De leukste spelletjes voor Pasen

Naast eieren zoeken kun je nog heel veel meer spelletjes doen met Pasen. Ik zag het een en ander voorbijkomen en dat inspireerde me om een overzichtje te maken met de leukste spelletjes. Zo kom je ook, mocht het slecht weer zijn, het Paasweekend wel door, zonder dat je na afloop allemaal verstopte eieren hoeft te gaan zoeken die gaan rotten en je huis laten stinken 😉

Lees ook: Leukste paasspelletjes en apps voor het hele gezin

Konijn prikje

In plaats van ezeltje prikje, konijn prikje. In plaats van met een spijker met stickers op een krijtbord.

Ei patronen

Op dit enorme ei staan een aantal rijen waar je een begin kan maken van een patroon en de kinderen hem na moeten maken met gekleurde fiches (in verschillende formaten).

Jeu de boules

Een variant op jeu de boules of cricket, maar dan in plaats van zo dicht mogelijk bij de kleine bal, probeer je in de doos te scoren.

Eierrace

In plaats van een eirace met pollepels en eieren zijn de waterballonnen voor een klein deel gevuld.

Blikgooien

Met wortelvormige verzwaarde zakjes (bijvoorbeeld vilt gevuld met rijst of zand) wordt er op het met zwart getekende konijn op karton gegooid om door het grote gat in de buik of het kleinere gat van de mond te gooien.

Dobbelstenenspel

Maike maakte voor Pasen een dobbelsteenspel, het lijkt ook wel een beetje op bingo, maar dan zonder de plaatjes zoals hierboven en ze moeten zelf gaan dobbelen voor de cijfers. De kinderen gooien met de dobbelsteen en kleuren het vakje met het gegooide cijfer in. Wie heeft als eerste de vakjes vol? Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam en daarom fijn om ook in de klas te spelen.

Paas-ganzenbord

Ook dit spel Ganzenbord is bedacht door Maike. Of althans, het spel kent iedereen wel. Maar dit bord en spelregels in het kader van Pasen heeft zij ontwikkeld. Je rolt met de dobbelsteen, zet het aantal passen vooruit en doet eventueel een aanvullende opdracht. Degene die het eerste bij de paasmand is, heeft gewonnen.

Eieren-memory

Natuurlijk mogen de spelletjes met eieren ook niet ontbreken in dit overzicht 😉 Wat dacht je bijvoorbeeld van dit idee van Nele met een memory spel met de kleine eitjes uit de surprise-eieren? Je vult telkens twee eitjes met dezelfde inhoud zoals: macaroni, kleine kiezelsteentjes, paperclips, knikkers enzovoort. Om de beurt mogen de spelers rammelen met twee eitjes en zo dezelfde bij elkaar te laten zoeken.

Paaseitangram

Juf Annelies maakte voor de kinderen in haar klas wel een heel bijzonder tangram; namelijk in de vorm van een paasei. Met allemaal driehoekjes en andere vormpjes. Waar ze zelf figuren van kunnen maken of als puzzel weer het paasei in elkaar leggen.

Bingo Pasen

Op de site van Melanie kwam ik deze Paasbingo tegen. Ze heeft diverse ontwerpen gemaakt van kaartjes binnen het Paasthema. Die kun je downloaden, uitprinten en plastificeren zodat je er meerdere keren plezier van hebt.

Paashaasspel

Dit spel vond ik op Hip & Hot en is een spel waarbij je op zoek gaat naar papieren paashazen in plaats van eieren. Geen gedoe meer als je een eitje niet terugvindt en gaat rotten 😉 Het kind met de meeste eieren mag als eerste een chocolade-ei uitzoeken, en daarna omstebeurt de rest. Zodat iedereen ook evenveel eitjes heeft en je geen ruzie krijgt.

Werkbladen & Doolhof

Tot slot nog wat werkbladen om uit te printen en te maken in het thema Pasen.

Meer inspiratie voor Paas Activiteiten

Heb jij ook nog een leuke activiteit, een lekker recept of leuke diy binnen het paasthema? Laat het dan hieronder weten. Dan voeg ik ze zo snel mogelijk toe in het overzicht.

Lees ook: Paastakken; welke boom en inspiratie versieren
Lees ook: Paaseieren versieren; 85 tips om gekookte eieren te schilderen en knutselen
Lees ook: Paaseieren zoeken; spelletjes en tips om het nog leuker te maken
Lees ook: Paaseieren zoeken; de leukste uitjes in Nederland 2019
Lees ook: Spelletjes en werkbladen voor Pasen met peuters en kleuters
Lees ook: Knutselen voor Pasen met peuters en kleuters
Lees ook: Paasmandjes knutselen
Lees ook: Paasdecoratie knutselen
Lees ook: Slingers voor Pasen knutselen
Lees ook: Recepten voor de paasbrunch / ontbijt
Lees ook: De top 10 lekkerste recepten met ei
Lees ook: Palmpaasstokken maken & Betekenis Palmpasen
Lees ook: Wat vieren we eigenlijk met Pasen / Goede Week?

Bron uitgelichte afbeelding & werkbladen Shutterstock

Spelletjes voor Pasen; top 15 spelletjes van Bingo tot buiten spelletjes, en werkbladen voor peuters en kleuters - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Spelletjes voor Pasen; top 15 spelletjes van Bingo tot werkbladen
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 2 )

  • Er zijn genoeg spelletjes om te spelen!

  • Bedankt voor het noemen van de paasbingo

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top