Skip to Content

Tijdschriften voor moeders; van mama tot pubertijd

Tijdschriften voor moeders; van mama tot pubertijd

Tijdschriften lezen: doe je het om gewoon even te ontsnappen aan de sleur of stress van alle dag of doe je het om informatie op te doen? Het kan immers allebei. En een goed tijdschrift zorgt misschien wel voor beide tegelijkertijd.

Welk tijdschrift is jouw favoriet? Veel tijdschriften hebben een bepaalde doelgroep. Tijdschriften specifiek over kinderen en voor moeders, die zijn er in meerdere variaties.

Daarnaast zijn moeders ook nog altijd gewoon vrouw, dus is het fijn als deze bladen meer behandelen dan alleen maar opvoedkwesties en hoe je kind zich zal ontwikkelen…

Veranderend aanbod tijdschriften voor moeders

Toen ik nog jonge kinderen had, was er nog de Kinderen (vergelijkbaar met Ouders van Nu) en voor moeders met oudere kinderen kwam je uit op de J/M. Laatstgenoemde is online nog wel te vinden. Ook had je nog zoiets als Groter Groeien.

Was er een te groot aanbod? Is online lezen ondertussen populairder geworden? Toch zijn er juist ook weer nieuwe bijgekomen. Dus misschien ligt het wel aan de manier van kijken naar opvoeden?

Is er meer behoefte aan een bepaald gedachtegoed achter het geheel? Happi.Kidz bijvoorbeeld, of Kiind, zijn nog vrij jong en hebben beiden een duidelijke lezersgroep voor ogen.

Ouders van nu

Tijdschriften voor moeders; van mama tot pubertijd - Mamaliefde

Hét tijdschrift voor ouders met een baby, peuter of kleuter, of voor ouders ‘in wording’. Lees alles over de zwangerschap, bevallingen en het jonge kind.

Het blad verschijnt 16x per jaar en is vooral een informatief blad, maar wel zo geschreven dat je er lekker mee gaat zitten met je kopje thee.

Verhalen ook over andere moeders en gezinnen en hoe zij met dingen omgaan. Naast het tijdschrift hebben ze ook elk jaar themanummers.

Het blad bestaat al ruim 50 jaar! Grote kans dat oma het dus ook al gelezen heeft vroeger en wie weet misschien je eigen oma ook wel?

Meer informatie vind je hier.

Kek mama

Tijdschriften voor moeders; van mama tot pubertijd - Mamaliefde

Kek Mama is een echte glossy, die niet alleen de aandacht vestigt op kinderen, maar ook over relaties, mode, beauty en bijvoorbeeld reizen gaat. Daarnaast is dit blad ook bedoeld voor moeders met oudere kinderen (tot 12 jaar).

Een blad voor moeders, die daarnaast toch ook gewoon vrouw zijn. De afwisseling is dus vrij groot en leest heerlijk weg. Iedere 4 weken verschijnt een nieuwe glossy.

Viva Mama

Tijdschriften voor moeders; van mama tot pubertijd - Mamaliefde

Het magazine Viva heeft ook een uitgave gericht op moeders. Deze Viva Mama is gericht op moeders met kinderen tot 5 jaar. Viva Mama gaat over van alles wat met jonge kinderen, bevallingen en zwangerschap te maken heeft.

Hoe voed jij je kind op, wat staat je te wachten bij je bevalling en hoe doen anderen het? Maar Viva Mama weet natuurlijk ook dat er nog meer is dan alleen kinderen.

Dus worden er ook artikelen geschreven over woontrends, modetrends, werk en bijvoorbeeld seks. Een gevarieerd aanbod dus.

Fabulous Mama

Tijdschriften voor moeders; van mama tot pubertijd - Mamaliefde

In dezelfde categorie als Kek en Viva kun je de Fabulous Mama scharen. Een blad wat zich echt volledig richt op jonge moeders. Maar ook hier is er aandacht voor het moederschap en voor het vrouw-zijn op zich.

Een blad wat inspireert door prachtige illustraties en bijvoorbeeld de ontwikkelingspsycholoog aan het woord laat.

Persoonlijke verhalen komen hier ook voor en taboes kunnen gewoon worden besproken. Maar ook heel andere onderwerpen komen voorbij. Duurzaamheid bijvoorbeeld.

Kiind

Tijdschriften voor moeders; van mama tot pubertijd - Mamaliefde

Nee, het is geen schrijffout. Inderdaad Kind met dubbel i. Een heerlijk blad over natuurlijk ouderschap. Eerst online, maar ondertussen een echt magazine, die 4x per jaar verschijnt.

Lees van alles op het gebied van natuurlijk ouderschap en bij een abonnement ontvang je naast de vier dikke magazines ook nog 2 e-books die ingaan op een bepaald onderwerp.

Kiind heeft ook een Kiindacademie en daar kun je als abonnee met korting van gebruik maken. De onderwerpen zijn net even minder standaard. Denk maar aan zoiets als ‘peuter aan de borst’ of ‘luisteren naar je intuïtie’. Heb je interesse in natuurlijk ouderschap dan zou dit zomaar je lijfblad kunnen worden.

Happinez

Ken je de Happinez? Het magazine dat zich richt op spiritualiteit en geluk? Ze hebben ook een uitgave voor ouders. Eerst verscheen deze als extra uitgave van de Happinez maar inmiddels is het een eigen magazine geworden, waar je je gewoon op kunt abonneren.

Happi.kidz is anders dan de andere bladen omdat het niet zozeer over opvoeden gaat, maar juist over zaken als verbondenheid met de natuur, rituelen ontwikkelen, bewust ouderschap etc. Inspiratie ten over dus.

Houd je van de stijl van Happinez en de onderwerpen die hierin behandeld worden? Dan kun je deze leefstijl heerlijk combineren met je (nieuwe) rol als ouder en Happi.kidz kan je hier uitstekend bij inspireren.

Het blad verschijnt vier keer per jaar en staat nu dus los van een abonnement op Happinez. Hoewel Happinez-abonnees wel met korting een abonnement op de Kidz kunnen afsluiten.

Sestra Mama

Sestra mama is hét magazine voor elke moeder. Voor de mama die (continu) op zoek is naar de work-lifebalans en tijd voor zichzelf en haar omgeving. Sestra mama biedt je een moment van rust voor jezelf, leert je dingen en daagt je uit. En ze wil je vooral laten weten: je mag mama zijn op jóúw manier: #zobenikmama.

Daarnaast vind je in het magazine recepten, columns, verdieping, diy, inspirerende tips, en veel persoonlijke verhalen over moederschap, (geloofs)opvoeding, relaties, werk en plezier.

Glossy’s

Ook de echte glossy’s doen het goed. Een breder aanbod dan alleen maar opvoeden en ontwikkeling van je kind doen het duidelijk dus ook beter… (zou je zo tenminste zeggen). Een breder aanbod aan artikelen maakt een tijdschrift natuurlijk ook interessanter.

Naast deze glossy’s, gericht op moeders, zijn er natuurlijk ook nog vrouwenbladen die niet specifiek op moeders gericht zijn. Wat dan aan de andere kant weer helemaal niet wil zeggen dat je dus niets over kinderen te lezen krijgt.

Welke bladen er dan zijn? Dat lijstje is nog veel groter, maar even in het kort een aantal ideetjes:

 • Margriet
 • Libelle
 • Vrouw
 • Vriendin
 • Linda
 • Elle
 • Glamour
 • Flair
 • Viva
 • Flow magazine
 • Happinez
 • Eva Magazine
Moederschap
Wil Cats
Volg me via: