Een van de leukste cadeautjes, niet alleen om te krijgen maar ook om te geven vind ik toch wel de luiertaart. Daarmee laat je zien dat je moeite doet voor de ander, en niet alleen een leuk cadeau te kopen, maar ook echt je best te hebben gedaan om zelf een luiertaart maken. Daarnaast zijn luiertaarten, of althans de vulling ook nog eens superhandig voor de baby want je hebt er nooit genoeg van. Het beste kan je echter maat twee luiers gebruiken omdat ze in maat 1 vrij snel uit zijn.

Let op: Onderstaande voorbeelden zijn ter inspiratie om zelf te maken. Je kan ze niet hier kopen!

Wat is een luiertaart?

Een aantal jaar geleden waaide het fenomeen van de luiertaart over vanuit Amerika. Het begon met eenvoudige taarten gemaakt van opgerolde luiers. Bij elkaar gehouden met een lintje en voorzien van kleine cadeautjes. De afgelopen tijd is de kunst van het luiertaarten maken sterk door ontwikkeld en zie je de meest originele varianten voorbij komen. Van uiltjes tot en met kinderwagens.

Een ding hebben ze in ieder geval allemaal gemeen; het kost echt wel tijd en is even passen en meten voor je dat ene voorbeeld van een luiertaart maken na hebt kunnen maken. Daarom dat ik op zoek ging naar de origineelste luiertaarten om zelf te maken. Geschikt voor een babyshower of als kraamcadeautje.

Basic luiertaart maken met youtube filmpje

Om te beginnen gewoon een basic luiertaart, met een beetje aankleding maak je hier echt een pareltje van. De luiers kan je op twee manieren inrollen, of allemaal kleine rolletjes die je samenbindt met een lint, of in een soort waaiervorm waarbij ze elkaar overlappen. De luiertaart bestaat uit drie niveaus. Met lintjes of een hydrofiel kan je ze samen binden. Als je hiervoor twee of drie kleuren gebruikt wordt het echt een geheel waarbij geldt; eenvoud loont.

Handig hulpmiddel voor het maken van een luiertaart met tips hoeveel luiers je nodig hebt.

In dit filmpje zie je hoe je de luiertaart kan opbouwen met losse rolletjes.


En in dit filmpje zie je hoe je een taart maakt met ‘losse’ luiers die je niet hoeft op te rollen maar als een soort waaier gebruikt. Aan jouw welke ’techniek’ je gebruikt.

Wandelwagen luiertaart maken

Deze luiertaart is wat ingewikkelder dan als hij er uit ziet. Je hebt hier toch al snel twee of drie pakken met luiers voor nodig om de bak te vullen met rolletjes. Deze pak je in met een lakentje of hydrofiel. In de kap gaan ook heel veel luiers, die je ook weer inpakt. Met behulp van een smal gevouwen lakentje bind je alles samen. Van de kleine rolletjes maak je vier wielen. Om het af te maken kan je nog een knuffeltje ‘instoppen’.

Lees ook: Zelf een wandelwagen luiertaart maken

Uil luiertaart

Voor deze uil luiertaart maak je een heel grote cirkel. Hiervoor begin je met een luier en rolt daar telkens een luier omheen en bindt dit vast met een elastiek. Met twee kleinere rolletjes van drie luiers maak je de oogjes. In het midden kan je een cadeautje verstoppen of een bloem. Een lakentje vouw je samen zodat het net zo breed wordt als een luier en daarmee bindt je alle drie de rollen samen met aan de zijkant twee flappen voor de vleugels. Van twee sokjes maak je de wenkbrauwen, een knuffel aan de voorkant als een neus.

Lees ook: Zelf een uil luiertaart maken

Minimalistische luiertaart maken met succulents

Minimalistische luiertaart met een jute lint en hier en daar een vetplant / succulent.

Tipi luiertaart maken

Een beetje richting de wild west sferen met een tipi, hooi en salloon lettertype op het lint.

Woodland luiertaart

Een luiertaart in de stijl van het woodland met natuurlijke materialen, dieren en bergen.

Bloemen luiertaart

Een eenvoudige luiertaart maken met prachtige banden en heel veel bloemen.

To the moon en back

Een unieke luiertaart in de vorm van een maan met een baby die daar bovenop ligt.

Sneeuwpop

Voor een winterbaby; een sneeuwpop luiertaart.

Ooievaar baby

Deze baby is zojuist gebracht door de ooievaar! Ook leuk om eens als luiertaart maken.

Hert

Een enorme taart is dit geworden, maar wel heel gaaf!

Surprise taart

De verschillende ’taarten’ zijn ingepakt met tule en op elkaar gestapeld. Vervolgens op een ronde doos geplaatst die gevuld is met kleine cadeautjes, zoals een kraammand.

Vuurtoren kraamtaart

Voor een marine / navy achtige luiertaart.

Winnieh the Pooh

Het blijft een schattig knuffelbeertje!

Baby luiertaart

Hoe schattig is deze baby gemaakt van luiers?

Palmbomen eiland

Een luiertaart hoeft niet altijd enorm groot te zijn; zoals deze mini luiertaart met een aapje en palmboom van een keukenrol met een hydrofiele doek.

Luiertaart boeket

Geen klassieke luiertaart maken vorm, maar wel heel gaaf met deze luierroosjes.

Paardenstal luiertaart

Hoe gaaf is deze voor de paardenliefhebber?

Jurk luiertaart