Skip to Content

Lego sets voor volwassen mannen om cadeau te geven voor vaderdag of verjaardag

Lego sets voor volwassen mannen om cadeau te geven voor vaderdag of verjaardag

Mijn man is het typische voorbeeld van de uitspraak “Mannen blijven kinderen, alleen het speelgoed wordt duurder”. Natuurlijk verschilt het per man in hoeverre dat van toepassing is, bij de één iets meer dan de ander.

Maar in iedere man schuilt ergens nog het jongetje. Een jongetje dat het nog steeds erg leuk vindt om te spelen. En wat is er dan leuker dan om te spelen met LEGO?

Speelgoed waar je vroeger op jonge leeftijd ook al mee speelde en interessant blijft. Alleen zullen de voorkeuren veranderen. LEGO is dan ook zeer geschikt als vaderdagscadeautje, want tja wat moet je anders geven als je alles al ‘hebt’ of zelf gekocht wordt.

Samen bouwen

Het leuke van LEGO is ook dat je dit samen kan doen; we hebben regelmatig een set die we dan op tafel zetten zodat we daar met zijn vieren aan kunnen bouwen. Het voordeel is dat er verschillende zakjes zijn zodat iedereen een zakje kan pakken.

Wel even rekening houdend met of het doorbouwen is of iets voor ‘erbij’ en de instructie even openen via de app zodat je niet met zijn vieren in hetzelfde boekje kijkt.

Ook kan je prima afspreken dat de één zoekt en klaarlegt en de ander kan bouwen. In de kerstvakantie hebben we ook een grote LEGO-set gehuurd; namelijk een Millenium Falcon die manlief samen met zijn zoon in elkaar heeft gezet. Een leuk projectje voor tijdens de vakantie en een perfect momentje samen met de kinderen.

Zo sla je dus eigenlijk twee vliegen in een klap; een leuk cadeautje waar hij veel plezier aan zal beleven. En meteen een qualitytimemomentje met de kinderen.

Kortom iets fysieks en weer een mooie herinnering erbij! Daarom ook dat manlief de boomhut krijgt. Een uitdagende set om in elkaar te zetten, en leuk voor de kinderen om vervolgens met de minifigs mee te gaan spelen.

LEGO voor volwassenen

De serie LEGO Masters is het bewijs dat LEGO niet alleen interessant is voor kinderen, maar ook volwassenen hier nog graag mee spelen. Sommigen zelfs met complete LEGO-kamers.

En mijn man is daar geen uitzondering in, en heel eerlijk zelf ben ik er ook nog groot fan van. Zo heb ik voor Valentijnsdag een boeket gekregen met LEGO-bloemen en later nog de tulpen erbij gekocht als lentedecoratie. Die staan gewoon in de vaas in de woonkamer.

Een tijdje terug hebben we al het speelgoed beneden uit de woonkamer weggehaald en naar de kinderkamers verhuisd, op de LEGO na. De losse LEGO staat (netjes gesorteerd op kleur) in twee ladekasten in de woonkamer zodat daar altijd mee gespeeld kan worden.

Boven staat er op de gang een vitrinekast met diverse LEGO-sets van de trein tot Ninjago, Star Wars, Friends, City en Hidden Side waar de kinderen regelmatig een set uithalen om mee te spelen. Voor de meeste mannen zijn er weer heel andere sets interessant. Denk daarbij bijvoorbeeld aan thema’s zoals entertainment (van nu maar ook van vroeger), muziek en kunst, reizen en geschiedenis, wagens en sport.

Maar wat zijn nu interessante bouwsets voor mannen?

LEGO Ghost Busters™ ECTO-1 (10274)

Lego sets voor volwassen mannen om cadeau te geven voor vaderdag of verjaardag - Mamaliefde

Vader staat altijd paraat wanneer er zich monsters onder het bed verschuilen, but if there’s something strange in your neigbourhood, who you gonna call? Ghostbusters!

Maak kennis met de coolste spookmobiel ter wereld: de LEGO Ghost Busters™ ECTO-1.

De spokenvangers maken zich klaar, de sirenes loeien, en papa amuseert zich urenlang met het bouwen van deze 2352-delige wagen. Met de draaibare schuttersstoel vangt hij zelfs spoken terwijl de Ghostbusters ECTO-1 door de straten scheurt!

Grote kans dat papa als kind heeft kennis gemaakt met deze films en zich tijdens het bouwen weer helemaal kind voelt en deze nostalgie kan delen met zijn kinderen. Om daarna natuurlijk de film weer eens te bekijken ;-)

Deze set vind je hier

LEGO Ferrari 488 GTE “AF Corse #51 (42125)

Lego sets voor volwassen mannen om cadeau te geven voor vaderdag of verjaardag - Mamaliefde

Is jouw papa gek op auto’s, droomt hij ‘s nachts over het circuit van Zandvoort? Met LEGO bouwt hij geduldig aan zijn eigen favoriete miniatuur Lamborghini, Land Rover of Aston Martin. De LEGO Ferrari 488 GTE “AF Corse #51” bevat alle authentieke details, inclusief V8 motor, en doet de schoonheid van Ferrari alle eer aan.

Het resultaat is een prachtig race-icoon van 13 op 48 cm waarmee papa kan uitpakken bij al zijn vrienden. Kan hij zelf racen in plaats van kijken hoe Max Verstappen de wedstrijd wint. ;-)

Deze set vind je hier

LEGO vleugelpiano (21323)

Lego sets voor volwassen mannen om cadeau te geven voor vaderdag of verjaardag - Mamaliefde

Weet jouw vader alles af van notenleer en geniet hij ervan om rustig naar muziek te luisteren? De LEGO Vleugelpiano is een verbluffende symfonie in bouwprecisie: het toetsenbord bestaat uit 25 toetsen, elk verbonden met een eigen hamertje.

Door middel van een ingebouwd motortje en een app, speelt de piano zelf nummers mee met je smartphone.

De magnifieke LEGO Vleugelpiano is een echte must have voor papa-muziekliefhebbers en staat beeldig in elke woonkamer. Dat is een staande ovatie waard!

Deze set vind je hier

LEGO 123 Sesame Street (21324)

Lego sets voor volwassen mannen om cadeau te geven voor vaderdag of verjaardag - Mamaliefde

Grote kans dat je vroeger als kind ook al naar Sesamstraat hebt gekeken en de kinderen nu ook kennis maken met Pino, Koekiemonster en de andere bewoners. Hoe gaaf is dan deze speelset waarbij je je eigen avonturen kan naspelen.

Net zoals in de andere sets is er ook bij deze set veel oog voor detail en zijn de kamers helemaal nagebouwd.

Wel handig om te weten is op de Amerikaanse Sesame Street waarbij toch een paar verschillen zijn met de Nederlandse variant.

Deze set vind je hier

LEGO Beatles portret (31198)

Lego sets voor volwassen mannen om cadeau te geven voor vaderdag of verjaardag - Mamaliefde

Is je man een muziekliefhebber dan is er best een kans aanwezig dat hij vroeger (of nu nog steeds) naar de muziek van de Beatles heeft geluisterd. Wie kent de nummers niet van Yellow Submarine, Let it Be of Hey Jude?

Deze set is een uniek eerbetoon aan deze legendarische band en bestaat uit verschillende platen waarop je de portretten namaakt met een soort LEGO-mozaïek. Weer eens een andere ervaring dan het 3D bouwen.

Deze set vind je hier

LEGO Ideas Boomhut (21318)

Lego sets voor volwassen mannen om cadeau te geven voor vaderdag of verjaardag - Mamaliefde

Last but zeker not least is deze gigantische boomhut. Een flink bouwwerk met meer dan 3000 steentjes vol kleine details. De boom bestaat uit drie kamers; een woonkamer, badkamer en slaapkamer.

Daarnaast zijn er losse onderdelen zoals een picknicktafel, schommel en een kampvuur. Bij deze boomhut worden ook Minifigs geleverd (vader, moeder en twee kinderen) zodat er ook hele avonturen mee beleefd kunnen worden.

En hoe gaaf is het dat er niet alleen groene blaadjes bij zitten, maar je de boom kan aanpassen aan het seizoen door te vervangen met bruine bladeren?

En het zit hem natuurlijk ook in de details; de bladeren zijn gemaakt van plantaardige polyetheen plastic, een natuurlijke variant dus waarmee LEGO laat zien ook te denken aan de toekomst van onze kinderen.

Deze set vind je hier

Ook de ‘traditionele’ thema’s zoals LEGO Star Wars en LEGO Architecture zijn zeer geschikt voor vaders ;-)

Linda van Aken