Skip to Content

65+ Minute to win it spelletjes & opdrachten (in de klas en volwassenen)

65+ Minute to win it spelletjes & opdrachten (in de klas en volwassenen)

“Minute to win it”-spelletjes zijn korte opdrachten die je in spelvorm aan iemand geeft en deze moet deze opdracht dus, hoe verrassend, in een minuut uitvoeren.

Dit kan een opdracht zijn voor 1 persoon, maar ook voor met z’n tweeën (of meer). Leuk om te doen en er een hilarisch geheel van te maken. Gewoon op een luie zondagmiddag maar minstens net zo leuk om het voor een verjaardagsfeestje te gebruiken!

Wat is Minute to win it?

Minute to Win It is een televisieprogramma waarin deelnemers binnen een minuut een reeks korte uitdagingen aangaan. Het programma is uitgezonden in verschillende landen over de hele wereld, en het concept is gebaseerd op de internationale game show franchise “Noddy”.

In elke aflevering van Minute to Win It worden deelnemers uitgedaagd om verschillende opdrachten uit te voeren binnen een minuut. Deze opdrachten zijn vaak grappig en uitdagend en vereisen vaardigheden zoals fysieke behendigheid, hand-oog coördinatie en concentratie.

Het programma is populair geworden vanwege de unieke en uitdagende spelletjes die worden gepresenteerd. Bovendien is het programma geschikt voor kijkers van alle leeftijden en biedt het kijkers de kans om mee te doen aan de uitdagingen thuis.

Minute to Win It heeft ook geleid tot de populariteit van de spelletjes als groepsactiviteit op feestjes, bijeenkomsten en evenementen. Er zijn talloze variaties op de originele spelletjes bedacht en veel mensen genieten van de uitdaging en het plezier dat deze spelletjes bieden.

Alle spelletjes duurt 1 minuut

Bij iedere opdracht is het dus de bedoeling dat je binnen 1 minuut de opdracht uitvoert. Ga voor spellen die simpelweg wel of niet gelukt zijn. Wel gelukt een punt, niet gelukt geen punten!

Voor kleinere kinderen kun je ook kiezen voor een andere manier: met de opdrachten haal je gewoon punten en wie het meeste heeft gehaald in die minuut heeft dat onderdeel gewonnen. In combinatie met pauzes om iets lekkers te nuttigen heb je een heel leuk thema te pakken voor een kinderfeestje.

Speel de rol als grappige presentator en maak het spannend! Zo maak je er een heus feestje van… Je kunt de kinderen voor zich laten spelen of je verdeelt de kinderen in teams. Bij opdrachten waarbij iets een minuut volgehouden moet worden, kun je kiezen voor een variant.

Bij kleine kinderen kun je zeggen dat ze het bijvoorbeeld minimaal 15 seconden moeten volhouden. Zolang de minuut nog niet is afgelopen kunnen ze dan nog een keer een poging wagen.

Minute to win it spelletjes en uitdagingen voor groepen / teams

Hier zijn enkele voorbeelden van Minute to Win It spelletjes die je kunt proberen:

 1. Stapelkoekjes: Plaats 20 koekjes op je voorhoofd en probeer ze één voor één in je mond te laten vallen zonder je handen te gebruiken.
 2. Ballonnen knallen: Blaas binnen een minuut zoveel mogelijk ballonnen op en knal ze allemaal voordat de tijd om is.
 3. Bekers stapelen: Stapel 6 bekers op elkaar en dan weer terug naar beneden, zonder je handen te gebruiken.
 4. Pingpongballetjes blazen: Blaas binnen een minuut pingpongballetjes over de tafel en in een bakje aan de andere kant van de tafel.
 5. Spaghettitoren: Gebruik ongekookte spaghetti en marshmallows om binnen een minuut de hoogste toren te bouwen.
 6. Boter kaas en eieren Speel binnen een minuut zo snel mogelijk een potje Tic Tac Toe tegen een partner.
 7. Was ophangen: Hang binnen een minuut zoveel mogelijk kledingstukken op aan een waslijn.
 8. Bezemsteel balanceren: Balanceer binnen een minuut een bezemsteel op je hand en draai hem om zonder dat hij valt.
 9. Kaartenhuis bouwen: Bouw binnen een minuut het hoogste kaartenhuis zonder dat het instort.
 10. M&M’s-sorteren: Sorteer binnen een minuut een zakje M&M’s op kleur.
 11. Cupcake-eten: Eet binnen een minuut zoveel mogelijk cupcakes zonder je handen te gebruiken.
 12. Tennisballen vangen: Vang binnen een minuut zoveel mogelijk tennisballen met één hand.
 13. Jenga: Haal binnen een minuut zoveel mogelijk blokjes uit een Jenga-toren zonder dat de toren instort.
 14. Drijvende knoop: Maak binnen een minuut een knoop in een touw terwijl je je handen niet mag gebruiken.
 15. Ballonhoed: Maak binnen een minuut een hoed van een ballon.
 16. Fluitwedstrijd: Eet een plak ontbijtkoek, of een hapje droppoeder en probeer dan zo snel mogelijk te fluiten
 17. Dominostenen: Plaats binnen een minuut zoveel mogelijk dominostenen rechtop naast elkaar.
 18. Kauwgombellen blazen: Blaas binnen een minuut zoveel mogelijk kauwgombellen.
 19. Zeeslag: Speel binnen een minuut een potje Zeeslag tegen een partner.
 20. Marshmallow-schieter: Schiet binnen een minuut zoveel mogelijk marshmallows in een doel.
 21. Dropveters knopen: Knoop binnen een minuut een dropveter zonder je handen te gebruiken.
 22. Pingpongbal in een bekertje: Stuiter binnen een minuut een pingpongbal op een tafel en probeer hem in een bekertje te laten landen.
 23. Papieren vliegtuigjes: Vouw binnen een minuut zoveel mogelijk papieren vliegtuigjes.
 24. Kleurpotlood schieten: Schiet binnen een minuut zoveel mogelijk kleurpotloden in een doel.
 25. Balanceren: Balanceer binnen een minuut zoveel mogelijk voorwerpen op je hoofd, zoals pingpongballetjes, speelkaarten, of plastic bekers.
 26. Fles flippen; Flip binnen een minuut die voor een deel gevuld is zo vaak mogelijk om en laat hem staan.
 27. Draad door de naald: Rijg binnen een minuut zo veel mogelijk draad door het oog van een naald.
 28. Bal gooien: Gooi binnen een minuut zoveel mogelijk ballen in een mand.
 29. Bananen eten: Eet binnen een minuut zoveel mogelijk bananen zonder je handen te gebruiken.
 30. Muntstukken stapelen: Stapel binnen een minuut zoveel mogelijk munten op elkaar zonder dat ze omvallen.
 31. Wasknijperwedstrijd: Klem binnen een minuut zoveel mogelijk wasknijpers aan je kleding.
 32. Kaars uitblazen: Blaas binnen een minuut zoveel mogelijk kaarsen uit met één ademteug.
 33. Fleskegelen: Gooi binnen een minuut een frisdrankfles omver met een bal.
 34. Lepels balanceren: Balanceer binnen een minuut zoveel mogelijk lepels op de rand van een glas.
 35. Rietjes blazen: Blaas binnen een minuut pingpongballetjes of pompons door rietjes over de tafel.
 36. Steen-papier-schaar: Speel binnen een minuut zoveel mogelijk potjes schaar-papier-steen tegen een partner.
 37. Paperclip-ketting: Maak binnen een minuut een zo lang mogelijke ketting van paperclips.
 38. Tandenstokers steken: Steek binnen een minuut zoveel mogelijk tandenstokers in een aardappel.
 39. Paperclip-haken: Haak binnen een minuut zoveel mogelijk paperclips aan elkaar.

Deze spelletjes kunnen aangepast worden op basis van de leeftijd en vaardigheden van de spelers. Het belangrijkste is om plezier te hebben en te genieten van de uitdagingen.

Solo minute to win it opdachten

 1. Alle ballonnen in de lucht houden: Blaas drie ballonnen op. De deelnemer moet alle drie de ballonnen van de grond afhouden, maar mag ze uiteraard niet vasthouden. Dit moet hij de volle minuut volhouden.
 2. Vastzuigen: Met een rietje moet de deelnemer een voorwerp vastzuigen aan het rietje. En deze moet daar dus de hele minuut blijven hangen! Bijvoorbeeld een snoepje of een watje. Om het moeilijker te maken kan de deelnemer ondertussen bijvoorbeeld een parcoursje door het vertrek moeten afleggen.
 3. Alle ballen verzamelen…: Zorg voor een doos per deelnemer (als je in teams speelt, dus per team 1 doos), waar een gat aan de bovenkant is gemaakt. Deze doos zet je op de grond en hier maak je een riem of ander stevig koord aan vast. Je bevestigt dit koord aan de broeklus of iets dergelijks van de deelnemer. Het idee is dat de doos beweegt als de deelnemer beweegt. In de doos verstop je bij allemaal evenveel pingpongballetjes. Door te bewegen moet de deelnemer proberen de ballen uit de doos te krijgen! Wie heeft er hoeveel uitgeschud bij een minuut?
 4. Bekers en ballonnen: Zet op een tafel bekers neer (liefst heel lichte, dus waarschijnlijk wegwerpbekers). De deelnemers krijgen een ballon, die ze op moeten blazen. Vervolgens moeten ze met de lucht die hier uitkomt de bekers van de tafel af zien te krijgen. Bepaal van tevoren hoeveel bekers eraf gegooid moeten worden om te slagen. Of tel het aantal van alle deelnemers en gebruik dit als het aantal punten.
 5. Fruit: Een banaan bind je aan een koord en die knoop je aan de voorkant aan iemands broek vast. Het is dus de bedoeling dat de banaan heen en weer kan zwiepen. Je legt een hoepel op de grond op enige afstand van de speler. Op de grond, voor de speler, leg je 2 stuks fruit die rond zijn. Sinaasappels kunnen hier prima voor gebruikt worden. De speler moet nu met de banaan de sinaasappels in de hoepel zien te krijgen. Lukt dit wel of niet?
 6. Tictac challenge: Plak op een houten liniaal aan beide zijkanten een tictacdoosje. Als de deelnemer de houten liniaal in zijn mond houdt, staan de doosjes dus aan beide kanten op de liniaal. Nu moet de deelnemer proberen om de tictacjes uit de doosjes te schudden door heel hard met zijn hoofd te bewegen. Misschien nog vrij lastig om te doen. Dan kun je uiteraard kiezen voor doosjes op een liniaal met een grotere opening en stop je er de tictacjes of andere voorwerpjes in.
 7. Blik gooien: Bouw een piramide met blikjes en de speler moet alle blikken omgegooid hebben binnen de minuut. Oudere spelers maak je het moeilijker door in plaats van ballen om mee te gooien elastiekjes te geven om mee te schieten…
 8. Nog meer pingpongballen: Eigenlijk zijn pingpongballen ontzettend leuk om van alles mee te doen. Laat een speler bijvoorbeeld de balletjes één voor één tegen een muur gooien, waarna hij ze op moet vangen met een schaal die hij bovenop zijn hoofd heeft. Deze moet hij natuurlijk ook vasthouden, dus heeft hij 1 hand over om te gooien en de ander houdt de schaal (of emmer) vast. Wie heeft de meeste of wie redt een bepaald aantal binnen de minuut?

Duo opdrachten

 1. Bekers vangen: Zet een beker op tafel. De eerste deelnemer moet de beker gooien, de ander moet hem op zien te vangen met een pollepel. Is het gelukt, dan is dit de eerste beker voor de toren die gebouwd gaat worden met de bekers. Zorg dus voor bekers die op elkaar gestapeld kunnen worden. Wie heeft de hoogste toren aan het einde van de minuut? Of als variant: heb je aan het einde van de minuut een bepaald aantal bekers op elkaar wel of niet gehaald?
 2. Bellenblazen: De een blaast bellen, de ander krijgt een rond voorwerp (een borduurring, bijvoorbeeld) waarmee hij om de zeepbellen heen moet gaan. Hoeveel bellen weet hij door zijn ring te krijgen voordat ze klappen? Of moeilijker: een bepaald aantal bellen moet gehaald worden om wel of niet te slagen.
 3. Kaarten in een meloen: Snijd een meloen in tweeën en plaats hem zo dat de opengesneden kant naar de speler toe ligt. De deelnemer krijgt een bepaald aantal kaarten en moet nu proberen om deze zo naar de meloen te gooien dat ze in het vruchtvlees blijven hangen! Dit kun je met 1 deelnemer tegelijk doen, maar ook in teamverband waarbij de speler afgelost wordt door een ander zodra hij of zij er een kaart in gekregen heeft.
  Omdat dit best lastig is, kan deze variant fijn zijn. Bij kleine kinderen is deze waarschijnlijk nog te moeilijk. Dan kun je uiteraard een variant nemen dat ze de kaarten in een hoepel op de grond moeten gooien. Omdat kaart gooien best lastig is, kan dit zeker een uitdaging zijn.

Minute to win it volwassenen

Minute to Win It spellen kunnen ook worden gespeeld door volwassenen en kunnen een leuke manier zijn om teambuilding en samenwerking te bevorderen. Hier zijn enkele Minute to Win It spellen die geschikt zijn voor volwassenen:

 1. Pluche-bal schieten: Schiet binnen een minuut zoveel mogelijk pluche ballen in een doel met een elastiek en beker.
 2. Punaise flippen: Leg binnen een minuut zoveel mogelijk punaises op hun kop op een tafel.
 3. Touwtrekken: Trek binnen een minuut een touw over een bepaalde afstand.
 4. Papieren bal schieten: Schiet binnen een minuut zoveel mogelijk papieren ballen in een doel met een elastiek en beker.
 5. Flessenvoetbal: Schiet binnen een minuut een voetbal in een doel met een fles.
 6. Kaartenhuis maken: Bouw binnen een minuut het hoogste kaartenhuis zonder dat het instort.
 7. Dominostenen: Plaats binnen een minuut zoveel mogelijk dominostenen rechtop naast elkaar.
 8. Chips-stapel: Stapel binnen een minuut zoveel mogelijk chips op elkaar zonder dat ze breken.
 9. Toren bouwen: Bouw binnen een minuut een toren met voorwerpen zoals pennen, papieren bekertjes of gummen.
 10. Kauwgom-ballon: Maak binnen een minuut een ballon van kauwgom.
 11. Krantenschoenen: Maak binnen een minuut schoenen van kranten en loop een bepaalde afstand.
 12. Ballonnen opblazen: Blaas binnen een minuut zoveel mogelijk ballonnen op en knal ze allemaal voordat de tijd om is.
 13. Ring gooien: Gooi binnen een minuut een hoepel over een bepaalde afstand.
 14. Koffiezetten: Maak binnen een minuut zoveel mogelijk kopjes koffie.
 15. Muizenval-spel: Bouw binnen een minuut een zo groot mogelijke structuur met muizenvallen.

Deze spellen kunnen aangepast worden om de moeilijkheidsgraad te verhogen en om meer uitdaging te bieden aan volwassenen. Het is een leuke manier om een competitieve sfeer te creëren en de samenwerking tussen collega’s of vrienden te bevorderen.

Spelshow minute to win it

Ga je deze spelletjes spelen tijdens een feestje, dan doe je het natuurlijk ook helemaal voor het echt. Van origine is het een spelshow en dat kun je uiteraard prima thuis nabootsen. Iemand moet de rol op zich nemen van presentator. Hoe meer deze persoon in zijn rol zit, hoe leuker!

De show komt van oorsprong uit Amerika, maar is ook hier te zien geweest. Wat voor opdrachten kan je geven aan kinderen? Overigens kun je het natuurlijk ook kleiner aanpakken, want de opdrachten zijn net zo goed leuk om even de tijd mee door te komen op een saaie regenachtige dag, om maar een voorbeeld te geven.

Minute to win it organiseren

Het is heel goed mogelijk om zelf een Minute to Win It evenement te organiseren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je eigen Minute to Win It evenement te organiseren:

 • Kies je locatie: Kies een geschikte locatie om het evenement te organiseren, zoals een park, feestzaal of thuis.
 • Stel je deelnemers samen: Nodig vrienden, familie of collega’s uit om deel te nemen aan het evenement.
 • Kies de spellen: Kies de spellen die je wilt spelen uit de vele Minute to Win It spellen die beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je een mix van verschillende soorten spellen hebt om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen.
 • Maak de spelregels bekend: Zorg ervoor dat de spelregels voor iedereen duidelijk zijn voordat je begint.
 • Zorg voor benodigdheden: Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt voor elk spel dat je gaat spelen, zoals ballonnen, pingpongballen, bekers, enzovoort.
 • Bereid de scorekaarten voor: Maak scorekaarten voor elk spel en zorg ervoor dat er ruimte is om scores bij te houden.
 • Speel de spellen: Speel elk spel in een bepaalde tijdslimiet en houd de scores bij op de scorekaarten.
 • Deel prijzen uit: Geef aan het einde van het evenement prijzen aan de deelnemers met de hoogste scores.
 • Geniet van het evenement: Zorg ervoor dat iedereen een leuke tijd heeft tijdens het evenement en dat het een leuke manier is om samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap.

Organiseer een Minute to Win It evenement is een geweldige manier om samen met vrienden, familie of collega’s plezier te hebben en de competitie aan te gaan. Vergeet niet dat het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft en geniet van het evenement.

Meer spelletjes vind je hier.

Spelletjes
Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)