Skip to Content

Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind?

Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind?

Het zal in de meeste gezinnen geen traditie zijn om met Pasen cadeautjes te geven. Dat doen we toch meer in de decembermaanden. En waarom zouden we met iedere feestdag elkaar weer cadeautjes moeten geven?

Dit artikel gaat dan ook niet over dure cadeaus om te geven aan je kinderen. Maar wel over leuke ideetjes die je kunt gebruiken om van het Paasfeest een leuk feest te maken, waarbij je best je dierbaren iets mag geven…

Vooral liefde dus én ja, daar mag best een leuke attentie bij.

Wat doen we met Pasen?

Pasen is een feest waarbij twee manieren van vieren toch wel de bekendste zijn. De feitelijke betekenis van Pasen is de Christelijke versie. De opstandig van Jezus wordt met Pasen herdacht. Maar er is ook de verweving met de Germaanse tradities die we terugzien in het zoeken van paaseieren: het vieren van de lente.

Ergens las ik een keer dat paaseieren zoeken een Christelijke traditie zou zijn. Eh… niet dus. Wat vier jij? Of vier je een mix van beide? Is het bij jullie echt een familiefeest met opa en oma erbij of gaan jullie bijvoorbeeld graag juist naar buiten?

Afhankelijk van wat Pasen voor jou betekent kun je kijken wat voor moois je kunt laten maken of kunt kopen.

Christelijke cadeautjes

Is voor jou de Christelijke opvatting de belangrijkste? Wil je deze boodschap graag doorgeven aan je kinderen? Misschien vind je het dan ook wel een mooi idee om ze iets te geven wat hen daaraan herinnert. Bij Christelijke boekhandels kun je vaak naast boeken ook leuke kleine attenties vinden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten kruisje die zo gesneden is dat het fijn in je hand ligt. Deze kun je dan bijvoorbeeld vasthouden als het even moeilijk is of als je wilt bidden. Een soort houvast, zeg maar.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een boekje voor je kind. Afhankelijk van de leeftijd zou je kunnen kiezen voor een prentenboekje of juist voor een werkboekje bij oudere kinderen. Een mooi sieraad met een Christelijk symbool is uiteraard ook mooi.

Klein aardigheidje tussen de eieren…

Eieren zoeken blijft natuurlijk een leuke activiteit met Pasen. Al helemaal als het aardig weer is en de eitjes in de tuin verstopt zijn. Op zich is het ook leuk om hier een klein cadeautje bij te verstoppen.

Persoonlijk zou ik dan gaan voor een klein aardigheidje, want al die grote cadeaus horen voor mij toch meer bij Sinterklaas en verjaardagen. Uiteraard mag iedereen dat helemaal zelf weten…

Pak het in een vrolijk paaspapiertje in en let eens op hun reacties als ze dit niet van tevoren al weten!

Paascadeautjes vind je bijvoorbeeld hier.

Voor opa en oma

Misschien nog wel het allerleukst en allerliefst om te doen: de kinderen iets liefs laten maken voor opa en oma. Je kunt het heel simpel houden met een tekening, maar waarom niet echt iets moois in elkaar flansen?

Maak met je kinderen bijvoorbeeld een mooie ketting voor oma, die ook echt uit mooie bedeltjes of kralen bestaat. Online is er zo simpel heel veel moois voor weinig geld te vinden, waar je zelf sieraden mee kunt maken.

Zo heeft oma er echt iets aan én de kinderen kunnen trots zijn op hun werk want oma draagt het ook! Nu ligt het van het type opa af of een kralenketting ofzo ook iets voor hem is.

Maar anders kun je misschien een mooie foto voor op zijn bureau maken, waarbij de kinderen een echt mooi fotolijstje maken. Komen opa en oma eten? Zet de cadeautjes dan lief klaar naast hun bord…

Voor elkaar cadeautjes maken

Houd je wel van gezelligheid met elkaar en zijn jullie wel van het knutselen? Waarom zou je dan ook niet gewoon voor elkaar iets maken? Houd het simpel en laat het vooral gaan om elkaar een beetje liefde sturen…

Je kunt dit doen door lootjes te trekken of iedereen maakt voor alle anderen iets (wat uiteraard wat lastig wordt als je met een grote koppel bent).

Hebben jullie een Paasdiner, een Paasontbijt of gaan jullie het liefst een lange wandeling maken in het bos? Bedenk een mooi moment om elkaar deze knutsels te kunnen geven.

Paasontbijt thuis

Op scholen wordt ook vaak eten verbonden aan het Paasfeest. Op de basisschool waar mijn kinderen zaten werd om en om een ontbijtje of een brunch gehouden. Bij de brunch was de ouderraad de klos om de buffetten samen te stellen en uit te stallen én te bemannen.

Bij het ontbijt namen de kinderen voor een ander kindje een mooi verpakt ontbijtje mee. Ook dat is leuk om thuis te doen.

Trek lootjes wie voor wie een ontbijtje klaarmaakt en geniet met elkaar van een gezellig samenzijn! Spreek met elkaar af of er bij het ontbijtje een presentje mag zitten en zo ja, voor hoeveel geld. Zo voorkom je dat de één een duur pakje koopt en zelf niets krijgt. Wel zo eerlijk en het voorkomt scheve gezichten!

Andere Paascadeautjes

Natuurlijk zijn er ook gewoon Paascadeautjes te koop. Meestal heeft dit toch wel te maken met lekkernijen. Maar je kunt ook denken aan mokken of sleutelhangers en dat soort zaken met een Paasprintje erop en jouw foto, bijvoorbeeld.

Leuke verpakideeën

Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind? - Mamaliefde
Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind? - Mamaliefde
Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind? - Mamaliefde
Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind? - Mamaliefde
Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind? - Mamaliefde
Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind? - Mamaliefde

Op zoek naar leuke manieren om het cadeautje in te pakken? Doe de verpakking veranderen in een Paashaas! Of stop het in een tasje met een kip of een haas erop!

Cadeau voor Pasen; wat geven aan kind? - Mamaliefde
Wil Cats
Volg me via: