwembad met vier verschillende zwembaden, waaronder twee ondiepe peuter- en kleuterbaden. Naast de zwembaden zijn er twee glijbanen en een grote waterspeeltuin met grappige waterattracties die door de kinderen zelf bediend kunnen worden! Op zonnige dagen dé ideale aanvulling op een dagje speelplezier in binnenspeeltuin Flippies Pretpaleis.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Dobbe – Noordwolde

Verwarmd openluchtzwembad De Dobbe in Noordwolde ligt midden in een prachtig recreatiegebied. Het zwembad ligt bij camping De Hanestede, bungalowpark Het Bosmeer, de Spokeplas, sportvelden en tennisbanen. Het zwembad heeft een 50 meter bad met een hoge en lage springplank en een familieglijbaan een kleuterbad met speelweide en een peuterbad. In de speelweide vind je diverse sportvoorzieningen zoals een airtrampoline. Er is een kiosk voor een hapje en drankje en tegen betaling kan je warm douchen.

Meer informatie vind je hier.

Sawn Stjerren – Hallum

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren bestaat al sinds 1968 en is nog steeds een geliefde badplaats voor de inwoners van Hallum. Het water heeft altijd een temperatuur van zo’n 24 graden Celsius. Een dagje aan het water is hier leuk voor iedereen! Er zijn diverse duikplanken en een 42 meter lange waterglijbaan. De hele familie kan terecht in het familiebad.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Wettervlecke – Surhuisterveen

Zwembad Wettervlecke beschikt over een 25 meterbad met startblokken en twee duikplanken en een ondiep bad oplopend van 20 cm. naar anderhalve meter met in het midden een pier. Voor de kleinste kinderen (en hun ouders) hebben we een speciale kleuterhoek. Hierin bevinden zich een pierebad, een zandbak, vele speeltoestellen en een grasveld om te zonnebaden. Daarnaast is er een beachvolleybalveld, tafeltennis en kiosk voor een hapje en drankje.

Meer informatie vind je hier.

De Klomp – Wommels

Bij Zwembad De Klomp beleven jong en oud een heerlijk dagje weg. Vooral als het zonnetje schijnt is het hier heerlijk vertoeven. Er zijn twee leuke glijbanen, zodat de kids zich niet hoeven te vervelen. Zwemlessen, baantjes trekken, vrij zwemmen, guppy- en puppyzwemmen: er is van alles mogelijk. Het zwembad heeft door de bomen een beschutte ligging en op de grote zonneweide is het heerlijk genieten van de zon.

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Gelderland

Boschbad – Apeldoorn

Omringd door de Veluwse bossen ligt aan de rand van Apeldoorn het Boschbad; het grootste openluchtbad van Nederland. Het outdoor Boschbad heeft drie baden, een recreatiebad, wedstrijdbad en een waterspeeltuin. Zonnen, zwemmen, sporten, spelen of midgetgolfen? De snelle glijbanen, spetterende waterspeeltuin, beachvolleybalvelden en het springkussen zorgen voor genoeg activiteit in en om het zwembad.

Meer informatie vind je hier.

Marveld recreatie – Groenlo

Het verwarmde buitenzwembad, omringd door prachtige palmen en de vele speelmogelijkheden voor kinderen, geven onze gasten het echte vakantiegevoel. Zowel het subtropische binnenzwembad als het buitenbad beschikken over prachtige glijbanen. Het buitenzwembad van Marveld bestaat uit 4 zwemgedeeltes, voor iedere leeftijd is er genoeg waterplezier mogelijk.

Meer informatie vind je hier.

Waterspeeltuin Waterpret – Lievelde

Waterspeeltuin Waterpret bestaat uit meer dan 25 spuitfonteinen en waterelementen. De kinderen kunnen heerlijk in het water spelen of onder de fonteinen door rennen. Dit rennen is ook mogelijk, omdat de speciale vloer stroef blijft, ondanks het vele water. De pret wordt daarnaast nog meer vergroot door een spectaculaire waterglijbaan. Kinderen hebben daarbij geen zwemdiploma nodig: de waterspeeltuin heeft een aflopende vloer, waardoor het water direct wegstroomt. Dit maakt Waterpret geschikt voor kinderen van iedere leeftijd.

Meer informatie vind je hier.

Bosbad Lunteren – Lunteren

Bosbad Lunteren is een openlucht zwembad en is een echt familiebad. Alle voorzieningen zijn daar op gericht: Het diepe bad is verwarmd. Het Bosbad heeft een aprat kleuterbad, een groot speelterrein met speeltoestellen en ruime gelegenheid om te zonnen, te spelen en te picknicken. Beschut door bomen is het Bosbad van Lunteren een uniek zwembad in Nederland. Tevens biedt het Bosbad de gelegenheid deel te nemen aan diverse spelen. Eén van deze spelen is het klootschieten.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad De Hokseberg – ‘t Harde

Zwembad de Hokseberg is het leukste openluchtzwembad van de Veluwe. Hier kan je rustig baantjes trekken in het grote bad, maar er is ook ook veel ruimte voor vrij gespetter. Er zijn twee spannende glijbanen, diverse waterornamenten en twee grote ligweides met speeltoestellen.

Meer informatie vind je hier

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Groningen

Natuurbad – Engelbert

In Engelbert kan je nog heerlijk genieten van de ouderwetse sfeer van een openlucht zwembad. De ervaren zwemmers kunnen gebruik maken van de duiktoren van maar liefst 5 meter hoog, waar op verschillende hoogtes duikplanken zijn aangebracht. Voor het zonnebaden zijn er diverse zonneweides.  Verder vind je hier een gezellige kantine voor een hapje en een drankje. Behalve zwemmen kun je ook zeilen en surfen op de Engelberter Plas.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad De Barkhoorn – Westerwolde

De Barkhoorn is een recreatiegebied ten westen van Sellingen in de gemeente Westerwolde in de Nederlandse provincie Groningen. Het recreatiegebied bestaat uit o.a. een kampeerterrein en een verwarmd openluchtzwembad. Zwembad De Barkhoorn werd vier keer uitgeroepen tot mooiste zwembad van de provincie Groningen

Meer informatie vind je hier.

De Papiermolen- Groningen

Het zwembad, geopend in 1955, bestaat uit vijf aan elkaar geschakelde bassins. Naast een pierebadje, zijn er drie bassins die speciaal voor zwemles geschikt zijn. Het hoofdbassin, is een 50 meter bad met betonnen startblokken voor de zes wedstrijdbanen. Langs dit bassin loopt een vaste tribune. Aan de noordzijde van bad 5 is het bassin uitgebouwd met een verdiept duikbassin. Hier staan drie duikplanken, de hoogste is een driemeterplank. Daarnaast gelegen is een ‘orkestbak’ voor livemuziek. Het zwembad heeft los van de tribune langs het vijftig meterbad, twee zonneweides.

Meer informatie vind je hier.

Ringberg – Scheemda

Het complex omvat een peuterbad, een ondiep en een diep bad. Het peutergedeelte beschikt over een peuterglijbaan, apart terras en een zonneweide. Het ondiepe bad met glijbaan en het diepe bad met duikplank is omringd door een grote zonne-/speelweide. Op de speelweide staat voor de jongere jeugd een klimtoestel en voor de oudere jeugd is er een beachvolleybalveld. Bij de goed voorziene kiosk kunt u terecht voor koffie, thee, fris, snoep, ijs, enz.

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Noord-Brabant

Speelland Beekse Bergen – Bergen

In het zwembad bij Speelland Beekse Bergen kun je in het verwarmde en overdekte Junglebad op zwemsafari. En bij mooi weer kun je buiten zwemmen in het grote Victoriameer. Je hoort het al, het thema van dit zwembad is Afrika. Het Junglebad biedt volop waterpret. Neem een duik in het verwarmde water of roetsj van de glijbaan. Voor jonge kinderen is er een speciaal peuter- en kleuterbad.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Safari Resort Beekse Bergen

Watersplash Pukkemuk – Dongen

Een leuke combinatie van een binnenspeeltuin (het gebouw is wat gedateerd), een buitenspeeltuin, kinderboerderij, waterspeeltuin en “boeren sprookjesbos”. Bij mooi weer is vooral de aqua splash een groot succes. Daarnaast kan je bootje varen in een klomp en is er een grote glijbaan op strobalen met allerlei gangen erin en 2 airtrampolines.

Meer informatie vind je hier.

De Kurenpolder – Hank

Aan de rand van de Biesbosch vind je recreatieplek en camping De Kurenpolder. Hier vind je ook een subtropisch zwemparadijs en een strandbad met een grote ligweide, tennisbanen en diverse speeltoestellen. Er is een waterglijbaan van bijna 100 meter lang én iedere vrijdag kan je hier terecht voor discozwemmen. Ter ontspanning is er een sauna aanwezig en een Turks stoombad met kruiden. Bijzonder is dat het water wordt gezuiverd middels zoutelectrolyse waardoor het populair is onder mensen met huidproblemen of met problemen met de luchtwegen.

Meer informatie vind je hier.

Waterpark Splesj – Hoeven

Het grootste outdoor waterspeelpark van West-Europa vind je in de bosrijke omgeving van vakantiepark Molecaten Park Bosbad Hoeven. Hier kun je prima met je gezin genieten van een dagje waterpret. Er zijn maar liefst 7 razendsnelle glijbanen en een hoge duikplank voor de stoere zwemmers. Hier vind je ook een halfpipe glijbaan waar je op een relaxte band naar beneden glijdt. Voor de kinderen is er een spraypark met interactieve waterkannonnen en tipping buckets waar ze lekker kunnen spelen met water. En er is een apart peuterbad. Ouders kunnen plaatsnemen op de enorme ligweide. Er is een restaurant aanwezig en je kan ook gebruik maken van de speeltuin met onder andere een airtrampoline.

Toegang tot dit zwembad is gratis voor gasten van het vakantiepark, bezoekers betalen wel.

Kijk hier voor meer informatie.

Speelpark Hullie – Uden

Het Speelpark Hullie in Uden is geschikt voor alle leeftijden. Niet alleen heeft het een gewoon speelpark, maar ook een groot skelterparcours en is er een mogelijkheid om te lasergamen. Buiten is er de Hullie buitenspeeltuin en natuurlijk de Hullie waterspeeltuin. In deze interactieve waterattractie kan je heerlijk spetteren als het zonnetje schijnt. Op de tractor zitten vele knoppen en hendels om het water mee te sturen. Er hangen 2 grote emmers die langzaam omkieperen. In het bad staat een laagje water van ongeveer 20 cm in,
wat voor een heerlijke verfrissing zal zorgen tijdens de hete dagen. Rondom dit waterbad zijn gezellige zitjes en ligbanken.

Meer informatie vind je hier.

De Groene Wielen – Udenhout

Zwembad de Groene Wellen is een openlucht zwembad in Udenhout. Er zijn 3 bassins aanwezig: een kleuterbadje, een middeldiep bad met grote familie glijbaan en een diep 25 meter bad met lange glijbaan, en hoge en een lage duikplank. Het zwemwater is altijd verwarmd tot 23 graden. Er zijn ruime ligweides aanwezig en rondom de zwembaden is een groot terras. Uiteraard kun je bij hen terecht in het paviljoen voor diverse drankjes, ijsjes, friet e.d.

Hier vind je meer informatie.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Noord-Holland

Flevoparkbad – Amsterdam

Er is een 50-meterbad om lekker baantjes te zwemmen, een ondiep bad en een peuterbad om lekker te spetteren. De baden zijn verwarmd. Rond de zwembaden zijn er grote ligweides met allerlei speelvoorzieningen. Het zwembad ligt prachtig in het groen, en is onderdeel van het Flevopark. Er is een kiosk met terras met waar je eten, drinken en ijs kan kopen en met mooi weer nog een extra ijskraam en een friture.

Meer informatie vind je hier.

De Oase Linneaushof – Heemstede

Linneaushof is de grootste speeltuin van Europa. Naast diverse themagebieden vind je hier ook de waterspeeltuin De Oase die bij mooi weer van mei tot september is geopend. Zeker met kinderen is dit een absolute aanrader. Je hebt er een rivier met watervallen waar ze lekker kunnen klimmen en spelen met pompen en waterklepjes. Er is een wip, er zijn tipping buckets, een waterbrug en nog veel meer. Om het zwemgedeelte heen zijn er voldoende zitjes (ook in de schaduw) zodat je je kind in de gaten kan houden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit Linneaushof

Zwembad de Binnenzee & Spraypark – Noordwijk

Dit grote zwembadcomplex is elke zomer geopend en behoort tot één van de mooiste buitenzwembaden in Nederland. Het zwembad is uitstekend onderhouden en bestaat uit onder andere een verwarmd wedstrijdbad, recreatiebad en een peuterbad. Er is veel groen en een mooie ligweide waar je heerlijk kunt zonnen of een partijtje volleybal of badminton kunt spelen. Het wedstrijdbad is 50 meter en voorzien van een grote en een kleine duikplank. Het recreatiebad van 30 bij 40 meter staat garant voor veel zwemplezier met de fantastische glijbaan.  Voor de kinderen is er een speeleiland op de ligweide, waar ze naar hartelust kunnen spelen en klimmen. De allerkleinsten kan je veilig laten spelen in het peuterbad. Hier is een peuterglijbaan en kantelboom.

Meer informatie vind je hier.

Holle Bolle Plons – Tuitjenhoorn

De Plons is onderdeel van de Holle Bolle Boom bij Camping de Bongerd. Eigenlijk is het geen zwembad, maar een tropische waterspeeltuin. Glij avontuurlijk naar beneden door de waterglijbaan met flitsende lichteffecten of kies voor de familieglijbaan waar je met de hele familie de Holle Bolle Speelboom naar beneden kunt glijden. Het Chinese bad is het diepste bad en is 1,35 meter diep. Het is mogelijk om te pinnen in de Plons! Nieuw zijn een paar glijbanen inclusief een draaikolk.

Lees ook: Camping de Bongerd & Holle Bolle Boom met kinderen

De Waterdam – Volendam

Het buitenbad van Zwembad de Waterdam is ideaal voor een dagje uit. Het beschikt over een 50 meterbad, een springkuil met twee duikplanken, een groot familiebad met glijbaan en twee ondiepe kleuterbaden, omgeven door een grote zonneweide om heerlijk te luieren en te spelen. Je kan hier zelfs terecht voor een spannend verjaardagsfeestje, waarbij je kind zelfs met volle bepakking kan duiken. Ook is er op vrijdagavond discozwemmen voor jongeren tot 14 jaar. Onder begeleiding van een Professionele DJ is dit wekelijks een feest.

Meer informatie vind je hier.

Aquapretpark – Vlietland

In recreatiegebied Vlietland ligt één van de grootste Aquapretparken van Europa. Dit Aquapretpark biedt een prachtige aanvulling op de vele reeds aanwezige recreatieve voorzieningen in Vlietland en verhoogt daarmee nog verder de aantrekkelijkheid van Vlietland als grootste watersport-, recreatie- en natuurgebied van Zuid-Holland. Het Aquapretpark biedt avontuurlijk, fantasierijk, veilig en onbeperkt speelplezier. Drijvend op het water vind je er onder andere trampolines, klim-, klauter- en glijmogelijkheden op verschillende niveaus, een volleybalcircuit en nog veel meer. Dit alles staat met elkaar in verbinding en vormt zo een prachtig parcours.

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Limburg

Beringerzand – Panningen

Buiten zwemmen, spelen en spetteren? Het buitenzwembad ligt in het midden van de camping en is geschikt voor jong en oud! Een apart peuterbad, met daarnaast het grote buitenbad met een ondiep en dieper gedeelte maakt dat iedereen er veilig kan zwemmen. Natuurlijk ontbreekt een glijbaan niet. Het buitenzwembad wordt mede duurzaam verwarmd door de zon, waardoor de temperatuur gemiddeld rond de 27 °C ligt.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Lage kempen

Dit zwembad met subtropische look is het mooiste openluchtzwembad van Belgisch-Limburg. De mooie omkadering, de diverse niveaus en zelfs de unieke “Lazy River” creëren een zuiderse sfeer. De afmetingen van het zwembad zijn enorm: 33 meter lang en 15 meter breed. Helemaal spannend is de spectaculaire glijbaan, ook de stroomversnelling is helemaal top. Zonnepanelen geven het water in de zomermaanden een gemiddelde temperatuur van 24° C. In het voor- en naseizoen wordt gemakkelijk 18° C. bereikt.

Let op; net over de grens in België.

Meer informatie vind je hier.

Wilhelm Tell – Opglabbeek

Je hoeft geen waterrat te zijn om je totaal te amuseren in het bijzondere waterparadijs. Er is zoveel te beleven dat je niet weet waar je eerst moet springen of zwemmen. Voor de allerkleinsten is er een prachtige waterspeeltuin. Je kan hier genieten van onder andere een golfslagbad, waterspeeltuin, waterglijbaan, snelstromende rivier, waterkanon en fonteinen.

Let op; net over de grens in België.

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Overijssel

De Tippe – Heino

Openluchtzwembad de Tippe in Heino heeft maar liefst drie verwarmde baden: een wedstrijdbad, een ondiep bad en een peuterbad. Op de prachtige ligweide kun je heerlijk relaxen en kunnen de kinderen lekker spelen na schooltijd bij wat lagere temperaturen. Ook is de Tippe zeer geschikt om lekker sportief banen te zwemmen en na afloop gezellig een kopje koffie drinken.

Meer informatie vind je hier.

Aquaventura – Hellendoorn

Kun je geen genoeg krijgen van glijbanen? Dan is een bezoek aan Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn een absolute aanrader. Naast een dagje genieten van de diverse attracties kun je je bij mooi weer prima vermaken in dit outdoor waterpark. Er is geen zwembad, maar wel 11 spectaculaire glijbanen die voorzien zijn van een uitglijdbak. De glijbanen zijn heel verschillend, er zijn er een paar waar jonge kinderen ook vanaf mogen en andere met zwembanden. Voor de kleine waterratten is er een aparte waterspeelplek met een aantal zitjes.

Als je vooraf online kaartjes koopt (met datum) krijg je korting. Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Verslag van dagje Hellendoorn met bezoek aan Aquaventura

Botterikkenfabriek Sprookjescamping – Rheeze

Voor een dagje zwemmen met jonge kinderen is een bezoek aan de sprookjescamping een absolute aanrader. Ook als dagbezoeker kun je een kaartje kopen dat toegang heeft tot dit zwembad. Het is niet heel groot met spectaculaire glijbanen, maar juist daarom voor kinderen tot 5/6 jaar heel erg leuk om te bezoeken. Er is buiten een groot speeltoestel waar ze op kunnen klimmen en kunnen glijden. Met een tipping bucket en diverse wielen om aan te draaien. Daarnaast is er een brede familieglijbaan, een babybadje en een diep zwembad met ligweide. Mocht het slecht weer worden dan kun je ook binnen terecht. Hier vind je een kleine stroomversnelling met banden, een brede familieglijbaan, een kasteel en diverse waterattracties en een apart babybadje. Het bijzondere is dat het water van het zwembad wordt verwarmd door zonnecollectoren. Vanuit het animatieteam worden hier ook regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een kinderdisco.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit waterpark Sprookjescamping
Lees ook: Sprookjescamping De Vechtstreek; Kindvriendelijke camping met zwembad in Drenthe

Aqua Mexicana – Slagharen

Ook bij attractiepark Slagharen vind je een waterpark. Dit waterpark is opgebouwd in Mexicaanse sferen, alsof je op een tropisch strand bent. Het waterpark is voorzien van watervallen en spannende waterattracties. Er zijn maar liefst tien glijbanen en bubbelbaden waar 70 personen in passen. Voor de kinderen zijn er aparte waterspeelplaatsen en sprayparken om lekker met water te spelen. Zowel met een overdekt als outdoor gedeelte van in totaal 5200 vierkante meter. Ook is er een ruim terras. Hier kun je ook rustig naar toe voor een dagje uit. Vergeet dan vooral ook niet je telefoon en Mobisun powerbank mee te nemen zodat je alle mooie momenten kan opladen!

Let op: Voor de entree tot dit waterpark betaal je een toeslag bovenop de entreeprijs voor het attractiepark.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vakantiepark & Camping Slagharen; overnachten in een wigwam

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Utrecht

Oosterbosbad – Barneveld

Beleef een mooie zomer in het Oosterbosbad! Met een 50 meterbad met twee duikplanken, een recreatiebad met twee glijbanen, een peuterbad, grote ligweide met pannaveldje en volleybalnet en zijn er voor jong en oud volop leuke activiteiten te beleven.

Meer informatie vind je hier

Bosbad – Leersum

Bosbad Leersum is een prachtig openluchtzwembad. Het zwembad is aangelegd in een oorspronkelijke zandafgraving en is omgeven door bossen. Er zijn drie royale bassins waarin jong en oud zich kunnen vermaken. Voor de kleinsten is er een kleuterbad met waterspuitfiguren. Ook is er een peuterbad met een brede glijbaan. Voor de sportieve zwemmer is er het wedstrijdbad met duikplanken en een springkuil. Op de zonneweide kun je ontspannen.

Meer informatie vind je hier

Strandbad Maarseveense Plassen – Maarssen

Voor een gezellig dagje uit kun je terecht in het Strandbad, waar water, ruime ligweiden en mooie zandstranden vele recreatiemogelijkheden bieden. De ruime ligweiden bieden veel speel- en zonplezier. Het fantastische speeleiland maakt het af. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken met de vele speel- en klimtoestellen op de ligweiden. In het water bevindt zich het waterspeeleiland met vele waterspelen zoals een waterglijbaan, klimtoestel en waterdoolhof. Ook bij de kleuterbadjes zijn diverse speelvoorzieningen.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Krommerijn – Utrecht

Zwembad De Krommerijn is een buitenzwembad in de Nederlandse stad Utrecht, op de plek waar vroeger een natuurbad was. Er is een groot wedstrijdbad (in de winter overkapt) van 50 meter bij 21 meter, perfect om baantjes in te trekken. In de zomer geniet je van het recreatiebad met een glijbaan van 18 meter lang en 3 meter hoog. Het recreatiebad is in een ronde vorm met stroomversnelling met een gedeelte voor kleuters. Ze hebben ook een peuterbad (buiten) speciaal voor de allerkleinsten, met een glijbaantje en spuitelementen.

Meer informatie vind je hier

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Zeeland

Zwembad de Stelleplas – Heinkenszand

Er zijn verschillende bassins zoals een peuterspeelbad met glijbaantje dat op de zonneweide ligt zodat ouders hun kind goed in de gaten kunnen houden. Een middeldiep bad centraal op het terrein met een reuzenglijbaan van wel 70 meter lang met ruimte om te zitten en een diep bad met wedstrijdafmetingen op het hoogste punt van het terrein dat ideaal is voor banen zwemmen en twee duikplanken. Daarnaast is er een zonneweide met diverse speeltoestellen én een horecagelegenheid met een gezellig terrasje.

Meer informatie vind je hier

Openluchtzwembad Aardenburg – Sluis

Midden in een prachtige groene omgeving ligt het nostalgische openluchtzwembad Aardenburg. Het bad is geopend sinds 1951 en ademt nog altijd dezelfde sfeer en uitstraling van toen uit. Het bad is 50 x 25 meter groot en bestaat uit een 1e, 2e en 3e bad, voorzien van een duikplank en een glijbaantje in het eerste bad. Daarnaast is er nog een peuterbad met enkele speeltoestellen. Rondom het zwembad is er een grote ligweide, een speeltuin met beachvolleybalveldje, petanquebaan en een pannaveldje. Ook een kantine met terras (met gratis Wi-Fi) ontbreekt niet. Tevens is er een overdekt lego-speelparadijs aanwezig, met meer dan 500.000 legoblokjes- en onderdelen. Ook bij minder mooi weer is onze accommodatie het bezoeken waard!

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Zuid-Holland

Watervallei – Capelle aan de IJssel

In het Schollebos is het eerste openbare waterpark van Nederland geopend. Hier vind je aan de rand van het bos zes door water aangedreven speeltoestellen. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier in de zomermaanden met water spelen.

Meer informatie vind je hier.

Caribabad – Gorinchem

Caribabad heeft een prachtig buitenzwemparadijs, waar je van álles doen. Het buitenbad van Caribabad in Gorinchem bestaat uit drie grote peuterbaden en een wedstrijdbad. En natuurlijk ontbreekt ook hier de glijbaan niet! De familieglijbaan is kort maar krachtig en biedt plezier voor iedereen. Op de zonneweide kun je even lekker bijkomen van alle zwemavonturen of genieten van het weer. Wie even genoeg heeft van het water, speelt lekker door op de speeltoestellen in de speeltuin.

Meer informatie vind je hier.

Hoeks Badje – Hoek van Holland

Dichtbij het centrum vind je het gezelligste buitenbad van Hoek van Holland, in de volksmond ook bekend als ‘Hoekse Badje’. Geniet van het goed verzorgde zwembad met speeltoestellen. Je komt helemaal tot rust op de relaxte ligweide of onder één van de parasols.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Vosse – Hillegom

Het zwembad behoort tot de mooiste buitenzwembaden van Nederland en bestaat uit een verwarmd wedstrijdbad, recreatiebad (30x40m), glijbaan en waterspeeltuin. Er is veel groen en een mooie ligweide waar je heerlijk kan zonnen of een partijtje volleybal of badminton kunt spelen. Het wedstrijdbad is 50 meter en voorzien van een grote en een kleine duikplank. Voor de kinderen is er een speeleiland op de ligweide en de allerkleinsten kun je veilig laten spelen in onze waterspeeltuin.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad De Vliet – Leiden

Zwembad De Vliet is een uniek openluchtzwembad dat de oudste en de langste in Leiden en één van de weinige openluchtbaden in de regio. Bezoekers kunnen hier genieten van het 50-meterbad, de hoge glijbaan van 49 meter lang én de grote ligweide voor de zomerse dagen. Voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen

Meer informatie vind je hier.

Recreatieoord Binnenmaas – Mijnsheerenland

Glijden van de glijbanen, zwemmen, spetteren in het peuterbad, spelen in de speeltuin of aaien van de dieren op de kinderboerderij. Er is voor iedereen wat te beleven. Van een leuke, gezellige en overzichtelijke speeltuin waar kinderen veilig kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen. Ook kan je varen met elektrische bootjes, rijden op politiemotoren, in een formule-1-wagen toeren, lekker skelteren of botsen in één van de discobootjes. Ook is er een mogelijkheid om een balletje te slaan op onze 18-holes midgetgolfbaan. Spetteren kan in het kleuterbad, heerlijk plonzen van de duikplank, baantjes zwemmen of glijden van de verschillende glijbanen en bij mooi weer zonnebaden op de uitgestrekte ligweiden. De baden worden verwarmd tot een aangename temperatuur van 22 graden. Voor ouders of begeleiding is in de overdekte koffiehoek koffie, thee, chocolademelk of soep te koop.

Meer informatie vind je hier.

Tikibad Duinrell – Wassenaar

Duinrell is voorbereid op een lange, warme zomer. Het Tikibad wordt in 2019 uitgebreid naar buiten. Na de bouw van het eerste buitenbad, 50 jaar geleden, is het komend jaar tijd voor een compleet nieuw buitengebied. Duinrell bouwt een verwarmd buitenbad, er komen nieuwe glijbanen – een family racer en een half open glijbaan – en een waterspeeltuin met vier glijbanen voor kinderen. Door deze uitbreiding biedt het Tikibad vanaf juli 2019 nog meer waterfun voor de hele familie, binnen én buiten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Opening nieuw buitenbad Tikibad Duinrell

Linda van Aken