Skip to Content

30 seconds junior spel review & spelregels

30 seconds junior spel review & spelregels

30 seconds is een begrip in de spelletjeswereld; een echte klassieker waarbij je binnen een aantal seconden zoveel mogelijk begrippen moet raden. Er zijn verschillende varianten van dit spel en wordt zelfs op de radio gespeeld. Een paar jaar geleden was dit spel genomineerd voor Speelgoed van het Jaar.

30 Seconds is een typische ‘partygame‘. Voor dit spel heb je minimaal 3 spelers nodig of 2 tot 4 teams van 2 of meer personen. Super leuk dus om met het gehele gezin te spelen, ongeacht de leeftijd van de kinderen. Wederom een succesvol spel van 999 games dus.

30 Seconds Junior

Speciale kindereditie van dit spectaculair partyspel voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt in teams. Eén van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven.

Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish?

Deze editie bevat begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor jeugdige spelers. Zo zijn kinderen nu ook waardige tegenstanders!

Naast het spel zijn er diverse uitbreidingen beschikbaar om zo het aanbod van begrippen uit te breiden zodat je na een aantal keer spelen niet alle begrippen al kent en dus makkelijker kan raden. Al is dat stiekem nog best een uitdaging aangezien het een groot aantal begrippen zijn.

Spelregels 30 seconds Junior

30 seconds Junior is een spel met eenvoudige spelregels dat snel is uitgelegd; het is een bordspel waarbij het team van spelers dat als eerste de finish haalt.

Het aantal stappen dat je mag zetten wordt bepaald door een combinatie van geluk, namelijk het aantal ogen op de dobbelsteen dat je gooit. Als een stukje ‘kennis’ waarbij je binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen moet raden.

De kleur van het vakje bepaalt of je de oranje of groene kant moet raden. Vervolgens draai je de zandloper om en worden de begrippen op de kaartjes beschreven, maar dan zonder de begrippen zelf, maar ook alfabetletters, vertalingen, rijmt op of klinkt als of voorwerpen aanwijzen.

Dit is dus een wezenlijk verschil met hints waarbij ook het lichaam en gebaren gebruikt mogen worden. De begrippen variëren van rolstoel tot Het Lelijke Eendje, en van duizend tot Madame Tussauds. Heel erg breed dus.

Op iedere kaart staan 5 begrippen en je kan zelf bepalen welke je als eerste beschrijft mag je zelf bepalen. Net welke jij makkelijker vindt of vermoedt dat sneller wordt geraden.

Als de 30 seconden op zijn wordt wordt het aantal ogen dat je hebt gegooid van het aantal geraden begrippen gehaald, dat bepaalt het aantal stappen dat je vooruit mag zetten. Daarna is het andere team weer aan de buurt totdat er een team is dat als eerste over de finish komt.

Ervaringen Party Games

De adviesleeftijd van dit spe is 7 jaar, en dus geschikt voor jongere kinderen. Onze zoon had er in het begin wel een beetje moeite met het beschrijven van de begrippen. Hij noemde dan al snel het begrip zelf en had wat oefening nodig hoe je daarom heen praat.

In het begin hebben we hem dus een paar keer geholpen met voorbeelden. Na oefening ging dit wel beter. Al waren sommige begrippen nog een uitdaging omdat hij niet wist wat het begrip inhield.

Dochter vond het daarentegen een super spel, ze was heel erg goed in het raden van de begrippen en ook heel creatief met het beschrijven van de begrippen zodat ik dat kon raden.

We speelden namelijk een variant jongens tegen de meiden. Met oudere kinderen is dit ook een heel leuk spel om te spelen op een kinderfeestje.

Linda van Aken