Skip to Content

Playmobil Volkswagen T1 Campingbus speelgoed review

Playmobil Volkswagen T1 Campingbus speelgoed review

Dat ook speelgoed leuk is voor volwassenen bewijst deze Volkswagen T1 Campingbus. De adviesleeftijd is vanaf 5 jaar, maar als je kijkt naar de reviews zijn het vooral volwassenen die deze campingbus aanschaffen. En ik begrijp helemaal waarom; de klassieke modellen van de Volkswagen zijn nog steeds enorm populair.

Daarom is deze campingbus, compleet met Volkswagenlogo en velgen een echte aanrader voor de liefhebbers voor in de verzameling. Of voor kinderen die graag met Playmobil spelen en hiermee hele verhalen kunnen spelen. ;-)

Playmobil Volkswagen T1 Campingbus

Playmobil Volkswagen T1 Campingbus speelgoed review - Mamaliefde
Playmobil Volkswagen T1 Campingbus review en Winnaar Speelgoed van het jaar - Mamaliefde.nl
Playmobil Volkswagen T1 Campingbus speelgoed review - Mamaliefde
Playmobil Volkswagen T1 Campingbus speelgoed review - Mamaliefde
Playmobil Volkswagen T1 Campingbus speelgoed review - Mamaliefde

Hij is al decennialang een icoon op de weg: de Volkswagen T1 Campingbus. Generaties lang geliefd, talloze avontuurlijke mensen hebben er de wereld mee rondgereisd.

De PLAYMOBIL-versie van de klassieke kampeerbus heeft ook veel iconische details, zoals de iconografische voorkant. In V-vorm met rode en witte kleurscheiding en rood VW-logo, afgerond dak, gedeelde voorruit en afneembare dakdrager.

Het authentiek vormgegeven interieur wordt zichtbaar wanneer het dakgedeelte wordt geopend. Het interieur van de T1 biedt een stijlvolle klaptafel met twee stoelen en een spoelbak met koelkast. De bank met een typisch jaren ’60 ruitpatroon kan worden omgebouwd tot een ligvlak voor twee personen.

Ook de zijdeuren kunnen geopend worden, met een plank voor de boodschappen erin en een uitklapbare plank en een spiegel geïntegreerd in de andere deur. De Volkswagen T1 Campingbus: instappen, wegrijden en genieten van de vrijheid!

Als de doos binnenkomt ziet het er zo gaaf uit dat ik hem meteen in elkaar wil zetten. Met behulp van de uitleg zitten zo alle meubels vast, de lampen bevestigd en zijn de deuren, spiegels en lampen toegevoegd.

De stickers maken het interieur en de losse accessoires compleet. De campingbus is zo in elkaar gezet. Toen dochter thuis kwam en de Volkswagenbus zag was ze enthousiast en begon ze ermee te spelen.

Al snel was er een heel verhaal gemaakt van papa en mama, met papa achter het stuur en mama met de kaart en het fototoestel die op reis gingen naar de bergen. En in de wagen sliepen, terwijl de papa de auto moest maken toen hij ging roken en mama die ging koken.

Winnaar Speelgoed van het Jaar

Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen niet alleen leuk is voor kinderen. Er zijn dan ook al lang niet meer alleen puzzels en bouwpakketten voor kinderen! Ook in groepen spelen is leuk en wordt steeds vaker door jongvolwassenen gedaan.

Het aanbod aan interessante en leuke spellen wordt dan ook elk jaar groter. Themaspellen, waar je een langere tijd mee bezig bent, spellen die je kennis testen, maar ook kid-adult. Dat is een nieuwe trend en betekent speelgoed gericht op volwassenen.

Waarom niet? Kleuren, bouwen, puzzelen en spellen spelen is ontspannend, geeft plezier en houd je jong en scherp!

Het juryrapport zegt er het volgende over:

De Volkswagen T1 Campingbus is een natuurgetrouwe miniversie van de gelijknamige iconische bus uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Het interieur is eveneens in detail van de echte bus gekopiëerd, met tafel, kasten en opklapbare zitbank.

Twee Playmobilpoppetjes en attributen maken het geheel compleet. Leuk voor de verzamelaars en degenen die ooit in een dergelijk busje op vakantie gingen.

Wist je dat Playmobil al meer dan 45 jaar bestaat en er miljarden speelfiguurtjes zijn gemaakt? En dat de poppetjes geen neus hebben omdat die ook op de meeste kindertekeningen ontbreekt?

Linda van Aken