Skip to Content

Zomerkamp kinderen; Nederland of buitenland ook goedkoop dagkamp

Zomerkamp kinderen; Nederland of buitenland ook goedkoop dagkamp

Nog een paar weken en dan staat de zomer voor de deur. Misschien kijk je er wel naar uit. Even geen gedoe ‘s ochtends vroeg. Maar misschien vind je het ook wel lastig. Want wat moet je zes weken met de kinderen thuis?

Een oplossing die de meeste kinderen ook nog eens superleuk vinden is het zomerkamp. De ene ouder wil er niet aan denken dat zijn/haar kind dagenlang van huis is, en bij de ander is het normaal omdat het al jaren gebeurt.

Zomerkampen worden steeds populairder, en dat is ook niet zo gek als je ziet wat voor een aanbod er allemaal is. Er is voor elk kind wel een kamp te bedenken, waar hij/zij zich al gauw thuis zal voelen.

Mocht je dat toch nog een stap te ver vinden? Er zijn ook zogeheten dagkampen, waarbij de kinderen wel gewoon thuis slapen. Als je kind graag op kamp wilt, zijn er heel veel keuzemogelijkheden.

Je kunt kiezen voor een kamp op/in het water, een kamp waarbij je vooral heel actief bent of juist een kamp met veel dieren. Onderstaand vind je een greep uit het grote aanbod van zomerkampen.

Thema zomerkamp

Xapp Musicalkamp

Als je kind van theater houdt, dan is dit kamp zeker iets voor jouw kind! Bij dit kamp staat alles in het teken van musicals. Er worden repetities en workshops gegeven met als resultaat een professionele eindproductie.

Dit kamp wordt gehouden op kamp Heino, duurt 5 dagen, overnachting op locatie, en is te boeken voor €399 euro. Is musical niets voor jouw kind, dan is er ook een cinekamp, zangkamp of theaterkamp!

Game & Reality Camp

Tussen 7 juli en 24 augustus kunnen kinderen tussen de 8 en de 13 jaar zich opgeven voor het game kamp in Oldebroek! Dit kamp duurt 4 of 7 dagen, en je bepaalt zelf of je op locatie slaapt of thuis.

Er zijn verschillende periodes beschikbaar binnen de aangegeven data, en dit is te boeken vanaf €379 euro. Wat er allemaal gedaan wordt?

Ongeveer een dagdeel per dag zijn de kinderen binnen te vinden op de nieuwste consoles en met de nieuwste games. Maar daarnaast worden er ook buiten activiteiten gedaan in het klimbos, of in de escape room bijvoorbeeld.

Sportkamp

Ponykamp Manege van Loon

Houdt je kind van paarden? Dan is dit kamp wellicht iets voor hem/haar! Bij Natuurpoort – manege van Loon, bij de Loonse en Drunense duinen vindt hier van 7 juli t/m 30 augustus het manegekamp plaats. Het kamp is van zondag t/m vrijdag en je slaapt op locatie. Te boeken vanaf €345 euro.

Meer dan 70 paarden en pony’s staan klaar om jouw kind een onvergetelijke week te bezorgen. De hele week heeft je kind zijn/haar eigen paard. Ze krijgen paardrijlessen, gaan buitenritten maken, een fotoshoot doen met het paard en nog veel meer!

Zomerkampen op of om het water

Strandkamp Noord Holland

Dit kamp vindt plaats tussen 15 juli en 23 augustus, in Castricum en Schoorl. Kinderen in de leeftijdscategorie van 7 t/m 13 jaar kunnen hier 5 dagen lang genieten van te gekke activiteiten! Het is bij dit kamp niet verplicht op locatie te slapen, thuis slapen is dus ook mogelijk.

Wat kun je verwachten? Elke dag toffe activiteiten op het strand en in het water zoals bijvoorbeeld golfsurfen, brandingraften en beachsoccer. Ook krijg je er gezonde voeding, leuke instructeurs die lesgeven en het gebruik van een wetsuit.

Wanneer je ook blijft slapen, is er ook een avondprogramma. Dit kamp is al te boeken vanaf €260 euro.

Surfana Kids surfkamp

De hele zomer lang kun je naar dit surfkamp speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Vijf dagen lang genieten in Bloemendaal aan zee en thuis slapen. Ideaal toch?

Dit kamp staat vooral in het teken van surfen. De kinderen krijgen elke dag surfles, maar ze gaan onder andere ook bodyboarden, zandsculpturen maken en sieraden maken.

De week word afgesloten met een verkleedpartij waarbij de kinderen hun surfkunsten kunnen laten zien. Dit dagkamp is te boeken vanaf €295 euro.

Ja!Wadden

Dit kamp organiseert al jaren toffe kampen voor kinderen en tieners op Ameland. Er is één tienerperiode voor kinderen van 12 t/m 15 jaar, en drie kinderperiodes voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ook is er een familieperiode speciaal voor gezinnen. Dit kamp duurt 7 dagen, je slaapt op locatie en is te boeken tussen 3 juli en 25 augustus.

Er is heel veel te doen tijdens dit kamp. Er zijn dagelijks activiteiten waar je zelf kunt kiezen wat je wilt gaan doen. Denk hierbij aan knutselen, een vuurtoren beklimmen of juist iets actiefs doen.

In de avond is er ook altijd een leuk programma, zoals bijvoorbeeld een casino of een tof feest! Elk jaar verzinnen de leidingploegen een nieuw thema, denk hierbij aan een onbewoond eiland, een koninkrijk of een piratenschip. Dit kamp is te boeken vanaf €225 euro.

Kamp voor jonge kinderen

Outdoor Kids

Is je kind nog jong, maar wilt hij/zij wel graag op kamp? Dan is dit kamp wellicht een idee. Een heerlijk, avontuurlijk kamp speciaal voor jonge kinderen van 5 t/m 8 jaar.

Dit kamp is te boeken tussen 7 juli en 24 augustus, zowel in Oldebroek als in Overasselt. Slapen is mogelijk, maar het kamp is ook te boeken zonder overnachting. Je boekt al een kamp vanaf €499 euro.

Wat de kinderen kunnen verwachten is onder andere een survivaldag waarbij ze gaan schieten met pijl en boog en gaan klimmen. Ook gaan ze broodjes bakken op het kampvuur, en doen ze een avontuurlijke ontdekkingstocht.

16+ kampen

Chill & view in Rimini, Italië

Heb je een kind tussen de 15 en de 21 jaar die graag op kamp wilt in het buitenland? Dan is dit kamp misschien wel wat! Je kind gaat 10 dagen op kamp, met de bus naar Rimini. Vertrek is mogelijk op 22 juli, 29 juli of 5 augustus en ze verblijven daar in hotel Bagli/Cristina op basis van halfpension. Dit kamp is te boeken vanaf €632 euro.

Wat gaan ze allemaal doen? Je kind kan gaan genieten van verschillende uitstapjes, waarom eentje naar Venetië en het waterpretpark Aquafan. Maar ook een ritje op de bananenboot en andere verschillende activiteiten met de monitoren van Summer Bash.

Renate