Skip to Content

14 gekke spelletjes; hilarische en grappige opdrachten met vrienden en volwassenen

14 gekke spelletjes; hilarische en grappige opdrachten met vrienden en volwassenen

Een kinderfeestje of gewoon eens iets anders willen doen tijdens je vakantie of in het vrienden weekend? Dan is het heerlijk om op zoek te gaan naar vooral grappige en gekke spelletjes. Van die hilarische spellen waarvan je de slappe lach krijgt…

Maar hoe vind je die? Gewoon, door verder te lezen! We zochten er 14 uit om jou te inspireren! Zowel voor je (grotere) kinderen, maar minstens net zo leuk voor het gezin óf zelfs met je eigen groep vrienden!

Doen, durf of de waarheid

Een heerlijk spel die je eenvoudig met elkaar doet. Ook leuk voor volwassenen, zeker als de stemming er toch al goed in zit… Maar ook met kids is dit leuk om te doen.

In principe gaat het erom dat je op een vraag van hen eerlijk antwoord geeft of anders doe je wat ze je opdragen. Zeker met kinderen kan het fijn zijn om het door middel van kaartjes te doen, zodat de opdrachten binnen de perken blijven!

Maak deze kaartjes zelf van tevoren, met leuke dillemma’s en opdrachten die eraan gekoppeld worden.

Lees ook: Doen, durf of de waarheid

Hints

Hoeft waarschijnlijk weinig uitleg. Ook dit kan je doen aan de hand van kaartjes. Het kaartje wat getrokken wordt moet uitgebeeld worden door deze persoon.

De rest moet het raden. Door in groepjes te werken, maak je er een leuke competitie van. Natuurlijk kan het ook voor ieder op zich, maar in groepsverband krijg je weer een heel andere dynamiek.

Galgje

Het enige wat je nodig hebt is pen en papier. Doe je het met een kinderfeestje, dan kan je ook heel bewust kiezen voor een groter whiteboard o.i.d. zodat iedereen het goed kan zien. De eerste die het woord raadt, heeft gewonnen en mag dan het woord verzinnen.

Hints met tekeningen: pictionary

Opnieuw raden wat de ander bedoelt, maar dan met tekeningen. Uiteraard wint ook hier weer degene die als eerste het juiste onderwerp te pakken heeft.

Wie ben ik?

Plak op het voorhoofd van het lijdend voorwerp (een persoon dus…) wie hij is. Vervolgens kan hij aan anderen vragen stellen. Zij mogen eerst alleen ja of nee zeggen. Raadt hij het niet, dan mogen ze extra aanwijzingen geven. Het gaat er hier om dat het zo snel mogelijk geraden wordt.

Als je inderdaad werkt met iets op iemand plakken (kan trouwens ook op zijn rug!) kan je ervoor kiezen dat de persoon gewoon rond kan lopen en het minder statisch wordt.

Zeepbellen blazen door een hoepel!

Iemand gaat bellenblazen en een ander moet dan vervolgens de bel ergens doorheen zien te blazen. Best moeilijk, maar wel iets om de slappe lach van te krijgen!

Ik heb nog nooit… spellen

Nieuwe groep vrienden of gewoon tijd om elkaar op een andere manier te leren kennen? Dit spel is daar een leuk idee voor. De vragen kunnen eerst heel netjes zijn, maar als de stemming stijgt, kunnen de vragen ook wel wat verder gaan…

Bedenk van tevoren hoe je het spel speelt. Iedereen heeft bijvoorbeeld 5 stokjes en bij iedere ‘ja’ (als je het dus nog nooit gedaan hebt of juist wel: spreek dat even af!) gaat er een stokje weg.

Alle 5 weg? Dan ben je af, krijg je een opdracht óf je hebt juist gewonnen. Dat is helemaal aan jullie. Voor volwassenen kan je de lol nog groter maken als je er een drankspelletje van maakt. Bij iedere ja een slokje drank…

Plastic bekertjes stapelen

Heerlijk bouwen met plastic bekertjes. Wie komt het hoogst? Meer lol? Vul ze met water, stapel een dienblad hoog vol en leg een parcours af… uiteraard zo snel mogelijk!

Kaartenhuis bouwen

Natuurlijk kan je ook met je kaartenspellen bouwen. Wie de kaart erop legt waardoor alles in elkaar stort is de pineut. Uiteraard spreek je van tevoren af wat diegene dan moet gaan doen. Bedenk heerlijk idiote opdrachten.

Plastic bekertjes wegblazen met een ballon

Zet op de tafel een rij met plastic bekertjes. Dit spel speel je tegen elkaar, dus zet op twee tafels (bijvoorbeeld) een rij. Je zet de bekertjes vlakbij de rand van de tafel.

De spelers krijgen een ballon die ze opblazen en door deze leeg te laten lopen voor de bekertjes, moeten ze deze bekertjes van de tafel af blazen. Wie doet het het snelst?

30 seconds

Hiervoor heb je de 30 seconds app, hoewel je het natuurlijk ook gewoon zonder app kunt spelen… Een persoon krijgt een vijftal woorden. Deze woorden moet hij duidelijk maken aan de rest van zijn team door dingen erover uit te leggen, maar het woord mag uiteraard niet gezegd worden.

Het team die het meeste raadt heeft gewonnen. Je hebt dus een bepaalde tijd (heel kort!) om dit voor elkaar te krijgen.

Geen ja of nee

Ook zo’n grappig spel is het verbieden van bepaalde woorden. De speler wordt uitgedaagd van alles te vertellen, maar mag deze woorden dus niet zeggen. Doet hij dit wel, dan is zijn tijd om.

Wie houdt het het langst vol. Of maak er gewoon een afvalrace van. Iedereen speelt dus mee en mag bepaalde woorden niet zeggen. Zeg je het wel? Dan ben je af!

Je kunt dan nog wel meedoen om de anderen het extra moeilijk te maken, want jij mag het woord dan wel zeggen… Wie blijft er over en heeft dus gewonnen? Ja of nee verbieden zijn de bekendste maar je kunt ook heel andere dingen gaan verbieden.

Geen ‘uh’ zeggen is ook een moeilijke! Of kies een bepaald woord en ga echt over het bijbehorende thema in gesprek!

Doorfluistertje

Een heel oud spelletje, maar werkt gigantisch op de lachspieren: doorfluistertje. Ga naast elkaar zitten en de eerste fluistert een zin in de oren van zijn buurvrouw of -man. Die fluistert deze ook weer door aan de persoon aan de andere kant van hem of haar.

En zo ga je door tot het eind. De laatste spreekt de zin hardop uit. Vaak is er van de originele zin echt niks meer over!

Verhalen vertellen…

Eigenlijk komt het idee een beetje op hetzelfde neer, maar dan veel grootser aangepakt. Leuk om op tv naar te kijken, maar ook om zelf te doen. Iemand krijgt drie woorden en moet daar een verhaal omheen verzinnen. Dit vertelt hij aan een ander, zeg even speler 2.

De overige twee spelers zijn daar niet bij. Eén van die twee komt dan naar binnen en krijgt van speler 2 het verhaal te horen. Speler 3 vertelt het vervolgens aan speler 4. En deze mag het verhaal dan opnieuw aan de rest vertellen.

Je kunt het nog komischer maken door minder te vertellen, maar veel meer uit te beelden! Leuk om dit op te nemen, zodat je echt de grote verschillen hoort tussen het oorspronkelijke verhaal en het uiteindelijke verhaal.

Spelletjes
Wil Cats
Volg me via: