Skip to Content

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën

Veel kinderen vinden 1 april altijd een leuke feestdag. Een dag waarop je de ander eens heerlijk voor de gek kan zetten en 1-aprilgrappen kan uithalen. Hieronder vind je een overzicht van, in mijn ogen, leuke 1-aprilgrappen om als moeder met je kinderen uit te halen.

1-aprilgrappen waar je kind ook om kan lachen, al is het maar achteraf, zijn het leukste. Ondertussen aangevuld met 1-aprilgrappen die ook geschikt zijn op kantoor en in de klas.

Let op: 1-aprilgrappen die absoluut niet meer kunnen of gewaardeerd worden, zijn bijvoorbeeld doen alsof je zwanger bent en een foto van een echo plaatsen.

Wie het vindt mag het houden

Voor de deur een geldmunstuk laten ‘vallen’. Als de kinderen hem willen oppakken op 1 april blijkt hij vastgelijmd te zitten! (of de truc met het touwtje)

Beschimmeld brood

Geef de kinderen vandaag ‘beschimmeld’ brood mee naar school. Dit teken je met een groene / zwarte watervaste stift op het zakje, of koop je kant-en-klaar hier.

Telegram sms

Als de (oudere) kinderen na school gaan spelen bij een vriendje ze een sms-je sturen met een vraag. In plaats van dat het bericht in 1 keer aankomt iedere keer een woord. Ook een leuke 1-aprilgrap voor kinderen die leren lezen en schrijven om op een aantal plekken een woord te schrijven op een memoblaadje, dat ze dan moeten gaan zoeken om de zin compleet te maken. Of op een wc-rol, en die opnieuw oprollen.

Knallende taart

Plak een ballon een beetje plat op een taartondergrond / schaal, spuit hier vervolgens een flinke laag slagroom of icing overheen en versier de taart. Vraag vervolgens aan je kind om hem op 1 april met een scherp mes aan te snijden.

Dinner sushi time

Op 1 april staat er sushi op het menu. Maar niet zomaar. De sushi is namelijk gemaakt van een rijstbar en omwikkeld door een grote zure mat.

Een hartig toetje

Aan het einde van de dag , als iedereen denkt dat de 1-aprilgrappen er op zitten, de kinderen verrassen met een ijstoetje. Surprise; in plaats van roomijs is het aardappelpuree! Variant op de dop van de zoutpot losschroeven of zout in de suikerpot.

Eten met oogjes

Plak op 1 april alle boodschappen in de koelkast oogjes, zeg je kind vervolgens dat het zelf een toetje of wat anders mag pakken in de koelkast. Wedden dat je kind net zulke grote ogen op zal zetten!

Tanden poetsen

Als de kinderen hun tanden willen poetsen komt er opeens niets uit de tube. Dus zullen ze iets harder knijpen. Dan schiet er opeens een rozijntje uit met een deel van de tandpasta. Alleen aan te bevelen als ze nog niet omgekleed zijn, en toch nog het bad in moeten!

Poep onder de schoen

Smeer wat chocoladepasta onder de schoen, en laat ze daar dan mee rond lopen. Natuurlijk wel pas als ze naar buiten gaan, zodat niet je hele huis onder zit!

Stroomstoring

De stroom uit zetten en doen alsof we storing hebben de hele dag.

Bedtijd

Als de kinderen na 1 april naar bed gaan passen ze niet in bed. Ohoh! Dit doe je door een laken onder het dekbed na een twintig centimeter terug te slaan zodat ze niet verder ingestopt kunnen worden. Natuurlijk moet je partner die avond de kinderen naar bed brengen. Wie heeft er dan het meeste lol, jij, de kinderen of je partner?

Lekke waterfles

Nog eentje dan, omdat het zo leuk is. De lekke waterfles; prik op 1 april kleine gaatjes in een waterfles. Als je deze neerzet en even wacht stopt het water met stromen (lang leve viscositeit). Vervolgens het plasje schoonvegen, natuurlijk wel de fles laten staan. En dan wachten tot iemand de fles oppakt; hij / zij wordt verrast met een koude douche.

Knalerwten

Ook met knalerwten (te koop bij feestwinkels, action etc) kun je leuke grapjes uithalen. Bijvoorbeeld door ze onder de wc-bril te plakken en ze afgaan als iemand er op gaat zitten, of wat dacht je van onder de slippers of pantoffels waar ze zo in glijden. In plaats van knalerwten kan je ook gebruik maken van droge pasta. Als dat breekt, krijg je dezelfde ‘knal’.

Fake lover

Stuur jezelf een bos bloemen van een geheime aanbidder, met een kaart en doos bonbons. Lekker jaloers laten worden.

Nepkraslot

Nepkraslot!! Krijg je online kost geen drol. Dan win je zogenaamd 10.000 echt geniaal!

Nepadvertentie

Een nepadvertentie maken dat je bijvoorbeeld de papegaai met kooi gratis wilt weggeven, foto erbij en online gooien met telefoonnummer omdat het met spoed opgehaald moet worden. Telefoonnummer is dan van je niets vermoedende partner…

Gebroken beeldscherm

Ohoh, wat een ramp; het beeldscherm is gebroken op 1 april. Lang leve de digitale tv waarmee je ook foto’s op de tv kan laten zien. Hier kun je een foto vinden die geschikt is voor op het scherm. Of je gebruikt de app cranked screen wallpaper. Wees gewaarschuwd; de reacties hierop kunnen heel heftig zijn!

IPad werkt niet

Heeft je kind een tablet of mag het wel eens op de IPad; maak dan een printscreen van de homepage. Verplaats vervolgens alle apps naar een map en stel de printscreen in als achtergrond. Je kind zal blijven swipen en drukken, maar helaas zonder succes.

Melk over het toetsenbord

Als je kind een eigen laptop heeft dan is deze 1-aprilgrap met melk dat zogenaamd over het toetsenbord is gevallen geweldig. Je maakt deze van witte lijm. De uitleg vind je hier.

Afstandsbediening werkt niet

Nog een digitaal 1-aprilgrapje; plak wat tape over het lampje dat het signaal doorstuurt naar het kastje van de tv. Op die manier komt het signaal niet door en lijkt het net alsof de afstandsbediening niet werkt.

Batterijen verwijderen

Je kan ook de batterijen uit de afstandsbediening halen. Of uit iets anders zodat dat het niet doet.

Datums aanpassen

De datum terugdraaien naar 31 maart, of indien mogelijk naar 32 maart.

Nepkoekjes

2 ronde koekjes op elkaar en daartussen witte tandpasta… ideaal voor pubers die altijd honger hebben

Nepsinsecten

Een gouwe ouwe; een nepinsect in de broodtrommel tijdens de overblijf op school. En dan de juf moeten roepen om hem er uit te halen!

Vieze condoom

Condoom vullen met melk en dan bij je puber in bed verstoppen ;-)

Extra schooldag

Als 1 april op zaterdag valt, doen alsof het een schooldag is, dat je je hebt verslapen. Haasten, klaarmaken sta je buiten, 1 april!

Peniserinzalf halen

Je partner vragen om peniserinzalf te laten halen bij de drogist of de apotheek, als hij het niet kan vinden dan laten vragen aan een medewerker…

Snor / baard

Teken als je kind slaapt met face paint stiften of schmink een baard of snor op het gezicht van je kind. Doe vervolgens alsof je niets ziet en breng je kind zo naar school toe op 1 april.

Wekker alarm

Er zijn twee varianten van deze grap; 1 is de wekkers een uur eerder laten afgaan. Hoe lang duurt het voor ze hier achter komen? Levert wel een uurtje extra spelen op 1 april. Of een aantal wekkers vijf minuten na elkaar laten afgaan en verstoppen over de hele kamer. Zo is een bevriend echtpaar ooit eens verrast tijdens hun huwelijksnacht.

Ei kapot slaan

Vragen of je een ei op iemands hoofd kapot mag slaan voor 5 euro, en dan 2 eieren voor een tientje. Vervolgens maar 1 ei kapot slaan…

Ook goedemorgen

Plak een stadiontoeter achter de deur, iedere keer als die openzwaait kunnen zelfs de buren meegenieten. Hoe lang zou hij blijven zitten? Of zouden de kinderen er juist plezier in krijgen en ben jij de eerste die hem weg haalt?

Klokken verzetten

Geen zomertijd; maar 1 april tijd. De klokken een paar uur vooruit zetten. Dan de wekker “te laat” af laten gaan. Iedereen moet mega haasten om op tijd te komen. Als ze met de jas en schoenen aanstaan vragen welke datum het is. Dan hebben ze al snel door dat het nog veeeeeeeel te vroeg is om te vertrekken

Autocorrect

Je kan ook handmatig de woorden aanpassen van iemands autocorrectie op de telefoon. Zodat iemand ja ipv nee typt en andersom.

Scheetkussen onder kussen

Heb je kussentjes op de bank / stoelen leg daar dan een scheetkussen onder. Als je kind gaat zitten is het net alsof het een scheet laat. Kan natuurlijk ook in de autostoel, als je je kind daar neer zet. Grote kans dat je kind de rest van de dag probeert jou te verrassen met het kussen dus wees op je hoede!

Ontbijt: verkleurde melk

Wat blauwe kleurstof in de melk toevoegen. Bij het ontbijt komt er dan opeens blauwe melk uit het pak!

Nepdop

Dop van de shampoofles, handzeep of afwasmiddel er af halen, en afdichten met een folietje en vervolgens weer de dop er op. Hoe hard je ook knijpt…

Nog een ontbijtgrap; gekrompen ontbijt

Een miniontbijtje serveren in de vorm van een klein eitje op een snackbroodje! Of yoghurt met miniblokjes fruit en een paar ronde cereals die doorgaan voor een bagle.

Folie over fles

De shampoo, handzeep of wat dan ook wat je nodig hebt kan je voor 1 april ‘dichtdoen’ met folie.

Nepijsje

IJsstokje in augurk, gesmolten chocola over augurk en dan wachten of in vriezer tot chocola weer hard is. Dan als ijsje aanbieden…

Casten

Tegenwoordig gaat er veel digitaal en kan je op afstand de tv bedienen. En dus ook de tv aanpassen.

Bevroren ontbijt

En vooruit nog een ontbijtgrap; als je kind graag cereals met melk eet, of gewoon een glas melk, zet deze dan de avond van tevoren in de diepvries zodat het kan invriezen en geef dit dan de volgende ochtend bij het ontbijt. Dat is even raar dat je het niet direct kan opeten.

Naar de wc

Iedereen moet wel een keertje naar de wc. Maar wat als er dan een tape omzit met waarschuwing (bij de bouwmarkt te verkrijgen). De plastic folie onder het zitoppervlakte zullen we maar niet doen, aangezien de kans zeer groot is dat je dat waarschijnlijk zelf moet opruimen. Ook leuk; een bordje met ‘pas geverfd’ meenemen en in het park op een bankje plakken!

Plakband onder de kraan

Plak een plakbandje onder de kraan, als ze dan hun handen willen wassen schiet het water alle kanten op ;-)

Eng gezicht onder de wc

Als je een masker hebt, kan je zelf een gezicht uitprinten en vastplakken onder de wc. Bril dicht en wachten tot iemand half slaperig naar de wc moet.

Vogelpoep op jas

Smeer wat mayonaise op je jas, en trek dan een vies gezicht en doe alsof het vogelpoep is. Smeer wat op je vinger en lik het er dan vanaf. De gezichten van de omstanders zijn goud waard. Wil je het helemaal echt laten lijken maal dan een olijf helemaal fijn en meng die er doorheen.

Limonade drinken

Maar dan wat gelatine aan toevoegen. Als de kinderen aan tafel zitten deel je de glazen uit, zie de verbazing op hun gezicht als er geen druppel uit komt! Nog een gelatinegrap; in een rietje gelatine laten opstijven. Als je deze er uit haalt heb je een soort wormen. Bij wat warmer weer kan je zelf ijsblokjes maken met iets er in, een speelgoedje, of nepvlieg. Hoe lang duurt het voordat ze deze 1-aprilgrap doorhebben?

Cola drinken

Is je partner of zijn de kinderen groot liefhebber van Cola; meng dan ketjap met 7-up en schenk dit in de fles in de koelkast, alleen al doordat je iets anders proeft dan verwacht…

Slijm uit de kraan

Als je denkt wat water te pakken en er opeens slijm uit komt…

Bubbeltjesplastic onder het kleed

Bubbeltjesplastic onder het kleed, dat zal lekker knallen als iemand er overheen loopt.

Chocoladelollies

Van spruitjes, of druiven maak je deze chocoladelollies. Je steekt ze in een spruitje, chocolade smelten en laten drogen. Dan meegeven in de tas naar school. Dat wordt smullen, of toch niet?

Vieze toilet

Ohoh, wat doet die drol op het toilet. En waarom is dan net alle wc papier op?

Of de chocopasta/pindakaas grap op de wc, dat ze even wc papier voor je moeten pakken en je dan je hand onder smeert en het aanpakt.

Lang leve tye-raps

Ook irritant; tye-raps rondom de toiletrol.

Aankleedchaos

Een grap die je bij wat oudere kinderen kan uithalen als ze zelf hun kleding mogen uitzoeken. Of bij je man. Opnieuw de kastjes indelen, zodat hij niets meer kan vinden. Niet aan te raden bij een ochtendhumeur, haast of heel vroeg moeten opstaan. Natuurlijk kun je ook de traditionele 1-aprilgrappen uithalen om bijvoorbeeld krantenpapier of wc-papier in de schoenen van je kind verstoppen zodat ze niet meer passen, of de veters aan elkaar knopen.

Koffie over de laptop

Ohoh, daar zal niemand blij mee zijn.

Loading

Stuur een appje of een mailtje met de tekst loading. Wie zal er gaan klikken of blijven wachten tot het geladen is…

Gang met gevulde bekers

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën - Mamaliefde

De gang staat vol met bekers gevuld met water. Zie daar dan maar overheen te lopen… Zeker als je even naar de wc moet…

Slijm

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën - Mamaliefde

Je zal maar net die nietmachine, of iets anders, nodig hebben wat in het slijm zit.

Verkeerde rol

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën - Mamaliefde

Wedden dat ze dit pas doorhebben nadat ze al op de wc zitten.

Toeter achter de deurbel

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën - Mamaliefde

Als je dan de slaapkamer uit komt in de ochtend ben je goed wakker!

Volle glazen

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën - Mamaliefde

Zoals het briefje al zegt; succes met schoonmaken.

Ministerie van Schone Zaken

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën - Mamaliefde

Deze grap is ontstaan tijdens de coronacrisis toen veel kinderen thuis hun huiswerk moesten maken. Maar met een paar kleine aanpassingen is dit ook zo een interessante grap om uit te halen om ervoor te zorgen dat ze hun kamer opruimen.

Lees ook: 1 april grappen voor op school

Paaseieren zoeken

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën - Mamaliefde

Soms valt Pasen rond 1 april, dan is deze grap altijd een groot succes!

Paasei druiven

1 april grappen voor thuis & ouders; 50 beste, goede en grappigste ideeën - Mamaliefde

Een alternatief op de chocoladespruitjes zijn deze lekkere paaseitjes…

Lees ook: 1 april grappen voor tieners en pubers

Weten jullie nog leuke 1-aprilgrappen voor jullie kinderen?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)
 1. luc schreef:

  vond dit een flauwe mop wilde gisteren in wallonie aqauriumvisjes kopen in tuincentrum ik vroeg om 2 platy’s uit de bak te vissen en plots vroeg het meisje heb je ook een vergunning om vissen te kopen ik zou dit op de gemeente moeten halen en dan terug keren .snappen jullie dit verhaal ik ben zonder vissen naar huis gegaan. is dit nu een april grap of is dat echt weet iemand het antw .koop al jaren visjes dit heb ik nog nooit meegemaakt .

 2. Leonie schreef:

  Ik heb 3 kids de oudste is altijd druk bezig dus heb ik haar terug gepakt ze was niet zo blij maar was wel geniaal heb vandaag de afstandsbediening grap gedaan de drol op de wc en de kraan die opeeens overral heen spuit

 3. Fleur schreef:

  Die grap van de tandpasta heb ik een keer met mijn vader uitgehaald, vijf jaar geleden, dat was erg grappig ;-) Er zitten leuke grappen tussen, een paar ga ik wel uithalen vrijdag, bedankt!

 4. annika schreef:

  Ik mis als juf het ouderwetse krijtbord; Tussen de gewone krijtjes legde ik een snoepkrijtje neer (Ik wist natuurlijk welke het was). Tijdens de uitleg op het bord, stak ik dan ineens dat krijtje in mijn mond. De blikken die ik daarop kreeg waren onbetaalnaar! Natuurlijk kregen de kinderen aan het einde van de les ook een krijtje.

 5. Sonja schreef:

  Mijn vriend en ik vieren ons jubileum altijd op 1 april, omdat meneer deze datum tenminste kon onthouden (!). Geen grap!
  O ja, ben zelf wel in een 1 april grap getrapt; even tijdens het Editie NL weerbericht, over dat er in het weekend winter aan kwam. Ik dacht neeeeee. Twee tellen (of wat meer) later; oh wacht.. het is 1 april hè…

 6. jackiedeklerk schreef:

  wahahaha
  Mijn favoriet blijft in het koffieautomaat de melk en chocolademelk om wisselen…

Comments are closed.