Skip to Content

Expeditie Robinson spelletjes & proeven

Expeditie Robinson spelletjes & proeven

Expeditie Robinson heeft niet alleen een plek veroverd op televisieschermen, maar ook in het hart van outdoor survivalspelletjesliefhebbers. Deze spellen brengen de uitdagingen van het eilandavontuur naar de buitenlucht, waar spelers worden uitgedaagd om hun overlevingsvaardigheden te testen.

In dit artikel nemen we een diepe duik in de wereld van Expeditie Robinson spelletjes, waar moed, doorzettingsvermogen en teamwerk centraal staan.

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson spelletjes en missies zijn ontworpen om deelnemers uit hun comfortzone te halen en ze te confronteren met de uitdagingen van de wildernis. Of het nu gaat om het bouwen van een onderkomen, het vinden van voedsel of het overwinnen van natuurlijke obstakels, deze spellen simuleren de echte overlevingsomstandigheden op een boeiende en educatieve manier.

Survivalproeven

Een integraal onderdeel van Expeditie Robinson zijn de survivalproeven. Deelnemers worden geconfronteerd met opdrachten zoals:

  • Vuur maken; maak zelf een vuurtje zonder lucifers, bereid eerst het materiaal voor zodat je, als je vonken hebt, meteen het vuur kan opbouwen.
  • Hutten bouwen; bouw met zo min mogelijk materiaal zoals een zeil en palen een hut. Helemaal leuk is het als je daar ook kan overnachten.
  • Water zuiveren; bouw zelf een filter om water te zuiveren voor de watervoorziening.
  • Vissen vangen; bij Expeditie Robinson moeten ze zelf voor de voedselvoorziening zorgen en dus ook vis vangen. Maak zelf een hengel of een net, of gebruik bestaand materiaal, om te vissen. Voor kinderen kun je er ook een spelletje van maken met magnetische vissen.
  • Smaakproef; vaak zit er ook een eetproef bij waarbij ze lokale ‘specialiteiten’ moeten eten. Dit zijn niet altijd even smakelijke gerechten. Als alternatief kun je er een geblinddoekte smaaktest van maken waarbij de deelnemers moeten raden wat ze proeven zoals suiker, zout, koffiebonen, nootjes etc. Bij voorkeur met verschillende smaken zoals zoet, zout, zuur, pittig etc.
  • Evenwichtsoefeningen; één van de populairste survivalproeven is de evenwichtsproef waarbij je op een balk staat die steeds smaller wordt en je balans moet houden. Dit kan moeilijker worden door bijvoorbeeld een voorwerp vast te houden dat niet mag vallen.
  • Puzzelopdrachten; van schuifpuzzels tot en met rekenopdrachten etc, soms zit er een extra element bij waarbij eerst de puzzelstukken verzameld moeten worden en daarna de puzzel gelegd.
  • Hindernisbaan; en tot slot doen hindernisbanen het ook altijd goed. Als extra uitdaging kun je ze onderweg iets laten onthouden, het draait dus niet alleen om snelheid maar ook om geheugen. Of dat ze water mee moeten nemen om een bak te vullen en wie als eerste vol is heeft gewonnen.

Deze proeven testen niet alleen de technische vaardigheden van de deelnemers, maar ook hun vermogen om onder druk te presteren.

Teamwork in de wildernis

Net zoals in het televisieprogramma draait het bij Expeditie Robinson outdoor survivalspelletjes niet alleen om individuele prestaties, maar ook om teamwork.

Samenwerking is essentieel bij het overleven in de wildernis. Deelnemers moeten hun krachten bundelen, vaardigheden verdelen en gezamenlijke strategieën bedenken om de uitdagingen te overwinnen. Deze spellen bevorderen niet alleen teamwork, maar versterken ook de onderlinge band tussen deelnemers.

Voedsel en water

In de wildernis is het vinden van voedsel een voortdurende uitdaging, de deelnemers beschikken over een beperkte voorraad bloem en rijst. Expeditie Robinson spelletjes kunnen deze omstandigheden simuleren door deelnemers te laten jagen op virtueel wild, eetbare planten te identificeren en water te zuiveren voor consumptie. Het benadrukt niet alleen de basiskennis van overlevingstechnieken, maar ook het belang van planning en voorbereiding in een survivalomgeving.

Overleven in extreme weersomstandigheden

Expeditie Robinson outdoor survivalspelletjes houden rekening met de grillen van Moeder Natuur. Deelnemers kunnen geconfronteerd worden met extreme weersomstandigheden, zoals regen, koude of hitte.

Het is aan hen om zich aan te passen, bescherming te zoeken en strategieën te bedenken om te overleven in deze uitdagende omstandigheden. Dit kun je simuleren door zelf een locatie te maken voor overnachting.

Educatieve waarde van Expeditie Robinson outdoor survivalspelletjes

Naast het plezier en de opwinding die deze spellen bieden, hebben Expeditie Robinson outdoor survivalspelletjes ook een aanzienlijke educatieve waarde. Ze leren deelnemers niet alleen praktische overlevingsvaardigheden, maar ook het belang van planning, samenwerking en probleemoplossend denken. Deze spellen dienen als een waardevol leermiddel voor liefhebbers van outdoor avontuur en survivaltraining.

Overleven in de wildernis

Expeditie Robinson outdoor survivalspelletjes brengen het avontuurlijke gevoel van het televisieprogramma naar de buitenlucht. Of je nu een doorgewinterde survivalist bent of gewoon op zoek bent naar een uitdagende en leuke ervaring, deze spellen bieden een unieke kans om je vaardigheden te testen en de wildernis te trotseren. Dus, trek je avontuurlijke schoenen aan, pak je survivaluitrusting en ga op ontdekkingstocht in de opwindende wereld van Expeditie Robinson outdoor survivalspelletjes!

Spelletjes
Linda van Aken