Skip to Content

Dit zijn de 4 leukste educatieve activiteiten voor kinderen

Dit zijn de 4 leukste educatieve activiteiten voor kinderen

Kinderen zijn in staat om veel in zich op te nemen, ze staan er nog helemaal voor open om nieuwe dingen te leren en op school wordt dit natuurljk heel erg gestimuleerd.

Maar dit kan je uiteraard ook heel goed thuis met je kinderen doen, ook thuis vinden kinderen het erg leuk om spelenderwijs te leren en hier kun je als ouder heel goed gebruik van maken.

Bijvoorbeeld met een typecursus voor kinderen of een bezoek aan een museum. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken, hieronder lees je alles over de 4 leukste educatieve activiteiten voor kinderen.

Bezoek een museum met de kinderen

In Nederland heb je maar liefst ruim 600 musea met de meest uiteenlopende onderwerpen. Tegenwoordig zie je dat steeds meer musea inspelen op kinderen, zo zijn er vaak interactieve spelletjes, audio-gidsen speciaal voor kinderen, worden er speelhoeken ingericht en zijn er speciale tentoonstellingen te zien.

Ook heb je veel musea waar kinderen niet alleen veel kunnen zien maar ook veel kunnen beleven, deze musea zijn echt gemaakt voor de kleinste bezoekers.

Leuke musea voor kinderen zijn o.a. Spoorwegmuseum in Utrecht, Openluchtmuseum in Arnhem, Beeld en Geluid in Hilversum, Aviodrome in Lelystad en Neon Science Museum in Amsterdam.

Tip: Ben je van plan om vaker een museum te bezoeken met je kids overweeg dan de aanschaf van een Museumkaart. Met deze kaart kun je onbeperkt naar 400 musea in Nederland en dit is zeker de moeite waard wanneer je regelmatig een museum bezoekt. 

Online typecursus voor kinderen

Een typecursus voor kinderen kan ook een hele leuke manier zijn om je kinderen spelenderwijs iets nieuws te leren. Een typecursus is ook iets waar je kind de rest van zijn of haar leven iets aan heeft.

Uiteindelijk worden computers nóg belangrijker en inmiddels zijn ze ook al ondenkbaar op school en worden ze steeds vaker gebruikt tijdens de lessen.

Met een typecursus speciaal voor kinderen wordt er op een leuke manier geleerd hoe je met tien vingers kunt leren typen doormiddel van het doen van allerlei spelletjes. Ben je benieuwd hoe snel je kind op dit moment kan typen, doe dan online een typetest

Bezoek de bibliotheek 

Wist je dat je kind gratis lid kan worden van de bibliotheek? Zo kun je dus gratis een heleboel boeken lenen samen met je kinderen. Lezen is natuurlijk ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kind en door regelmatig de bibliotheek te bezoeken kun je dit als ouder stimuleren.

Naast boeken heb je vaak ook allerlei activiteiten waar je aan deel kunt nemen, bijvoorbeeld voorleesmiddagen voor de allerkleinsten of een workshop waar je kind zelf een verhaal leert schrijven. 

Ga naar buiten de natuur in

Ook van de natuur kan je kind ontzettend veel leren. Kinderen brengen steeds meer tijd door binnenshuis maar het is juist gezond en goed voor de ontwikkeling om veel in de buitenlucht te zijn. Ga daarom de natuur in, bezoek een bos, park, natuurgebied en laat ze bijvoorbeeld een speurtocht doen of stuur ze op pad met een bingokaart met verschillende afbeeldingen van bomen, bloemen of dieren.

Of bezoek een belevingsboerderij of doe samen met je kids een blotevoetenpad bij je in de buurt. Er is buiten genoeg te doen en te leren!

Wat ons betreft zijn dit de leukste educatieve activiteiten voor kinderen om thuis te doen, stuk voor stuk activiteiten waarbij je kind met veel plezier nieuwe dingen kan leren. 

Spelletjes
Redactie Mamaliefde