Naast eieren zoeken kun je nog heel veel meer spelletjes doen met Pasen. Ik zag het een en ander voorbijkomen en dat inspireerde me om een overzichtje te maken met de leukste spelletjes. Zo kom je ook, mocht het slecht weer zijn, het Paasweekend wel door, zonder dat je na afloop allemaal verstopte eieren hoeft te gaan zoeken die gaan rotten en je huis laten stinken ;-)

Lees ook: Palmpaasstokken maken & Betekenis Palmpasen
Lees ook: Wat vieren we eigenlijk met Pasen / Goede Week?

Spelletjes voor Pasen

Konijn prikje

In plaats van ezeltje prikje, konijn prikje. In plaats van met een spijker met stickers op een krijtbord.

Sport en spel activiteiten Pasen

Jeu de boules

Een variant op jeu de boules of cricket, maar dan in plaats van zo dicht mogelijk bij de kleine bal, probeer je in de doos te scoren.

Eierrace

In plaats van een eirace met pollepels en eieren zijn de waterballonnen voor een klein deel gevuld.

Kegelen

In plaats van met de gewone kegels wordt er met zogenaamde eieren gekegeld! Hiervoor kan je bijvoorbeeld een aantal flessen water gebruiken (waar je met papier een leuk konijntje opplakt) en vervolgens gevulde waterballonnen om mee te gooien.

Blikgooien

Met wortelvormige verzwaarde zakjes (bijvoorbeeld vilt gevuld met rijst of zand) wordt er op het met zwart getekende konijn op karton gegooid om door het grote gat in de buik of het kleinere gat van de mond te gooien.

Paashazen race

Net zoals zaklopen loop je van de ene kant naar de andere kant van het veld. In een zak ben je natuurlijk behoorlijk aan het hopsen zoals een echt konijntje ook doet en de oortjes maken het helemaal af!

Eieren zoeken

Natuurlijk mag het eieren zoeken ook niet ontbreken in dit spelletjes overzicht. Wat dacht je bijvoorbeeld van glow in the dark eieren zoeken als het nog (of al) donker is? Zeker als Pasen vroeg in het jaar valt een echte aanrader.

Leerzame activiteiten Pasen

Ei patronen

Op dit enorme ei staan een aantal rijen waar je een begin kan maken van een patroon en de kinderen hem na moeten maken met gekleurde fiches (in verschillende formaten).

Eieren-memory

Natuurlijk mogen de spelletjes met eieren ook niet ontbreken in dit overzicht ;-) Wat dacht je bijvoorbeeld van dit idee van Nele met een memory spel met de kleine eitjes uit de surprise-eieren? Je vult telkens twee eitjes met dezelfde inhoud zoals: macaroni, kleine kiezelsteentjes, paperclips, knikkers enzovoort. Om de beurt mogen de spelers rammelen met twee eitjes en zo dezelfde bij elkaar te laten zoeken.

Dit spel vindt je hier.

Paaseieren memory

Nog een variant op het memory spel, maar in plaats van goed te luisteren en voelen moet je nu goed kijken en onthouden terwijl je op zoek gaat naar twee eierschalen met precies dezelfde inhoud.

Paasei tangram

Juf Annelies maakte voor de kinderen in haar klas wel een heel bijzonder tangram; namelij