Skip to Content

Leukste paasspelletjes en online apps voor het hele gezin

Leukste paasspelletjes en online apps voor het hele gezin

Het paasweekend is begonnen. Voor de een betekent dat heerlijk een extra lang weekend weg, genieten van elkaar. De ander viert het liever thuis met uitgebreid brunchen, eieren zoeken in de tuin en lekker relaxen.

Veel kinderen spelen graag spelletjes op de telefoon, ook in het kader van het Pasen zijn er leuke apps om je foto’s nog gedenkwaardiger te maken of spelletjes om te spelen. Dit zijn de leukste apps en paasspelletjes voor de paasdagen.

Paasspelletjes

Schminken zonder verf

De nieuwste topmodellen van Samsung en Apple zijn uitgerust met geavanceerde camera’s die Augmented Reality ondersteunen. Hiermee tover jij jezelf en iedereen om je heen om tot een paashaas of kipje.

Geen gedoe met schmink of gebrek aan artistiek talent; je smartphone doet al het werk. Zo wordt het Paasfeest nóg leuker!

Mijn naam is Paashaas

Met de AR Emoji-functie op de nieuwe Samsung Galaxy S9 kun je een paaskonijn creëren met jouw gezichtsuitdrukkingen. Je vindt deze grappige feature via de opties van de  camera-app.

Richt de superslimme selfiecamera op je gezicht en voilà: een geanimeerde versie van jezelf! Neem een leuke Paasboodschap op en stuur ‘m als GIF’je naar je vrienden. Groetjes van de paashaas!

Moeder de kip

De Animoji-functie van de iPhone X maakt gebruik van de indrukwekkende TrueDepth-cameratechnologie. Hiermee maak levensechte Emoji’s met jouw gezichtsuitdrukkingen en stem.

Zing een liedje als een wollig konijn. Of moederkip je kroost bij elkaar om eieren te zoeken. Succes gegarandeerd.  

Leuke Paashaas filters

Heb je niet de allernieuwste telefoon, maar wil je toch een Paas-selfie maken? Bekende apps als Snapchat en Instagram hebben rond Pasen altijd geinige filters en stickers in Paasthema.

Pasen: spelletjes spelen

Ei, ei, ei en we zijn zo blij… totdat het eieren zoeken is afgelast omdat het weer omslaat. Wordt het een regenachtig paasweekend en gaat het jaarlijkse eieren zoeken niet door?

Geen nood! Eieren zoeken en andere leuke paasspelletjes kun je ook prima binnenshuis spelen.

Eieren zoeken in je virtuele tuin

In Easter Egg Hunt ga je op zoek naar verstopte paaseieren. Met maar liefst 20 levels, geeft dit spel urenlang zoekplezier.

Elk level is een nieuwe omgeving waarin allerlei items verstopt zitten, zoals bloemen, konijntjes en….een paasei. Aan jou de taak om de paaseieren te vinden én de andere verstopte items te ontdekken.

Run Bunny, run!

Fan van het spel Temple Run? Waar je als avonturier door spannende tempels rent op zoek naar schatten, terwijl je rollende stenen en vijanden ontwijkt? De app Easter Bunny Run is de paasvariant van dit spel.

Hierbij moet je als paashaasje zoveel mogelijk eieren vinden zonder te struikelen of uit de bocht te vliegen, om zo punten te scoren.

Easter Crush

Voor liefhebbers van Candy Crush is dit dé variant voor Pasen. In dit leuke paasspel scoor je punten door steeds drie of meer eieren met dezelfde kleur te matchen. Met meer dan 150 levels ben jij dit paasweekend meer dan zoet, ook zonder chocolade-eieren.

Paas-sudoku

Speel je graag Sudoku? Easter Sudoku is een vrolijke variant waarbij je hersenkrakers oplost in paasthema. Het spel heeft duizenden levels. Zo kun je na de paasdagen nog even in de paassferen blijven hangen.

Virtueel verstoppertje spelen

Speciaal voor Pasen heeft app-ontwikkelaar Recall Studios een heuse Augmented Reality-versie van verstoppertje ontwikkeld: AR Hide & Seek. In dit spel ga je op zoek naar verstopte items via de camera van je telefoon.

Op je scherm zie je de omgeving waarin je moet zoeken. Het spel is speciaal voor kinderen gemaakt, maar volwassenen hebben hier gegarandeerd ook plezier van.

AR Hide & Seek werkt als volgt: je maakt het spel klaar door via de app een object te verstoppen in je tuin, woonkamer of ergens anders. Dat object kan de Paashaas zijn, maar bijvoorbeeld ook een leuke foto van jezelf.

Als je klaar bent, sla je het spel op en kan je kind via de camera van je telefoon de ruimte doorzoeken. Paashaas waar zit je?

Creatief zonder knoeien

Geen paasfeest is compleet zonder eieren versieren en paashazen kleuren. Laat je creativiteit de vrije loop met deze virtuele paasschilderijen. Ook leuk voor onderweg of wanneer je geen stiften of kleurboek bij je hebt!

Virtueel eieren versieren

Met deze app versier je eieren zonder geknoei. Want hier komt geen druppeltje verf aan te pas. Een leuke app, óók voor de allerkleinsten. De virtuele kunstwerkjes kun je direct versturen naar vrienden en familie.

Wat zal oma trots zijn!

Vingerverven op je smartphone

Geen papier, stiften of verf bij de hand? Geen probleem met deze apps waarmee paastekeningen virtueel kunt inkleuren met je vinger. Er is een scala aan platen beschikbaar waaruit je kunt kiezen.

Ook leuk om samen te doen: kies om-en-om een kleur en maak zo een unieke kleurplaat!

Redactie Mamaliefde