Skip to Content

Pasen films; van kinderfilms tot romantische films

Pasen films; van kinderfilms tot romantische films

Pasen is een bijzondere tijd van het jaar die velen associëren met eieren, chocolade, en vooral gezelligheid. Naast de gebruikelijke paasactiviteiten, zoals paaseieren zoeken en brunchen met familie en vrienden, is het ook leuk om samen een film te kijken. Er zijn talloze Pasen films die perfect zijn voor de paastijd en hieronder vind je enkele aanraders.

Lijst van 10 Pasen films

Hieronder vind je een lijst van 10 Pasen films die geschikt zijn om te kijken tijdens het paasfeest:

  1. The Passion of the Christ (2004)
  2. The Prince of Egypt (1998)
  3. Ben-Hur (1959)
  4. Jesus Christ Superstar (1973)
  5. The Gospel According to Matthew (1964)
  6. The Robe (1953)
  7. Risen (2016)
  8. Easter Parade (1948)
  9. Hop (2011)
  10. Peter Rabbit (2018)

Deze films variëren van religieuze en historische drama’s tot luchtige animatiefilms die de paassfeer vieren. Er is voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een diepere betekenis van het paasverhaal of gewoon wilt genieten van een leuke paasfilm met het hele gezin.

Paashaas films

Wie denkt aan Pasen, denkt vaak aan de paashaas. Er zijn dan ook verschillende Pasen films waarin deze fluffy konijn een grote rol speelt. Zo is er bijvoorbeeld de animatiefilm ‘Hop’ uit 2011, waarin de zoon van de paashaas, E.B., zichzelf bewijst als opvolger van zijn vader.

Een andere aanrader is ‘Peter Rabbit’ uit 2018, waarin de ondeugende konijn Peter Rabbit en zijn vrienden de tuin van hun aartsvijand, meneer McGregor, proberen binnen te dringen om wat lekkers te bemachtigen. Of wat dacht je van de Paashaas Academie uit 2022?

Bijbelse Pasen films

Pasen is van oorsprong een christelijk feest en dus zijn er ook talloze Pasen films die het verhaal van Jezus en zijn kruisiging vertellen. Een bekende film is ‘The Passion of the Christ’ uit 2004, geregisseerd door Mel Gibson.

Deze film vertelt het verhaal van de laatste twaalf uur van Jezus’ leven. Ook ‘Ben Hur’ uit 1959 is een klassieker die zich afspeelt in de tijd van Jezus.

Familiefilms

Pasen is een tijd om samen te zijn met familie en daarom zijn er talloze familiefilms die perfect zijn voor deze tijd van het jaar. Een aanrader is de animatiefilm ‘Kubo and the Two Strings’ uit 2016.

Deze film vertelt het verhaal van de jongen Kubo die op zoek gaat naar een magisch harnas om zijn familie te beschermen tegen kwade krachten. Een andere leuke familiefilm is ‘Hop’ uit 2011, waarin de zoon van de paashaas zijn eigen plek in de wereld probeert te vinden.

Romantische films

Pasen is ook een romantische tijd van het jaar en daarom zijn er talloze romantische Pasen films die perfect zijn voor deze periode. Zo is er bijvoorbeeld ‘Letters to Juliet’ uit 2010, waarin een jonge vrouw in Italië brieven van liefdeszoekers beantwoordt en zelf ook verliefd wordt.

Een andere aanrader is ‘Easter Parade’ uit 1948, een klassieke musicalfilm waarin Fred Astaire en Judy Garland de hoofdrollen spelen.

Komediefilms

Tot slot zijn er talloze komediefilms die perfect zijn voor Pasen. Een aanrader is ‘The Easter Bunny is Comin’ to Town’ uit 1977, een geanimeerde televisiespecial waarin de paashaas een centrale rol speelt.

Een andere leuke film is ‘The Life of Brian’ uit 1979, een Monty Python-klassieker die zich afspeelt in de tijd van Jezus en een satirische kijk biedt op religie en politiek.

Of je nu op zoek bent naar een familiefilm, romantische film of een bijbelse film, er zijn talloze opties om in de paassfeer te komen. Van animatiefilms tot klassiekers en romantische komedies, er is voor ieder wat wils.

Het is een leuke manier om samen met familie en vrienden te genieten van een gezellige filmavond tijdens de paastijd. Dus haal de popcorn en chocolade paaseitjes maar tevoorschijn en geniet van een goede film!

Linda van Aken