Skip to Content

Zwangerschapsbox Ouders van Nu; inhoud babybox

Zwangerschapsbox Ouders van Nu; inhoud babybox

Iedereen kent het fenomeen babydozen wel. Gratis dozen die je kan aanvragen en ophalen, zowel tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Zoals de gratis Ouders van Nu BabyBox. Voorheen Wij! jonge ouders of Felicitas. Een doos die je kan ophalen bij de Blokker. In twee versies; de zwangerbox en de baby box.

Helaas zit er geen Blokker in de buurt, dus moet ik hiervoor naar de stad. En natuurlijk laat ik de ophaalbon dan altijd thuis liggen… Ach, dan maar niet. Want ook al zitten er een aantal handige dingen in. In de loop der tijd heb ik al een aardige verzameling aangelegd.

Lees ook: Uitzetlijst baby; wat heb je nodig?

Of eigenlijk kwam mijn man de achtertuin in lopen. Het was zo’n zonnig weer dat je gewoon niet naar binnen wilt. De kinderen (inclusief gastkindje) lagen op bed, dus ik had heerlijk even een momentje om met mijn ogen dicht van de zon te genieten. Volgens mij ben ik zelfs stiekem een beetje verkleurd…

Manlief was namelijk voor bezig in de schuur en werd daar getroffen door de postbode. Hij had een pakketje voor ons. Vind dat altijd zo leuk om pakketjes te krijgen.

Iedere keer toch weer een ‘verrassing’, zelfs als je weet wat er in zit. Aangezien de ophaaltermijn was verstreken werd de doos thuisgestuurd. Wow, dat is pas service! Natuurlijk gelijk de doos uitgepakt om te kijken wat er gescoord is.

Als echte Nederlander is er natuurlijk niets leuker dan gratis dingen krijgen. Op instagram kreeg ik de vraag wat de inhoud was, dus vandaar deze blog. Gelijk een soort van mijn eerste review…

Ouders van Nu babybox

De doos zelf vind ik super vrolijk. Strak maar erg feestelijk. Het is natuurlijk al super leuk dat je een kindje hebt gekregen. En deze doos maakt je alleen nog maar blijer. Ik hou wel van dat moderne polka dot patroon.

Het concept van een doos die je vervolgens kan bewaren ben ik ook erg fan.

Een van de dozen die we voor baby girl hebben gekregen is nu ook daadwerkelijk gebruik om allerlei gadgets zoals eerste kleertjes, doopboekje, eerste tekening etc. in te bewaren.

Daar is de doos stevig genoeg voor. Helaas niet groot genoeg voor wat ik allemaal wil bewaren, maar dat ligt meer aan mij.

Inhoud babybox

In de doos zitten er natuurlijk een aantal goodies van merken en bedrijven die hier aan mee werken.

Zo zat er het volgende in;

  • Etos billendoekjes; altijd handig, voor alles en nog wat, kan je nooit genoeg van hebben.
  • Nestle appel peer hapje, houdbaar tot het einde van het jaar. Handig voor over twee maanden als hij mag beginnen aan het fruit. Ook als aanhanger van Rapley, is het handig om dit achter de hand te hebben.
  • Elmex tandpasta; een kleine tube die we nu perfect kunnen gebruiken voor dreumes.
  • Sudo-creme; Ideaal deze kleine verpakkingen. Passen perfect in de luiertas, heb je altijd wat bij je. Gelukkig heeft baby boy nog geen rode billetjes gehad. En gebruik ik liever in huis een billenspray, heb altijd strijd met deze creme. Is het wel iets wat je echt gebruikt.
  • 2 pakken kant en klare Nestle pyjamapapje; Ook vanaf 6 maanden. Hier ben ik minder fan van, vooral vanwege de toegevoegde suiker. Geef mijn kinderen maar de naturelle versie. Toch is dit wel heel handig om straks mee te nemen als we gaan kamperen. Of een avondje oppassen bij oma. Gaan dus zeker gebruikt worden.
  • Disney Club boek; Persoonlijk vind ik de Disney Club onnodig geld uitgeven, de boeken echter vind ik super. Heldere duidelijke plaatjes, prettige teksten. Merk ook dat ze veel gewaardeerd worden door kinderen. Ben er dus ook super blij mee, maar zal zelf geen lid worden.
  • Proefverpakking maandverband; handig voor als je nog af en toe kraamverband nodig hebt. Of voor als je weer ongesteld wordt.
  • Etos luiers; een proefverpakking van 2 luiers. Gelukkig in maat 3, hier zit hij nu in dus kunnen ook gebruikt worden. Anders leuk voor de poppen van dreumes als ze iets ouder is.

Inhoud Babybox

Leesvoer

Naast de goodies vind je een overzichtelijke hoeveelheid leesvoer in de doos. Variërend van kortingsbonnen, flyers tot en met twee tijdschriften. Kek mama en Jij & Je Kinderen. Weliswaar gedateerd, maar daarom niet minder.

Oke, het is misschien geen kerst meer, en de mode staat ook niet stil. Maar de inhoudelijke stukjes en persoonlijke verhalen verliezen hun waarde niet. Moet zelfs bekennen dat ik hier en daar een traantje heb moeten laten.

Want als je toch lekker in het zonnetje zit en de kinderen aan het slapen zijn. Moet je daar gebruik van maken. Een reclamefolder van Center Parcs, waaronder een 50% kortingsbon. Het weekje center parcs staat zeker bij ons op de planning.

Verder onder andere materiaal van de miss etam, infacol tegen darmkrampjes, curanol, jonge gezinnen voordeelpas, etos, vistaprint en als laatste bonus een gratis fotoboek van albelli!

Conclusie

Het is zeker de moeite waard om deze doos, evenals de zwanger doos, aan te vragen EN ook op te halen. Er zitten handige kortingsbonnen in, van artikelen die je over het algemeen toch wel gebruikt. En je niet alleen maar verleiden tot meer aankopen, want het is in de aanbieding…

Het leesvoer is ook ideaal, als je de tijd daarvoor hebt. Zelfs ondanks dat het gedateerde bladen zijn, blijven de persoonlijke verhalen bijzonder om te lezen.

En de goodies zijn ook zeer nuttig, dingen die je daadwerkelijk ook (kan) gaan gebruiken.

In het kader van ‘eerlijk zullen we alles delen’, in de doos zaten onder andere twee 50% kortingsbonnen van de center parcs die je mag weggeven.

Nu worden deze vrij veel uitgedeeld. Heb je er desondanks geen, maar wil je er wel eentje hebben, laat het dan even weten.

Hebben jullie deze, of andere, doos aangevraagd en opgehaald? Wat vonden jullie van de inhoud?

Naast deze gratis box heb je nu ook de eerste 1.000 dagen babybox van Ouders van Nu, Etos & Naïf

Omschrijving van de afbeelding

Linda van Aken