Skip to Content

Verschillende soorten planners en journals voor moeders

Verschillende soorten planners en journals voor moeders

In ons drukke dagelijkse leven kan het soms een uitdaging zijn om georganiseerd te blijven en het meeste uit onze dagen te halen. Gelukkig zijn er verschillende soorten planners en journals beschikbaar die ons kunnen helpen bij het plannen, focussen en reflecteren op wat echt belangrijk is.

In dit artikel zullen we een aantal verschillende populaire hulpmiddelen bespreken: de Five Minute Journal, de Productivity Planner en de Notes to Mindfulness Journal. Deze planners zijn ideale hulpmiddelen om alles uit je dagelijks leven te halen en je te helpen bij het bereiken van je doelen. Om deze planners ook echt bewust te schrijven kun je kiezen voor de Lamy vulpen, misschien ken je die nog wel van vroeger op school toen je daarmee leerde schrijven.

Notes to Mindfulness Journal

De Notes to Mindfulness Journal bevordert innerlijke rust, creatieve zelfexpressie en dankbaarheidsoefeningen. Het is bedoeld als begeleide persoonlijke oefening voor zelfbewustzijn en verwondering.

Het dagboek is goed voor 3 maanden van dagelijkse journaling. Het biedt ruimte voor ochtendreflectie, het maken van een actieplan en reflectieve dagboeken. De journal bevat begeleide mindfulness-oefeningen samengesteld door Chelsea Kauai.

Het is ontworpen om onbevreesd zelfontdekking en creatieve expressie aan te moedigen. Wekelijkse check-ins bieden prompts, inspirerende herinneringen en kunstactiviteiten om na te denken over waarden en acties buiten de comfortzone te ondernemen.

Het Notes to Mindfulness Journal brengt bewustzijn, groei en vervulling in het dagelijkse leven. Het combineert mindfulness, creativiteit en reflectie in een gestructureerde en begeleide vorm. Het is een krachtig hulpmiddel voor persoonlijke groei en zelfontwikkeling.

Five minute journal

De five minute journal is een krachtig instrument voor zelfbewustwording en zelfkennis, ontworpen om geluk te ontdekken. Met een eenvoudig format gebaseerd op psychologisch onderzoek, begin en eindig je elke dag met positieve gedachten en dankbaarheid. Gebruikers ervaren meer geluk, betere relaties en een optimistischere kijk op het leven. Slechts 5 minuten per dag zijn nodig!

De Five Minute Journal kan gepersonaliseerd worden en is een geweldig cadeau. Tim Ferris, auteur van ‘The 4-Hour Workweek’, is een grote fan en promotor.

Het journal heeft een ochtend- en avondroutine. De ochtend begint met positieve intenties voor de dag, terwijl de avond reflectie en evaluatie biedt.

De Five Minute Journal is gebaseerd op toonaangevend onderzoek naar positieve psychologie. Dankbaarheid leidt tot hogere niveaus van positieve emoties, geluk en vrijgevigheid.

Tienduizenden gebruikers wereldwijd waarderen the five minute journal.

Productivity Planner

Ben je vaak overweldigd door een drukke agenda en stel je belangrijke taken uit? De productivity planner is de oplossing, waarmee je prioriteiten kunt stellen en de essentiële taken kunt uitvoeren. Met de Pomodoro-techniek helpt deze planner je om meer te bereiken in minder tijd.

Intelligence Change heeft onlangs een nieuwe versie van de Productivity Planner uitgebracht, met een groter formaat, meer pagina’s en uitgebreidere uitleg.

Met de productivity planner kun je meer bereiken door minder te doen:

  • Focus op het belangrijkste: de planner helpt je om je te concentreren op de taken die je dichter bij je doelen, dromen en grote successen brengen.
  • Vermijd afleiding: door de Pomodoro-techniek toe te passen, kun jij je richten op de belangrijkste taken en verspil je geen kostbare tijd aan afleidingen.
  • Wekelijkse planning + reflectie: aan het begin van elke week helpt de planner je om succesvol te plannen. Aan het einde van elke dag en week kun je nadenken over je effectiviteit, patronen herkennen en jezelf verbeteren.

Verschillende soorten planners kunnen ons helpen om georganiseerd te blijven en het meeste uit onze dagen te halen. Of je nu op zoek bent naar positiviteit en dankbaarheid, productiviteit en taakbeheer, of mindfulness en zelfreflectie, er is een planner die bij je behoeften en doelen past.

De Five Minute Journal, Productivity Planner en Notes to Mindfulness Journal zijn slechts enkele voorbeelden van planners die je kunnen ondersteunen bij het bereiken van een gebalanceerd en vervullend dagelijks leven. Kies degene die het beste bij je past en begin met het plannen en organiseren van een betekenisvolle en productieve dag!

Moederschap
Linda van Aken