Skip to Content

Moeder verstuurt rekening voor het ruineren van merkschoentjes na een playdate

Moeder verstuurt rekening voor het ruineren van merkschoentjes na een playdate

Stel je eens voor; je kind heeft een playdate en dan na afloop krijg je een rekening… Gezellig na schooltijd bij een vriendinnetje spelen, niet alleen heel erg leuk voor je kind maar ook voor jezelf omdat je dan even ‘vrij’ bent en ook nog eens goed voor haar ontwikkeling.

Tijdens zo’n playdate wordt er natuurlijk volop gespeeld. Met de poppen op de slaapkamer, bij mooi weer lekker buiten in de tuin en gezellig aan de grote eettafel kleuren. Natuurlijk wordt er ook wat gedronken en koekjes gegeten. Gewoon, een doodnormale playdate dus zoals er dertien in het dozijn zijn.

Als peuters stil zijn…

Maar dan… Je haalt je driejarige kind na afloop van de playdate op en constateert dat er strepen van een stift op de schoenen van je dochter staan.

Oké, ik snap het als je dan even met je wenkbrauwen fronst. Had die moeder niet even wat beter op kunnen letten? Prima als ze haar eigen kind lekker haar gang laat gaan, maar als er twee peuters zijn en een etui met stiften…

Al weet je het met kinderen natuurlijk nooit, zelf trof ik afgelopen week ook een kinderkamer aan die volledig ondergetekend was.

Het was stil dus ik dacht dat hij lag te slapen, niet dus. Het was hem gelukt om mijn kantoortje binnen te gaan en daar op tafel te klimmen om een potlood te pakken…

Het zal je niet verbazen dat ik daarna snel de sleutel van de deur heb opgezocht en de potloden hoog in de kast buiten het bereik van grijpgrage vingertjes heb gezet. Kleuren doen we niet voor niets beneden. Gelukkig was het potlood dus met een billendoekje, lang leve de billendoekjes!!! was het zo weer schoon.

 

love it when the girl comes home ?

Een bericht gedeeld door Sarah Louise Bryan (@itssarahbryan) op

60 paar schoenen…

Nu wil het geval echter dat deze schoenen niet zomaar schoenen waren. Geen schoenen voor een tientje of twintig euro zodat er lekker mee gespeeld kan worden en het niet uitmaakt als ze een keer niet luisteren en ermee in de plassen stampen.

Ook geen iets duurdere schoenen waar je zuinig op bent, maar wel heel goed zijn voor de kindervoetjes. Nee, het waren echte italiaaanse bonten merkschoentjes van 400 pond!!! Hoe kom je überhaupt op het idee om die schoenen te kopen? Helemaal voor je kind!

Ik zou het nog niet eens zelf durven overwegen. Maar nee, mama Sarah Louise Bryan (28) is designer en dus moet haar dochter er ook pristine bij lopen.

Want stel je voor … Ze heeft in het verleden faam behaald met een jurk van skittles en later ook van schaamhaar en heeft daarna een oproepje gedaan om sperma te doneren voor een volgend project. Inclusief bikinifoto op social media om mannen een handje te helpen…

Haar doel; Lady Gaga van haar troon te stoten met haar jurk van vlees. De kleuter werkt hard aan een carrière als kindmodel, want jong geleerd… En dan is uiterlijk alles, dus dan moet je er ook als een model uitzien.

Nu is moeder niet de moeilijkste, haar dochter heeft slechts 60 paar schoenen dus had ze een paar reserveschoenen in een tas meegegeven voor het spelen.

Check please

Maar, en daar komt het… Omdat de schoentjes geruïneerd waren stuurde ze de moeder een rekening!!! Omdat de schoentjes nu niet meer gedragen konden worden. Een rekening met de prijs van een nieuw paar.

Ik weet niet wat ik zou doen als mij dat zou overkomen; heel hard huilen of juist heel hard lachen. Denken dat het een grap is dat je niet serieus kan nemen. En vervolgens medelijden hebben met het kind, niemand die haar nog een keer uitnodigt voor een playdate. Want stel je voor dat…

In de slachtofferrol

Natuurlijk wordt dit opgepakt door de media en wordt moeder (de designer mom) uitgenodigd om haar verhaal te komen doen bij Good Morning Brittain. Waar er, wat had je anders verwacht, toch wel wat vraagtekens bij deze situatie werden gezet.

Om vervolgens huilend in de media je beklag te doen dat de presentator een bully is en een slachtofferrol aan te nemen. Tja, of dat nu zo goed is voor je imago en carrière.

Maar ach, hé, je hebt wel weer het nieuws gehaald. En dat je kind niet snel meer uitgenodigd zal worden door vriendjes of vriendinnetjes… Collateral damage.

Moederschap
Floortje
  1. Anneke says:

    Ik heb eigenlijk een beetje medelijden met dat kind… Ik vraag me af of ze uberhaupt wel eens goed buiten mag spelen, want oh wee… wat als haar designer kleertjes stuk zouden gaan?! De horror! :D
    Jezus zeg. Koop dan zo geen dure schoenen voor je kind. Iedereen weet dat die toch geen lang leven beschoren zijn bij peuters/kleuters.

  2. Huiselijk genoegen says:

    Oh… wat erg zeg! Nee… een kindje met zo’n moeder zou ik inderdaad nooit uitnodigen om te spelen. LOL!!! Hier wordt buiten gespeeld in weer en wind, op straat en in de modder…. Ik zou gelijk ook zo’n rekening krijgen vrees ik…

Comments are closed.