De leukste spelletjes voor Pasen

Naast eieren zoeken kun je nog heel veel meer spelletjes doen met Pasen. Ik zag het een en ander voorbij komen en dat inspireerde me om een overzichtje te maken met de leukste spelletjes. Zo kom je ook, mocht het slecht weer zijn, het Paasweekend wel door, zonder dat je na afloop allemaal verstopte eieren hoeft te gaan zoeken die gaan rotten en je huis laten stinken 😉

Dobbelstenenspel

Maike maakte voor Pasen een dobbelsteenspel, het lijkt ook wel een beetje op bingo, maar dan zonder de plaatjes zoals hierboven en ze moeten zelf gaan dobbelen voor de cijfers. De kinderen gooien met de dobbelsteen en kleuren het vakje met het gegooide cijfer in. Wie heeft als eerste de vakjes vol? Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam en daarom fijn om ook in de klas te spelen.

Paas-ganzenbord

Ook dit spel Ganzenbord is bedacht door Maike. Of althans, het spel kent iedereen wel. Maar dit bord en spelregels in het kader van Pasen heeft zij ontwikkeld. Je rolt met de dobbelsteen, zet het aantal passen vooruit en doet eventueel een aanvullende opdracht. Degene die het eerste bij de paasmand is, heeft gewonnen.

Eieren-memory

Natuurlijk mogen de spelletjes met eieren ook niet ontbreken in dit overzicht;-) Wat dacht je bijvoorbeeld van dit idee van Nele met een memory spel met de kleine eitjes uit de surprise-eieren? Je vult telkens twee eitjes met dezelfde inhoud zoals: macaroni, kleine kiezelsteentjes, paperclips, knikkers enzovoort. Om de beurt mogen de spelers rammelen met twee eitjes en zo dezelfde bij elkaar te laten zoeken.

Paaseitangram

Juf Annelies maakte voor de kinderen in haar klas wel een heel bijzonder tangram; namelijk in de vorm van een paasei. Met allemaal driehoekjes en andere vormpjes. Waar ze zelf figuren van kunnen maken of als puzzel weer het paasei in elkaar leggen.

Paas-bingo

Op de site van Melanie kwam ik deze Paas-bingo tegen. Ze heeft diverse ontwerpen gemaakt van kaartjes binnen het Paasthema. Die kun je downloaden, uitprinten en plastificeren zodat je er meerdere keren plezier van hebt.

Paashaasspel

Dit spel vond ik op Hip & Hot en is een spel waarbij je op zoek gaat naar papieren paashazen in plaats van eieren. Geen gedoe meer als je een eitje niet terugvindt en gaat rotten 😉 Het kind met de meeste eieren mag als eerste een chocolade-ei uitzoeken, en daarna omstebeurt de rest. Zodat iedereen ook evenveel eitjes heeft en je geen ruzie krijgt.

Werkbladen & Doolhof

Tot slot nog wat werkbladen om uit te printen en te maken in het thema Pasen.

Meer inspiratie voor Paas Activiteiten

Heb jij ook nog een leuke activiteit, een lekker recept of leuke diy binnen het paas thema? Laat het dan hieronder weten. Dan voeg ik ze zo snel mogelijk toe in het overzicht.

Bron uitgelichte afbeelding & werkbladen Shutterstock

Volgende
Vorige

Comments ( 2 )

  • Er zijn genoeg spelletjes om te spelen!

  • Bedankt voor het noemen van de paasbingo

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.