Skip to Content

Bucket list voor moeders

Bucket list voor moeders

Een bucket list voor moeders. Wie kent het niet? En als je het fenomeen niet kent, kijk dan eens naar de film: The Bucket list. Een aanrader! Maar nu een bucket list voor moeders. Wat moet je in je leven als moeder gedaan hebben?

Nou ja, moeten. Nee, niet moeten!

Want van het woord moeten krijg ik direct al de kriebels. Stel vooral je eigen bucket list samen. Wie weet haal je nog inspiratie uit de onderstaande punten.

Me-time

We kunnen onszelf als moeder goed wegcijferen. En het is een prachtige eigenschap als je je kinderen op één zet. Neemt niet weg dat jij als mens ook nog steeds heel belangrijk bent.

Tijd om dus ook me-time in te plannen. Gun jezelf minimaal één keer per maand een verwennerij. Dit mag een pedicure zijn of een ijsje bij de plaatselijke ijssalon. Zolang jij maar even aan jezelf denkt.

Piano leren spelen

Iets nieuws leren. In mijn geval is dit piano leren spelen. Het stond al lang op mijn bucket list. Ik had al eens een poging gewaagd zo’n 10 jaar geleden, maar dan zonder leraar.

En nu, drie maanden geleden heb ik de stap weer gewaagd, maar dan met een pianoleraar. Best spannend om iets nieuws te leren. Want werkt dat brein bovenin nog wel? Gelukkig kunnen ze bovenin nog aardig communiceren en produceer ik iets wat op muziek lijkt 😊.

Uit eten met het gezin

Het is voor ons een tijdje geleden dat we met het gezin uit eten zijn geweest. In een restaurant zitten met een baby is nou niet mijn meest ideale idee van dineren.

Maar nu wordt onze kroost groter en zie ik het meer zitten om aan tafel met hen te zitten. Gezellig aan tafel praten, zonder telefoon als afleiding. Even echt tijd voor elkaar.

Naar Afrika met het gezin

Om het wat breder te trekken. Ik wil dolgraag naar Afrika met mijn gezin. Ik ben zo benieuwd hoe de natuur en cultuur er daar uit ziet. Ik heb het geluk mogen hebben om vroeg kinderen te mogen krijgen. Dus reizen voordat we kinderen mochten krijgen hebben we niet echt gedaan.

Het lijkt mij dus geweldig om dit samen met onze kinderen te doen. Elke maand zet ik al geld opzij om deze droom waar te maken.

Achter de kassa zitten

Iedereen heeft toch wel een gekke dingen die ze graag willen doen? In mijn geval: achter de kassa zitten bij een supermarkt. Het lijkt mij geweldig om producten te scannen en dan het bonnetje aan de klant te geven. Welke gekke wens heb jij eigenlijk?

Financiële rust

Dit lijkt mij voor iedereen heel fijn. Een financieel gezond leven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

En dan heb ik het niet over rijk zijn, zoals in dikke auto’s en luxe villa’s te wonen. Maar je niet druk hoeven te maken of je maand wel doorkomt en je je kinderen te eten kunt geven.

Gelukkig en gezonde kinderen

Als moeder is je allergrootste wens dat je kinderen gelukkig en gezond opgroeien en mogen blijven. Punt.

Neem een huisdier

“Maham!!! Ik wil een konijn! Suze heeft er ook eentje en die is zo schattig.” Krijg jij ook weleens de vraag van je kinderen om een huisdier?

Dit is het moment om er eentje te kopen. Kan je die mooi van je bucket list afstrepen. Niet zo’n voorstander van huisdieren? Kies dan voor Triops. Google maar eens even. Supercool en niet al te veel verzorging nodig.

Moestuin

Begin je eigen moestuin in de achtertuin of op een stukje land in de buurt. Hoe tof is het om zelfvoorzienend te zijn in je groente en fruit?

Skiën

Ik wilde als kind dolgraag leren skiën. Maar op het moment dat wij les hadden, vielen opeens de lessen uit vanwege het slechte weer.

Nu zo’n 20 jaar later wil ik nog steeds graag leren skiën, maar is het van een skivakantie nog nooit gekomen. Deze laat ik dus even staan. Kan ik straks samen met de kinderen op skiles. Ik kijk er nu al naar uit.

Boek een luxe hotelsuite

Besteed jij je geld liever aan andere zaken dan de meeste luxueuze hotelkamer, omdat je er relatief gezien maar weinig tijd bent aangezien je de stad wilt ontdekken? Toch wil ik eens de bruidssuite huren om mij even in de weelde te wanen.

Natuurlijk met alles erop en eraan; van bloemblaadjes, fles champagne tot en met een bubbelbad en de volgende ochtend ontbijt op bed! Je vindt hier mooie hotelkamers met jaccuzzi.

Ga paardrijden

Ik vind dit dus best spannend. Ik op zo’n groot paard. Maar iets trekt mij toch. Dus deze blijft er bij mij op staan.

Stuur elke maand een kaart

Hoe leuk is het om een kaart door de brievenbus te zien hangen? Een handgeschreven persoonlijke kaart voor jou. Mijn hart doet elke keer een sprongetje als ik een kaart ontvang. Dus gun ik dat de geliefden om mij heen ook.

Dagboek

Sinds drie jaar houd ik een dagboek bij. Ik schrijf vier regels over mijn dag. En elke keer als ik er in lees dan weet ik nog precies hoe die dag verlopen is. Heerlijk om terug te lezen. Kan ik mooi even terug de tijd in, want die tijd gaat toch altijd al zo vreselijk snel voorbij.

Doe iets vrijwilligs

Ga vrijwilligerswerk doen. Of begin klein en help je oude buurvrouw met de boodschappen kopen. Ik verzeker je: het levert jou ook veel geluk op. Dankbaarheid van anderen is onbetaalbaar.

Familieweekend

Familie is belangrijk. Onderhoud dat contact ook goed en ga elk (of om de zoveel) jaar met elkaar een weekend weg.

Moeilijk gesprek voeren

Heb jij nog een moeilijk gesprek te voeren waar je al maanden tegenop ziet? Wil je toch nog kwijt dat die ene zin die jouw tante tegen jou zei vervelend binnen kwam? Vertel het haar, anders blijf jij er mee zitten.

Beleggen

Om jezelf financiële rust te geven kun je je geld beleggen. Natuurlijk kan het ook zijn dat dit je helemaal geen rust gaat geven. Maar de kans dat je geld meer waard wordt is groter dan wanneer je het op de spaarrekening laat staan.

Zorg er dan wel voor dat je het geld niet nodig hebt en lang moet laten staan wil je rendement creëren. Beleggen is geheel op eigen risico. Maar sommigen genieten juist van die spanning.

Iets doen waar je bang voor bent

Wat schiet jou meteen te binnen? Waar ben jij bang voor, maar wil je eigenlijk doorbreken? Dan is dit jouw punt om aan te werken en naderhand uiteraard af te strepen.

Gun jezelf iets heeeeeel duuuuurs

Ben jij gek op dure schoenen of jassen. Doe eens gek en verwen jezelf een keer.

Maak een puzzel uit een tijdschrift

Ken je die sudoku’s uit de Libelle waarbij je het antwoord kunt opsturen naar de redactie en mogelijk een prijs kan winnen. Ga ik dit jaar eens doen. Jij ook? Zullen we het dan niet tegelijk doen, vergroten we onze winkans 😊.

Het Noorderlicht bekijken

Ik hoor iedereen erover. En eigenlijk wil ik het zelf ook aanschouwen. Poeh dat worden een hoop reizen als ik het zo lees.

Eet een week vegetarisch

Kun jij een week als vegetariër door het leven? Beter voor het milieu en je portemonnee. Kun je daarna flexitariër worden als je wilt.

Streep elk jaar iets van je bucket list

Deze is heel belangrijk. Een bucket list moet natuurlijk wel actief worden afgestreept. Dus elk jaar moet je minimaal iets van je bucket list af kunnen strepen. Go for it!

Moederschap
Anita Schokker