Skip to Content

Wat te doen als je alleen thuis bent op je vrije dag?

Wat te doen als je alleen thuis bent op je vrije dag?

Als je de hele dag als moeder alleen thuis bent, kan het soms lastig zijn om te bedenken wat je kunt doen om jezelf te vermaken. Normaal heb je natuurlijk het werk, je huishouden, de kinderen en je partner die je bezig houden.

Gelukkig zijn er talloze activiteiten die je kunt ondernemen om je dag plezierig en ontspannen door te brengen. Hieronder vind je 25 suggesties en ideeën voor wat te doen als je alleen thuis bent.

Uitgebreide douche

Neem de tijd om te genieten van een lang, warm bad of een verkwikkende douche. Gebruik je favoriete douchegel en zorg voor een ontspannende ervaring.

Lui op de bank

Soms is het gewoon heerlijk om helemaal niets te doen. Pak een comfortabele deken, zet je favoriete serie op en ontspan op de bank.

Eten bestellen

Trakteer jezelf op een lekkere maaltijd en bestel iets waar je echt zin in hebt. Het gemak van eten laten bezorgen geeft je de vrijheid om te genieten zonder gedoe in de keuken.

Boek lezen

Kies een boek dat je altijd al hebt willen lezen en neem de tijd om jezelf te verliezen in een andere wereld.

Puzzelen

Puzzelen is niet alleen leuk, het kan ook ontspannend zijn. Kies een puzzel die je uitdaagt en breng wat tijd door met het oplossen ervan.

Serie of film bingen

Dit is het perfecte moment om die ene serie te bingewatchen waar je nooit genoeg tijd voor had. Kruip op de bank en geniet van je favoriete personages. Als je een fan bent van series en films, is dit het moment om je favoriete shows te bingen. Kies een nieuwe serie om te ontdekken of haal die oude favoriet weer tevoorschijn.

Zelfzorg

Verwen jezelf met een manicure, pedicure of een ontspannende massage. Investeer in jezelf en geef jezelf de aandacht die je verdient.

Onder de zonnebank

Als je een zonnebank hebt, maak er dan gebruik van. Geniet van de warmte en krijg een gezond kleurtje terwijl je ontspant.

Gezichtsmasker

Gebruik een gezichtsmasker om je huid te verwennen en te hydrateren. Kies een masker dat past bij jouw huidtype en geniet van de verfrissende sensatie.

Haar of wenkbrauwen verven

Als je altijd al hebt willen experimenteren met je haarkleur of je wenkbrauwen wilt bijwerken, is dit het moment om het te doen. Neem de tijd om jezelf te verwennen en jezelf een nieuwe look te geven.

Maak een wandeling

Als het weer goed is, ga dan naar buiten voor een verfrissende wandeling. Geniet van de natuur, adem diep in en laat je gedachten afdwalen.

Ga winkelen

Als je behoefte hebt aan wat retailtherapie, ga dan online of offline naar je favoriete winkels en verwen jezelf met iets moois.

Doe iets creatiefs

Pak een hobby op waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt, zoals tekenen, schilderen, breien of haken. Laat je creatieve kant zien en geniet van de voldoening die het geeft.

Zelfreflectie

Gebruik de tijd alleen om na te denken over je leven, doelen en dromen. Schrijf in een dagboek, maak een vision board of maak een lijst met wat je wilt bereiken.

Muziek luisteren

Zet je favoriete muziek op en dans alsof niemand je ziet. Muziek kan je humeur verbeteren en je energie geven.

Powernap

Als je moe bent, gun jezelf dan een powernap om je batterijen op te laden. Leg je hoofd even neer en rust uit.

Geniet van de zon

Als je een tuin of balkon hebt, ga dan naar buiten en geniet van de zonnestralen. Neem een boek mee of luister naar je favoriete podcast terwijl je ontspant.

Een nieuw project

Heb je een project waar je al een tijdje aan wilt werken? Dit is het moment om eraan te beginnen. Of het nu gaat om het schrijven van een boek, het maken van een fotoalbum of het bouwen van iets, maak gebruik van je tijd alleen om vooruitgang te boeken.

Plan iets leuks met vrienden

Als je behoefte hebt aan sociaal contact, plan dan iets leuks met vrienden. Nodig ze uit voor een etentje, een spelletjesavond of ga samen iets leuks doen.

Workout

Maak van je dag alleen thuis een actieve dag en doe een workout. Dit kan een yogasessie, een dansroutine of een andere vorm van lichaamsbeweging zijn die je leuk vindt.

Experimenteren met koken

Neem de tijd om je favoriete maaltijd te bereiden. Experimenteer met nieuwe recepten of maak een gerecht waar je altijd al van hebt genoten.

Plan wat ‘me-time’

Blokkeer wat tijd in je agenda alleen voor jezelf. Dit kan een uur zijn waarin je gewoon doet waar je zin in hebt, zonder je schuldig te voelen.

Mediteren

Gebruik de stilte om te mediteren en tot rust te komen. Zoek een rustige plek, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling.

Hobby’s oppakken

Heb je een hobby waar je normaal gesproken niet genoeg tijd voor hebt? Dit is het perfecte moment om jezelf er volledig in onder te dompelen. Of het nu schilderen, tekenen, breien, tuinieren of iets anders is, geniet van je creatieve bezigheden.

Opruimen en schoonmaken

Hoewel het niet de meest spannende activiteit lijkt, kan het opruimen en schoonmaken van je huis een gevoel van voldoening geven. Ruim de kasten op, organiseer je spullen of geef je huis een grondige schoonmaakbeurt. Een opgeruimde omgeving kan ook rustgevend werken.

Bewegen en sporten

Beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Maak gebruik van de tijd alleen om te gaan wandelen, joggen, fietsen of doe een work-out thuis. Je kunt ook een online yogales volgen of een dansroutine leren.

Geniet van de natuur

Als het weer het toelaat, ga dan naar buiten en geniet van de natuur. Maak een wandeling in het park, ga naar het strand of zoek een mooie plek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Leer iets nieuws

Dit is een perfecte gelegenheid om iets nieuws te leren. Denk aan het volgen van online cursussen, het leren van een instrument, het proberen van een nieuwe taal of het leren van nieuwe kooktechnieken. Het is nooit te laat om nieuwe vaardigheden op te doen.

Onthoud dat het belangrijk is om te doen waar jij je prettig bij voelt en waar je echt van geniet. Deze suggesties dienen als inspiratie, maar uiteindelijk bepaal jij hoe jij je dag invult. Geniet van je tijd alleen en maak er een dag van die helemaal om jou draait.

Moederschap
Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)