Skip to Content

Vriendenweekend boeken? 5 leuke tips voor een weekend weg met vrienden!

Vriendenweekend boeken? 5 leuke tips voor een weekend weg met vrienden!

Wordt het weer tijd om het jaarlijkse vriendenweekend te boeken, maar heb je nog werkelijk geen idee waar jullie graag naar toe willen? Geen paniek! Daar gaan we je op deze pagina bij helpen.

Sowieso klinkt een weekend weg met vrienden als een super leuk idee en gelukkig zijn er in Nederland veel leuke plekken voor gezelligheid! Om jou te inspireren voor een legendarisch vriendenweekend, deelt Tom van Galekkeropvakantie.nl al zijn tips voor leuke groepsactiviteiten, vakantiebestemmingen en groepsaccommodaties.

Wat zijn leuke activiteiten voor een weekendje weg met vrienden?

Een vriendenweekend is niet compleet zonder een leuke groepsactiviteit te ondernemen. Alleen kan het nogal lastig zijn om iets te verzinnen, waarbij iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Mijn tip is dan ook om bij je groepsgezelschap na te vragen welk soort uitjes ze leuk vinden.

Denk hierbij aan sportieve activiteiten, dagtours en proeverijen, maar ook aan rondleidingen, teambuilding of ontspanning.

Zodoende kun je een combinatie maken waarbij iedereen in ieder geval één activiteit heel leuk vindt! Populaire groepsactiviteiten van dit moment zijn solex rijden, bowlen, een dagje pretpark, paintballen en e-chopper tours.

Leuke vakantiebestemmingen voor een vriendenweekend

Als je hebt bepaald wat je zoal wilt doen tijdens het vriendenweekend is de volgende logische stap om een leuke bestemming te kiezen waar je deze activiteiten kunt uitvoeren. Hieronder tref je een aantal tips voor zowel groepsaccommodaties als activiteiten per regio:

Activiteiten en groepsaccommodaties in Limburg

Zuid-Limburg is zonder twijfel één van de favoriete plekken voor een weekendje weg met vrienden. Niet alleen vanwege het mooie heuvellandschap, maar zeker ook omdat je vanuit hier gemakkelijk alle kanten op kan.

Zo vind je er leuke steden zoals Valkenburg en Maastricht, maar kun je ook gemakkelijk de grens over richting België en Duitsland. Enkele leuke groepsactiviteiten in Zuid-Limburg zijn vlaaien bakken, wijnproeven, geocaching en grotbiken (in Valkenburg).

Voor mooie groepsaccommodaties kun je terecht op één van de prachtige Landal-parken of op zoek gaan naar een authentieke carrehoeve of vakantieboerderij.

Leestip: bekijk de pagina met luxe én goedkope groepsaccommodaties in Limburg

Activiteiten en groepsaccommodaties in Noord-Holland

Ga je liever met z’n allen naar de kust? Dan is een verblijf in Noord-Holland zeker aan te raden. Hier tref je populaire badplaatsen zoals Scheveningen, Bloemendaal en Zandvoort, maar kun je ook de rustige stranden opzoeken in Callantsoog of Egmond aan Zee

Daarnaast is het super leuk idee om met z’n allen het pittoreske Volendam te bezoeken of een rondvaart te boeken bij de Heineken Experience. Zo geniet je van een alcoholische versnapering tijdens een rondvaart en kom je meer te weten over het brouwproces van Nederlandse grootste biermerk.

Wat betreft groepsaccommodaties zijn er met name in Julianadorp, Zandvoort en Schoorl veel leuke opties te vinden.

Activiteiten en groepsaccommodaties op de Waddeneilanden

Voor een gezellig vriendenweekend kun je natuurlijk ook gewoon de boot pakken naar de Waddeneilanden. Over het algemeen is Texel het populairste eiland, waar tevens het meest te beleven valt.

Hier kan zowel jong als oud zich uitstekend vermaken en zijn tal van mogelijkheden voor groepsactiviteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellige bierproeverij, blokarten op het strand of een solextour?

Zoek je toch iets meer adrenaline? Dan kun je hier zelfs een rondvlucht boeken, parachutespringen en skydiven! Voor leuke groepsaccommodaties kun je terecht op het luxe vakantiepark de Krim.

Activiteiten en groepsaccommodaties op de Veluwe

Een andere leuke plek voor een vriendenweekend is de Veluwe. Hier tref je een mooie mix van gezellige dorpjes, leuke steden en prachtige natuur.

En voor leuke groepsactiviteiten ben je hier ook aan het juiste adres! Zo kun je een mooie fietstocht door Nationaal Park Hoge Veluwe maken, klimmen door de bossen of samen de Hanzesteden ontdekken.

Doe je het liever rustig aan? Dan kun je ook een sloepentocht maken of samen genieten van een gezellige bierproeverij. Wat betreft groepsaccommodaties is de keuze echt enorm. Van grote vakantiehuizen tot prachtige kampeerboerderijen: op de Veluwe zijn al jouw vrienden welkom!

Waar ga jij naar toe tijdens jouw vriendenweekend?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er in Nederland meer dan voldoende mogelijkheden om een gezellig vriendenweekend te boeken.

Weet jij al waar je naar toe gaat? Laat het ons dan even weten via een reactie onder deze pagina. Hopelijk hebben de tips je meer inspiratie gegeven en we wensen je alvast een super leuke tijd toe!

Floortje