Skip to Content

Spellenspektakel & Nederlands Speelgoed Festival

Spellenspektakel & Nederlands Speelgoed Festival

Het Spellenspektakel is begin november terug in Jaarbeurs Utrecht. Deze keer groter en uitgebreider dan ooit! Spellenliefhebbers kunnen genieten van maar liefst 20.000 m2 vol met de nieuwste bord- en kaartspellen, de klassiekers, demonstraties, en verschillende (Trading Card Game) toernooien. Bovendien is de beurs uitgebreid met het Nederlands Speelgoed Festival, waar gezinnen het nieuwste speelgoed kunnen bekijken en uitproberen. Jong en oud kan zich laten inspireren om de spellen- en speelgoedkast aan te vullen.

Jaarbeurs Utrecht

Spellenspektakel & Nederlands Speelgoed Festival - Mamaliefde.nl

Jaarbeurs Utrecht staat twee dagen lang in het teken van (bord)spellen en speelgoed. Het is hét uitje voor het hele gezin en biedt voor ieder wat wils. Twee hallen zijn gevuld met een divers aanbod van spellen: van educatieve kinderspellen tot strategische bordspellen, en van gezellige familiespellen tot spannende kaartspellen.

Neem plaats aan één van de vele speeltafels om een spel uit te proberen, de aanwezige speldemonstranten helpen je op weg en voorzien je van slimme tips.

Nederlands Speelgoed Festival

Spellenspektakel & Nederlands Speelgoed Festival

In een derde hal vindt het Nederlands Speelgoed Festival plaats. Bekende Nederlandse speelgoeduitgevers zoals Hasbro, Spinmaster, Zuru en Schleich tonen hun nieuwste producten en bezoekers kunnen er uitgebreid mee spelen.

Daarnaast zijn de winnende producten van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 te bewonderen, het keurmerk voor goed en veilig speelgoed. Bovendien vindt de finale van de wedstrijd ‘Ontwerp het Kinderboekenspel’ plaats, waarbij basisschoolleerlingen een spel ontwerpen rondom hun favoriete kinderboek. Het winnende spel wordt echt geproduceerd.

Trading Card Game

Tot slot kunnen Trading Card Game liefhebbers in deze derde hal deelnemen aan spannende toernooien, hun kaartendecks uitbreiden en hun strategie verbeteren. Magic, het Japanse One Piece en natuurlijk Pokémon zijn vertegenwoordigd.

Voor iedereen die nooit uitgespeeld raakt: bezoek het Spellenspektakel op 4 en 5 november in Jaarbeurs Utrecht!

Let op: Een ticket geeft toegang tot zowel het Spellenspektakel als het Nederlands Speelgoed Festival. Voor families is er een speciaal familieticket.

Linda van Aken