Skip to Content

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling

De serie rondom musthaves die spontaan gegroeid is doet het erg goed. Blijkbaar vinden jullie het erg interessant om te lezen welke onderdelen er tot de uitzet horen en waar ik veel aan heb gehad. Daarom leek het me leuk om er vandaag eentje te delen over de zwangerschap. Vaak hoor je dan bijvoorbeeld het voedingskussen om te slapen. Dat geldt niet voor mij, ik heb het wel geprobeerd maar vond het een onding. Sliep er nog slechter door. Nieuwsgierig naar wat voor mij wel echt musthaves waren:

Lees ook: Uitzetlijst baby; wat heb je nodig?

Ondersteunende Buikband

Tijdens de eerste zwangerschap zag je nauwelijks dat ik zwanger was, zelfs niet toen ik de veertig weken gepasseerd was. De situatie dat je samen met je schoonzus die even lang zwanger is op de negen maanden beurs rondloopt en zij overal aangesproken wordt en jij niet is niet vreemd.

Of dat je in de bus zit op de zwangerschapsstoel en er iemand, net iets te hard, een opmerking maakt over dat je wel mag opstaan ofzo. Daarom droeg ik altijd graag een buikband. Zodat het toch zichtbaar was dat er een baby in mijn buik zat.

Tegenwoordig zijn er ook hele handige ondersteunende buikbanden die ervoor zorgen dat het groeiende gewicht aan de voorkant goed opgevangen en ondersteund wordt en niet ten koste gaat van je rug of houding.

Echo lijstje

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling - Mamaliefde

Het klinkt misschien heel erg simpel en eenvoudig, maar ik vond de speciale lijstjes die je hebt om echo’s in te bewaren echt geweldig. Deze stond op een goede zichtbare plek in de woonkamer.

Iedere keer als er een nieuwe echo was geweest kwam er een nieuwe foto voor in de plaats. Geweldig om daar zo van te mogen genieten. Toen zeker was dat ik bij de tweede zwangerschap zwanger was van een zoontje kwam er ook een blauw strikje op.

Zwangerschapslingerie

Tijdens die negenmaandenbeurs kocht ik in een opwelling, want het was in de aanbieding, een aantal bh’s. Dit waren zowel een zwangerschapsbh als voedingsbh en de beste investering ever. Sterker nog, zelfs nu een jaar nadat ik borstvoeding heb gegeven draag ik ze nog!

Een goede bh is zo ontzettend belangrijk, als je zwanger bent en je borsten beginnen te groeien, wat stiekem best wel wennen is. Of als je borstvoeding geeft zodat je je niet eerst helemaal hoeft te ontkleden.

Weeën timer app

Aan het einde van de zwangerschap heb ik hier heel veel aan gehad. Iedere keer als het, achteraf vals, alarm was stelde ik hem in. Om na een paar krampjes te moeten constateren dat het nog niet zo ver was en het weer weg zakte.

Ook andere apps zoals spelletjes om te doen voor die ellenlange nachten die je niet slaapt waren ontzettend onmisbaar. In die tijd heb ik ook enorm veel tijd door gebracht op pinterest, om alvast allemaal ideeën op te doen voor als de baby er straks was.

Slippers

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling - Mamaliefde

Nog, een soort van, kledingstuk waar ik niet zonder kon. Namelijk slippers. Bij de eerste was ik uitgerekend aan het begin van de zomer en het was enorm warm. Mijn voeten waren dan ook opgezwollen tot maatje giga.

Alleen op die slippers kon ik nog rondlopen. Bij de tweede heb ik ook heel lang, volgens mij nog tot half oktober, rondgelopen op slippers totdat het gewoon echt te koud werd.

Hydrofiele doeken / zachte swaddles

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling - Mamaliefde

Ik ben enorm fan van hydrofiele doeken. Ik heb dan ook een kast vol liggen, veel meer dan de 6 of 12 die baby uitzetlijsten je voorschrijven. Ik gebruik ze overal voor.

Ideaal om je baby lekker zacht af te drogen, als spuugdoekje of voor als je de fles / borst geeft tegen lekken en spugen. Bij borstvoeding ook handig voor een beetje privacy op openbare plekken.

Oude doeken gooi ik niet weg, maar gebruik ik als dweil als er weer eens een beker over de vloer gaat. Neusjes snuiten. Iedere week draai ik dus wel een wasje met deze doeken.

Mocht ik een derde krijgen dan wil ik ook zeker zo’n hele grote swaddle proberen. Lijkt me ideaal.

Een box

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling - Mamaliefde

Zeker met een dreumes en peuter in huis is een box een musthave. Op deze manier heeft de baby haar eigen ruimte waar ze veilig ligt. Door de spijlen kan ze wel de rest zien. Maar die kunnen er niet direct bij. Als er rustig gespeeld wordt is het ook ideaal om een speelkleed te hebben dat op de grond kan.

Zelf ben ik enorm blij met mijn ronde box die je zo aan de kant schuift zodat je er ook goed onder en achter kan schoonmaken. In de box hangt er standaard een spiegel, een muziekmobiel en een babygym.

Sophie le Giraffe

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling - Mamaliefde

Sophie is niet alleen hip en daarom ontzettend leuk om cadeau te geven / krijgen. Het kan ook enorm functioneel zijn. Zelf heb ik de bijtring van Sophie. Ideaal als er tandjes bij je baby beginnen door te komen. Het natuurlijke rubber is ook niet gevaarlijk voor je baby.

En kan gewoon mee in de vaatwasser om weer schoon te worden.

Draagdoek / Draagzak

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling - Mamaliefde

Zeker als je meerdere kinderen hebt, of je een kind hebt dat veel last heeft van darmkrampjes of om een andere reden graag dicht bij je wil zijn is een draagdoek echt een must.

Op die manier kan je je kindje dicht bij je dragen. En toch je armen vrij hebben om te gaan en staan waar je wilt. Het geeft ook veel rust tijdens slaaptijd, je kindje kan namelijk tenslotte rustig slapen ook als je even niet thuis bent.

Wipstoel / schommelstoel

Musthaves: Handige babyspullen ook voor zwangerschap en bevalling - Mamaliefde

Tot slot is een wipstoel ideaal. Zeker als je baby de leeftijd van vier / zes maanden bereikt en klaar is voor de eerste hapjes. Kan je baby toch een beetje rechtop zitten en de hapjes wegslikken. Een wipstoel is niet alleen handig voor de voeding, maar ook als je baby interesse begint te krijgen in wat er om haar heen gebeurd. Het kan dan rustig rondkijken.

Daarom dat er ook steeds meer kinderstoelen zijn waar er een soort element op de kinderstoel geklikt kan worden wat wel iets weg heeft van een wipstoel.

Bij onze eerste hadden we ook lange tijd een schommelstoel in de woonkamer staan. Ze wilde namelijk continu gewiegd worden, soms is het ook fijn om haar even niet in de draagzak te hebben.

De schommelstoel diende tevens als wipstoel op hoogte. Daarin kwam ze heerlijk tot rust en kon ze ook prima slapen. Het nadeel is echter dat zo’n schommelstoel flink veel inneemt in de woonkamer.

Waar kon jij niet zonder tijdens je zwangerschap?

Linda van Aken