Skip to Content

Meisjesmama; 10 typische kenmerken om te herkennen

Meisjesmama; 10 typische kenmerken om te herkennen

Tijdens de zwangerschap van onze dochter was het onbekend wat het geslacht van onze dochter zou zijn. Om de een of andere reden had ik het gevoel dat het een jongen zou zijn. Manlief was er echter van overtuigd dat het een meisje zou zijn. Ook mijn collega’s vonden mij een echte meisjes mama. Waarom, dat vonden ze moeilijk uit te leggen.

Zelf kon ik dat namelijk niet echt plaatsen. Alle spullen die we in huis haalden was wit met zilver / grijs. Lekker neutraal omdat we allebei graag meerdere kinderen wouden, en de babykamer dan makkelijk door gewisseld kan worden.

In de loop der tijd kwam de bevalling dichter bij en groeide mijn lijstje met accessoires die ik graag in de kraamweek wou kopen. Bijvoorbeeld een roze bloemetjes aankleedkussenhoes en een blauwe deken, ik had zelfs leuke hydrofiele doeken met print en dessins gespot.

Bij de bevalling bleek het toch echt een meisje te zijn. En nu? Moet ik toegeven dat er toch echt een meisjesmama in mij schuilt. en wel hierom;

Roze

Oh, wat was ik tegen roze. Absoluut niet mijn kleur. Rood en blauw vond ik veel mooier. Al snel kwam ik hierop terug. Het begon met wat felroze kleding, maar al snel was er al veel wat ‘de klok sloeg’. Ik was een trotse mama van een meisje, en wou dat de hele wereld laten zien.

Dus kreeg ze voor haar verhalfjaardag een mooie roze rugzak met haar naam er op. Moest er een roze matrashoes in de wandelwagen en ga zo maar door. Over het algemeen wel met een ‘stoer’ tintje. Behalve rond haar doop; toen heb ik een aantal super schattige lieve meisjes meisjes jurken gekocht. Omdat ik niet kon kiezen.

Kappertje spelen

De haren van onze dochter groeien erg snel. Gelukkig maar, want ik vind het heerlijk om daar me te frutten. Zolang ze het tenminste toe staat. Als ze het echt niet leuk vind, blijft het beperkt tot een snel staartje en mag ze lekker spelen.

Op andere momenten ga ik los op onder andere pinterest om de leukste creaties voor korte haartjes te zoeken en die vervolgens uit te testen. Kapsels waar ik weinig vertrouwen in heb lukken redelijk, voor andere kapsels moeten de haren nog echt ietsjes langer zijn.

Poppen

Een van de eerste speelgoedjes van onze baby girl was pop Emily. Drie maanden oud was ze. Heerlijk vond ze het om de ringen te pakken of er mee te knisperen. Deze liefde voor poppen, en later ook knuffels is altijd gebleven. Het is een echt poppenmeisje.

Op de vrijmarkt op Koningsdag kon ik een set met baby pop Annabel, verzorgingstas, draagzak, kinderstoel en maxi cosi dan ook niet laten liggen. Het was dat het onmogelijk te vervoeren was, anders had ik een tweepersoons poppenwagen ook zeker meegenomen. Het poppenhemelbed vond manlief teveel van het goede…

Diamonds are a girls best friend

Om eerlijk te zijn heb ik zelf niet zoveel met sieraden. Mijn trouwring en verlovingsring draag ik trouw. Regelmatig doe ik ook een setje (knopjes) oorbellen in. Maar daar blijft het bij. Met armbanden heb ik alleen maar ruzie en kettingen waren het favoriete speelgoed van onze dochter.

Onze dochter daarentegen mag niet klagen over haar voorraadje aan (houten) kettingen. De eerste twee heeft ze zelfs al gesloopt. Voor 0,69 cent heb je echter bij de action al een nieuw setje…

Disney Princess

Er zijn heel veel meisjes thema’s. Denk maar aan K3, Dora, Hello Kitty en Mega Mindy. Zelf vond ik het altijd overdreven als kinderen alles in een bepaald thema hadden. Vroeg me altijd af wat daarvan uit het kind zelf kwam (eventueel aangestuurd door leeftijdsgenootjes of de tv) of vanuit de ouders. Zo zou ik zelf niet worden.

Oeps, de Disney Princess verzameling van onze dochter groeit gestaag. Zo heeft ze al een mooi tentje voor buiten (manlief ergens gekregen), een paar disney princess kleding en sinds kort ook een klein koffertje op wieltjes.

Grote meisjes kamer

Voor de grote meisjeskamer van onze dochter wou ik graag een ‘neutrale’ kamer. Een kamer waar zowel een jongen als meisje zich thuis kunnen voelen. Dit in verband met pleegkinderen etc. Dat het dan makkelijker is om de kamers opnieuw in te delen.

Het is heel girly door de boom en accessoires van vlinders en bloemen. Afgelopen week is de muur geverfd, dus binnenkort zullen de foto’s verschijnen!

Spa party

Met make-up heb ik helemaal niets. Bij de schoonheidsspecialiste ben ik al twee jaar niet meer geweest. Zou wel willen, maar met kinderen gaat dat toch anders. Toch kan ik niet wachten op de eerste keer samen nagels lakken. Als puber had ik een hele verzameling in alle kleuren van de regenboog. Of lekker frutten met make-up.

Voorlopig echter nog niet, moet ze het doen met een keertje labello. Of een pufje parfum. Ik heb er nu al zin in. Zeker na de filmpjes op youtube van de make-up challenges door kinderen. Ik ben niet van de make-up, maar dat lijkt me dan wel weer leuk. Levende pop spelen.

Glitterschoentjes

Als klein meisje schijn ik al een voorkeur hebben gehad voor lakschoentjes. En aangezien mijn voeten zo klein waren, was dat ook de enige optie ;-) Vervolgens moest ik er nooit weer iets van hebben. Sterker nog, ik kreeg er een lichte afschuw voor. Dat maakt het wel lastig hoor, om schoenen uit te zoeken. Ook daar ben ik nu helemaal overeen.

De laatste keer zag ik zelfs te lieve twinkel toes schoenen. Daar zitten zelfs lichtjes in. Soms snap ik mezelf niet meer. Geldt trouwens ook voor de rest van de kleding. Vind het zo leuk om meisjeskleding te shoppen, over het algemeen veel makkelijker dan voor jongens.

Bloemen plukken

Heerlijk vind ik het om met onze dochter door een bloemenweide te lopen. Of om samen met haar bloemen te plukken. De lavendel in de achtertuin heeft het soms ook zwaar te verduren. Dan zie je overal de knopjes liggen.

Lief en schattig altijd een argument is

Ik moet eerlijk bekennen dat manlief met deze laatste reden aan kwam zetten. Waar hij heel erg gelijk in heeft. Af en toe moet er namelijk iets gebeuren, bijvoorbeeld een foto gemaakt, of kleding gekocht worden omdat het lief en schattig is.

Oh en voor ik het vergeet; een goede nummer 11: Meisjes zijn veel makkelijker met verschonen. De billetjes zijn veel makkelijker af te vegen en mochten ze onverhoopt plassen tijdens het verschonen wordt dat niet met een straaltje de lucht in gespoten!!!

Ja, ik weet dat er een hoop ‘vooroordelen’ in dit stukje staan. Neem ze daarom met het nodige korreltje zout.

Moederschap
Linda van Aken
 1. Petra says:

  hahaha nou ik ben benieuwd! Wij verwachten er ook een klein meisje bij, al zie ik mezelf niet als een echte meisjesmama hoor. Maar wie weet… schrijf ik over een jaartje wel een soortgelijk blogartikel ;-)

 2. Joyce says:

  Ja erg leuk! Ik heb geen idee wat voor mama ik ben. Denk dat ik met een meisje net zo goed uit de voeten zou kunnen, maar dat stoere jongens spul vind ik wel heel erg leuk hoor!

 3. jackie says:

  ik hou van al deze meisjes dingen, zo af en toe…
  ik ben een echte jongens mama…

 4. Miranda says:

  Ik hield niet van roze en roezeltjes en kantjes. Wat krijg ik een meisje. Dolblij was ik want binnen een korte tijd was ik om en kwijlde ik weg bij alle leuke meisjesspullen. 10 jurkjes in de kast en nooit één aan gehad omdat het haar niet stond. Dat komt nu 7 jaar later pas haha. Mijn dochter is een stoere tut. Klimmen in de bomen, ravotten en voetballen en draagt het liefst een broek.

 5. Priscilla says:

  Ik heb niets tegen roze.. en juist ik krijg dan weer een jongen! Haha Ik heb altijd gedacht dat ik alleen meisjes zou krijgen, omdat ik zo niet jongensachtig was/ben. Maar natuurlijk ben ik nu heel erg blij met mijn kereltje en zou ik hem voor geen meisje willen ruilen :D (Een meisje er bij zou ik natuurlijk wel erg leuk vinden! Of een jongen… of allebei!)

 6. Nicole says:

  Ik weet niet of ik een meisjesmama ben.. wel een faymama ;-)

 7. Gwen says:

  Hahaha, ik wilde ook echt geen roze. En toen toch opeens heel veel ;) Vind het heerlijk om dus nog een meisje te krijgen want ben inmiddels wel een meisjesmama :)

Comments are closed.