Skip to Content

50 Excuses van een moeder naar haar kind

50 Excuses van een moeder naar haar kind

Opvoeden is als een marathon: soms struikel je, soms haal je een recordtijd. Maar wat als ik je vertel dat er onderweg naar die denkbeeldige finishlijn maar liefst 50 excuses zijn die een moeder kan gebruiken? Laten we samen een kijkje nemen in de wereld van opvoeding, waar schuldgevoelens en goedbedoelde excuses hand in hand gaan.

 1. De slaapmonster smoes: “Schat, mama heeft vannacht niet genoeg slaap gehad. Dat was geen prinses op dat witte paard, dat was mama die probeerde te slapen.”
 2. De tijdsvervorming truc: “Sorry liefje, ik heb een soort tijdmachine waarin vijf minuten echt voelen als één. Voor je het weet, is het bedtijd.”
 3. De technologie twist: “Oeps, de tablet is leeg. Mama moet nu even opladen, dus laten we samen iets anders doen… als de iPad weer tot leven komt.”
 4. De vergeten voorraad verklaring: “Mama heeft de koekjes echt niet verstopt. We zijn gewoon vergeten boodschappen te doen. Het is een schatzoektocht in de voorraadkast!”
 5. De ongewilde verstoppertje ontsnapping: “Jij verbergt je achter de bank, en ik doe alsof ik je niet kan vinden. Goed, klaar voor de tweede ronde?”
 6. De slordige superheld alibi: “Mama moest de was doen en vergat dat ze een superheld zou zijn vandaag. Je begrijpt het wel, toch?”
 7. De creatieve chaos uitleg: “Kijk eens naar deze kunstwerken op de muur! Dat was geen slordigheid, maar moderne kunst. Picasso zou trots zijn.”
 8. De anti-spinazie samenzwering: “Mama houdt ook niet van spinazie, maar de superhelden eten het altijd. Het is geheime informatie, shh!”
 9. De kledingkast confusie: “Sorry, lieverd. Mama dacht dat het een themadag was op school, vandaar dat je in je piratenkostuum zit.”
 10. De verwisselde woorden warboel: “Oh, ik bedoelde niet ‘nee’, ik bedoelde ‘ja’. Woorden zijn soms net zo in de war als mama’s hoofd.”
 11. De telefoonverdwijntruc: “Mama kan haar telefoon niet vinden. Laten we samen zoeken en ondertussen een echt gesprek voeren.”
 12. De magische melodie mystificatie: “Sorry dat mama vals zingt. Het is een nieuwe trend, echt waar. Je hoort het steeds vaker op de radio.”
 13. De verstoorde verhaaltjestijd verontschuldiging: “Mama viel in slaap tijdens het voorlezen omdat het verhaal zo ontspannend was. Het was een compliment voor de schrijver.”
 14. De onzichtbare toverstaf vergissing: “Oh, je zag mama’s toverstaf niet? Het is een geheime toverstaf die alleen werkt als niemand kijkt.”
 15. De regenachtige dag rechtvaardiging: “Vandaag kunnen we niet naar buiten, schat. De regen is eigenlijk confetti van de wolken. We hebben een binnenfeest!”
 16. De speelgoedinvasie stelling: “Mama heeft niets tegen speelgoed. Het is gewoon dat onze vloer een geheime schatkaart is, en speelgoed zijn de schatten.”
 17. De ongelukkige avontuur aanwijzing: “Dat was geen ongelukje op de vloer, dat was een geheime boodschap voor de poetsfee. Ze houdt van een uitdaging.”
 18. De verkeerde-kant-van-het-bed vergoelijking: “Mama stapte aan de verkeerde kant van het bed en begon de dag met een beetje verwarring. Het is een gezondheidsritueel.”
 19. Het speurtocht sprookje: “We doen een speurtocht naar je schoenen. Het is een oefening om onze speurneuzen te trainen.”
 20. De slordige sok dag: “Mama kon geen bijpassende sokken vinden, dus vandaag is het nationale mix-en-match-sokkendag.”
 21. De koekjesmonster legende: “Heb je gehoord van het koekjesmonster? Het heeft onze koekjes opgegeten. Maar maak je geen zorgen, ik zal hem vangen.”
 22. De onzichtbare speelkameraad ontdekking: “Mama speelt verstoppertje met je denkbeeldige vriend. Soms verstoppen ze zich goed.”
 23. De anti-groenten betovering: “Mama is allergisch voor groenten vandaag. Maar we kunnen samen een ijsje eten, dat is gezond, toch?”
 24. De ontsnappende knuffel puzzel: “Oh, je knuffel ontsnapte weer. Hij houdt van avontuur. Laten we hem samen vangen.”
 25. De verkeerde maandag mening: “Maandag is nu officieel verplaatst naar woensdag. Een kleine aanpassing in de kalender, niets om je zorgen over te maken.”
 26. De verkeerde toon toelichting: “Mama was niet boos. Dat was slechts haar ‘super-ernstige-geheime-agent’-gezicht.”
 27. De broccoli bos bevrijding: “Sorry dat we geen broccoli hebben. De winkel was uitverkocht. Laten we naar de ijsbergslajungle gaan.”
 28. De stofzuiger superkracht misverstand: “Mama kan niet stofzuigen omdat haar superkrachten het stof wegblazen voordat de stofzuiger het kan bereiken.”
 29. De chocolade chaos claim: “De chocolade op het aanrecht is geen puinhoop. Het is een abstracte kunstinstallatie Picasso zou opnieuw trots zijn.”
 30. De wasmand weerstand: “Die wasmand is eigenlijk een magische mand. Het sorteert de kleren vanzelf. Ik ben gewoon de assistent.”
 31. De buiten-bedtijd bedrog: “De zon is onze vriend, en hij zei dat je nog wat langer buiten mag blijven. Het is wetenschappelijk bewezen dat buitenlucht gezond is.”
 32. De speelgoed tornado theorie: “Mama heeft geen speelgoed door de kamer verspreid. Het was een speelgoedtornado. Het gebeurt soms.”
 33. De snoepjes snack story: “Mama eet geen snoepjes. Dat was een onderzoeksmissie om te controleren of ze nog steeds lekker zijn.”
 34. De verrassende verkleedpartij verschoning: “Vandaag moesten we ons niet als prinsessen verkleden, maar als undercoveragenten. Het was een vergissing in het draaiboek.”
 35. De verstoppertje verdediging: “Ik riep je niet, ik oefende gewoon mijn dierengeluiden. De buurman’s hond leek onder de indruk.”
 36. De pyjama paniek verklaring: “Mama draagt haar pyjama omdat het een speciale themadag is voor slaapfeestjes. Je hebt de memo gemist.”
 37. De vergeten liedjes litanie: “Mama kent alle kinderliedjes uit het hoofd. Soms speelt ze gewoon verstoppertje met de juiste tekst.”
 38. De klokken tijdsprong tovertruc: “De klok sprong een uur vooruit zonder dat we het merkten. Het is nu stiekem al bedtijd.”
 39. De dubbele woorden warboel: “Ik heb het niet twee keer gezegd. Het was mijn kloon die op bezoek was. Ze lijken op mij, maar ze zegt rare dingen.”
 40. De snoepjes schuilplaats saga: “Mama heeft geen snoepjes verstopt. Het is een schatkaart naar de snoepjes. Een avontuur voor de zoetekauwen.”
 41. De vliegende toverstof stelling: “Die stofdeeltjes in de lucht zijn eigenlijk toverstof. Het maakt de wereld magisch. Alleen speciale mensen kunnen het zien.”
 42. De onzichtbare kookkunst afleiding: “Mama’s koken is niet mislukt. Het is een nieuwe culinaire stroming genaamd ‘abstract koken.'”
 43. De uitgelopen makeup missie: “Mama heeft geen huilbuien gehad. Het is een nieuwe stijl van oogmake-up die tranen imiteert. Trendy, toch?”
 44. Het ontsnappende zeepbellensprookje: “De zeepbellen wilden naar buiten vliegen en de wereld verkennen. We hebben ze vrijgelaten voor een dagje uit.”
 45. De dubbele schoenen stunt: “Mama droeg twee verschillende schoenen om je te laten zien dat perfectie overschat is. Het is een modebewuste zet.”
 46. De ongelukje overdrijving: “Mama stootte haar teen niet. Ze heeft gewoon een dramatische uitdrukkingsoefening gedaan. Acteerlessen zijn belangrijk.”
 47. De mislukte haarstijl mythe: “Dit kapsel is niet mislukt. Het is een avant-garde stijl die binnenkort de catwalk zal veroveren.”
 48. De verkeerde schoenen sage: “Mama draagt geen mismatchende schoenen. Het is een mode-uitdaging om te zien wie het opmerkt.”
 49. De slordige tekening tekst: “Dat was geen slordige tekening. Het was een geheimschrift. Een boodschap van de kunstenaar.”
 50. De verloren afstandsbediening reis: “De afstandsbediening is niet kwijt. Hij is gewoon op vakantie naar de afstandsbediening-eilanden. We moeten geduld hebben.”

Lieve ouders, laten we eerlijk zijn, opvoeden is een avontuur vol onverwachte wendingen en excuses. Maar laten we niet vergeten dat de liefde en creativiteit waarmee we deze excuses bedenken, de echte schatten zijn. Want in het hart van elke moeder schuilt een superheld die elke dag haar best doet, zelfs als dat betekent dat ze af en toe een smoesje moet verzinnen.

Moederschap
Linda van Aken