Skip to Content

Zomer spelletjes buiten

Zomer spelletjes buiten

De zomer is het perfecte seizoen om naar buiten te gaan en te genieten van plezierige activiteiten onder de warme zon. Of je nu tijd doorbrengt in de achtertuin, op het strand of in het park, er zijn talloze spelletjes die je kunt spelen om de zomerse sfeer compleet te maken.

In dit artikel delen we 10 verfrissende spelletjes voor de zomer die zowel kinderen als volwassenen zullen vermaken.

Waterballonnengevecht

Vul ballonnen met water en ga de strijd aan met vrienden en familie in een verfrissend waterballonnengevecht.

Lees ook: Waterballonnen spelletjes

Sponzenspel

Vul een emmer met water en laat de spelers een spons in het water dopen. Het doel is om de spons zo snel mogelijk door te geven aan een andere speler zonder te morsen.

Volleybal

Zet een volleybalnet op het strand op en speel een spannend potje strandvolleybal met vrienden of familie.

Zandkastelenwedstrijd

Daag elkaar uit om de meest indrukwekkende zandkastelen te bouwen. Gebruik schelpen, stokjes en andere strandvondsten om je creaties te versieren.

Ultimate Frisbee

Vorm teams en speel een energiek potje Ultimate Frisbee in het park. Werk samen, ren en vang de frisbee om punten te scoren.

Kubb

Kubb is een traditioneel Scandinavisch spel waarbij spelers houten blokken werpen om elkaars koning omver te gooien. Perfect voor een ontspannen middag in de achtertuin.

Twister

Teken een reusachtig Twister-spelbord op de stoep met gekleurd krijt en speel een hilarisch spel waarbij spelers handen en voeten moeten plaatsen op de juiste kleuren.

Reuzenschaak

Speel schaak op een grotere schaal met een reuzenschaakbord en -stukken. Dit spel is zowel uitdagend als leuk voor spelers van alle leeftijden.

Zaklopen

Organiseer een zakloopwedstrijd en kijk wie als eerste de finishlijn bereikt terwijl ze in een juten zak springen.

Slacklining

Span een slackline tussen twee bomen en daag jezelf uit om over de smalle band te lopen zonder je evenwicht te verliezen.

Lees ook: Slackline jumpbell review

Mini-Olympische Spelen

Organiseer je eigen Olympische Spelen in de achtertuin. Bedenk verschillende sportieve uitdagingen en houd een medailleceremonie voor de winnaars.

Lees ook: Olympische spelen spelletjes

Schaduwtikkertje

Speel tikkertje, maar met schaduwen. Probeer elkaars schaduw te tikken terwijl de zon schijnt en creëer een speels spel van licht en schaduw.

Lees ook: Tikspelletjes

Stranddag

Verkoelend water: Bezoek het strand en geniet van het zand tussen je tenen en de verkwikkende golven. Zwem, bouw zandkastelen, speel strandspellen of ontspan gewoon onder een parasol.

Lees ook: Strand spelletjes

Fietsen

Verken de omgeving. Huur een fiets of stof je eigen fiets af en verken de prachtige natuurlijke omgeving. Maak een ontspannen fietstocht door parken, bossen of schilderachtige landelijke gebieden.

Wandelen

Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in de natuur. Er zijn talloze wandelpaden om te verkennen, van bergen en heuvels tot bossen en nationale parken.

Lees ook: Kinderwandelroutes Nederland

Watersportactiviteiten

Probeer watersportactiviteiten zoals surfen, kajakken, waterskiën of paddleboarden. Deze activiteiten zorgen voor opwinding en verkoeling op hetzelfde moment.

Tuinieren

Besteed tijd aan het verzorgen van je tuin. Plant bloemen, groenten of kruiden en geniet van de voldoening van het zien groeien van je eigen planten.

Lees ook: Tuinieren kinderen

Picknick in het park

Pak een picknickmand vol lekkernijen en ga naar een nabijgelegen park. Geniet van een smakelijke maaltijd in de buitenlucht, omringd door groen en de geluiden van de natuur.

Lees ook: Picknicken met kinderen

Kamperen

Plan een kampeertrip en geniet van een nacht onder de sterren. Zet je tent op, maak een kampvuur, deel verhalen en geniet van het buitenleven.

Lees ook: Kamperen met kinderen

Fotografie

Neem je camera mee en verken je omgeving op zoek naar fotogenieke plekken. Leg de prachtige zomerlandschappen, bloemen en dieren vast op beeld.

Openluchtconcerten

Zoek naar openluchtconcerten in jouw omgeving. Geniet van livemuziek in de buitenlucht, dans mee en laat je meevoeren door de vrolijke sfeer.

Yoga of meditatie in de natuur

Zoek een rustige plek in de natuur en beoefen yoga of meditatie. Laat je leiden door de geluiden van vogels en de frisse lucht terwijl je je geest en lichaam tot rust brengt.

Lees ook: Meditatie oefeningen met kinderen

De zomer is de ideale tijd om buiten te spelen en plezier te hebben met vrienden en familie. Met deze verfrissende spelletjes ben je gegarandeerd van zomerse pret en lachende gezichten. Of je nu kiest voor waterspelletjes, strandspelletjes, frisbee of een van de andere activiteiten, deze spelletjes zullen zorgen voor onvergetelijke momenten en verkoeling tijdens de warme zomerdagen.

Vergeet niet om zonnebrandcrème te dragen, voldoende water mee te nemen en te luisteren naar je lichaam om veilig en gezond te blijven tijdens je buitenavonturen. Dus trek naar buiten, geniet van de zomerzon en creëer onvergetelijke herinneringen in de prachtige buitenwereld.

Spelletjes
Linda van Aken