Skip to Content

Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan

Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan

Zwemmen; welk kind vindt dat nu niet geweldig? Helemaal in een subtropische omgeving! Compleet met wildwaterbaan, golflslagbad en heel veel glijbanen voor eindeloos glijplezier. Als ouder is het fijn als je kan zitten om toezicht te houden op je kind, of als ze wat ouder zijn zelf lekker hun gang kunnen gaan. Om die reden komen wij graag bij het Tikibad van Duinrell, vroeger kwam ik daar als kind minimaal één keer per jaar. Het was echter vooral leuk voor de wat oudere kinderen die van de lange en stoere glijbanen af durven. Gelukkig is daar met de opening van Playa verandering in gekomen. De afgelopen maanden is er namelijk hard gewerkt aan een enorme uitbreiding van het zwembad. In de winter kregen we al een voorproefje, maar nu de zomervakantie begint is het klaar. En wordt het Tikibad een must voor jong EN oud tijdens een dagje Duinrell.

Tikibad met baby’s

Dagje uit: Duinrell & tikibad daar kikker je van op - Mamaliefde.nl

Voor de kleine kinderen had je ergens in een hoekje al wel een klein pierenbadje bestaande uit twee gedeelten met een 10 en 20 cm waterhoogte. Een kleine glijbaan en wat waterelementen. Heel veel stoelen eromheen en als ouder kon je ook prima op het randje zitten met je voeten in het verwarmde water. Er zijn ook een aantal boxen in de buurt, dus met baby’s was dat ideaal. Je bent ook zo bij het bubbelbad en de haaienglijbaan. Een bezoekje aan het golfslagbad waar één keer per half uur een claxon afgaat (op de klok kun je aftellen wanneer dat weer het geval is) vinden ze ook nog wel leuk voor even, want de temperatuur van dit water is wat lager (maar nog wel aangenaam).

Playa; voor peuters, kleuters en kinderen

Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde
Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde

Voor de wat oudere kinderen die wat meer uitdaging willen, maar nog niet van de hoge glijbanen af kunnen, hebben ze nu twee nieuwe zwemgedeeltes gebouwd. Voor de opening hadden ze ruim 100 kinderen uitgenodigd die als eerste een duik mochten nemen. Een peuter- en kleuterbad met een dubbele glijbaan waar ze veilig zelf naar boven kunnen klimmen over verlaagde traptredes en in kleine bak ‘opgevangen’ worden en heel veel speelelementen met stralen water die overal en nergens vandaan komen, een parasol met gordijn van water en diverse elementen waarbij het water van de ene in de andere bak stroomt en ze lekker op tafelhoogte kunnen spetteren of er in klimmen. Een deel van de elementen kun je ook bewegen en ronddraaien zodat er een interactief spel ontstaat. Heel handig; om vrijwel het hele gedeelte zijn bankjes gebouwd, zodat je als ouder aan de rand van het badje kan zitten en toch toezicht kan houden op je kind. Het zwembad is ook nog eens voorzien van verwarmd zwemwater. Onze zoon was in ieder geval meteen fan van dit nieuwe gedeelte dat vanaf vandaag officieel geopend is.

Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde

Daarnaast heb je in een zonnige koepel een tweede gedeelte voor de wat oudere kinderen. Hier vind je maar liefst vier glijbanen, waaronder een coneglijbaan in diverse vormen en maten. Van een brede familieglijbaan met een paar banen naast elkaar, tot en met ‘steil’ naar beneden of juist een kronkelende glijbaan. Ook is er een enorme emmer die als hij gevuld wordt het water naar beneden splasht. De glijbanen hebben een eigen ‘badje’ maar komen uit in een heel groot zwembad waar je tot je enkels in het water staat en licht afloopt naar beneden, maar niet verder dan de kniëen. Wat opvalt hier is ook de aankleding, het gevoel dat je ergens op een Zuid-Amerikaans eiland bevindt.

In het water van Playa hoeven kinderen geen zwembandjes of andere drijfmiddelen te dragen. In overige delen van het zwembad is dat voor kinderen tot 1.20 verplicht. Ook als je in het bezit bent van een zwemdiploma.

1,3 km aan glijbanen

Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde

Het Tikibad is natuurlijk vooral beroemd geworden vanwege de vele glijbanen. In de loop der jaren is daar nog wel het een en ander aan veranderd. Zo had je vroeger twee glijbanen waar je beneden in een soort trechter terecht kwam, en is daar nu nog maar één van over. Je hebt de canon ball, een snelle maar korte glijbaan waarbij je van een hoogte in het water plonst, of de heel steile glijbaan waar je vrijwel recht naar beneden valt. Vrij nieuw is de glijbaan waar je op een plankje staat dat wegvalt waardoor je naar beneden glijdt. In de hoge toren hebben ze zes glijbanen; twee kronkelende familieglijbanen, twee wat steilere glijbanen en twee donkere glijbanen waarbij je in een band zit.

Ook daar is een glijbaan bijgekomen, namelijk de driedubbele Cone glijbaan Triton waar je met een band doorheen gaat en door drie ‘cones’ glijdt. Hier zwerm je een paar keer naar links en rechts tot je weer verder glijdt. Volgens manlief ook een absolute aanrader.

Golfslagbad

Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde

Centraal in het Tikibad staat toch wel het enorme golfslagbad. Hier kan je lekker zwemmen, maar zodra de claxon gaat beginnen de golven. Flinke golven waar je prima op kan meedeinen van links naar rechts. Of je nu liever in het ondiepe blijft (waar de golven wel harder aankomen) of juist meer in het diepe. Het is wel oppassen geblazen, want langs de kant en op de bovenverdieping staan een paar elementen die water kunnen spuiten. Als daar iemand achter zit kan je dus ook van boven nat worden!

Wildwaterbaan

Dagje uit: Duinrell & tikibad daar kikker je van op - Mamaliefde.nl

Dit is nog altijd wel mijn persoonlijke favoriet; de wildwaterbaan. Niet vergelijkbaar met de andere waarbij je van een soort glijbaan naar beneden gaat. Maar eentje waar je heel relaxt in een één- of tweepersoons zwemband plaatsneemt en vervolgens een rondje dobbert langs stroomversnellingen, door een donkere grot en langs waterstralen. Even een momentje ‘rust’.

Faciliteiten

Met de uitbreiding hebben ze ook een tweede verdieping gemaakt met pashokjes. Zodat er nog meer ruimte is om je te verkleden. Hier zijn ook kluisjes die automatisch werken en je dus niet voor hoeft te betalen, muntjes of kaartjes nodig hebt zoals vroeger het geval was. Wel heb je je kaartje nog nodig om uit het zwembad te komen. Die moet je dus goed opbergen.

Het restaurant van het zwembad heeft een paar jaar geleden ook een flinke metamorfose ondergaan. Hier vind je nu een buffet waar je terecht kan voor een drankje, snack maar ook patatjes etc. Je kan in het restaurant eten, of bij mooi weer door de deur naar buiten om op het terras te gaan eten met uitzicht op het buitenbad.

Buitenzwembad

Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde
Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde
Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde
Tikibad Duinrell zwemmen in subtropisch zwembad met wildwaterbaan - Mamaliefde

De kinderen vonden het helemaal niet erg om hier de woensdagmiddag door te brengen. Doordat de meeste baden maximaal 20 cm diep zijn is het ook echt goed te doen met jonge kinderen en mochten ze van mij vrij rondlopen. Alleen het grote ronde bad liep wat dieper af dus de afspraak gemaakt dat als ze daarin wilden er eerst zwemvleugeltjes om moesten. De kinderen vinden het altijd super om van de glijbaan te gaan, maar vaak is daar óf een minimale lengte voor (en laat ik nu vrij kleine kinderen hebben) óf dat het uitkomt in een diep bad. Deze glijbanen komen echter uit in een speciale uitglijbak en ook in de waterspeeltuin zijn een tweetal glijbanen zodat ze daar ook zelfstandig van af kunnen. In het grote bad drijven een flink aantal zwembanden rond, net als ander speelmateriaal zoals drijvende ananassen en opblaasbare strandballen, zodat er lekker gespeeld kan worden. Heerlijk dus om ze lekker hun gang te laten gaan! Daarnaast viel het me op dat er aardig wat personeel aanwezig was om iedereen in de gaten te houden. Ook toen het zwembad voor alle gasten openging.

Het zwembadwater is verwarmd en dat maakte het heel aangenaam om zelf even op het randje te gaan zitten met de voeten in het water. Dat was echt even genieten! Natuurlijk ook een reden voor de kinderen om me vervolgens nat te spetteren ;-) Was het vroeger wel eens zoeken naar een plekje op een bankje of een stoeltje; nu is er een terras met tafeltjes en stoelen, staan er langs alle zwembaden rijen met ligstoelen en parasols en is de groene ligweide nog steeds een aantrekkelijk alternatief. Verspreid over het grasveld staan er ook een aantal hangmatten waar je heerlijk kan schommelen en dommelen. Heel fijn dus dat ze hier rekening mee hebben gehouden, want dat maakt het toch net wat aangenamer om zelf ook wat langer te blijven hangen.

Als het dus een dagje regent, of je toch op zoek wil gaan naar dat vakantiegevoel is een bezoekje aan het Tikibad echt een aanrader voor alle leeftijden.

Linda van Aken